Ako správne pripraviť odvar zo senovky a benediktu?

angel8734
19. dec 2011

chcela by som sa spytat ako spravne pripravit odvar zo semena senovky a benedikta?kolko krat a kolko takyto odvar denne pit?za aky cas sa pozoruje vysledok? dakujem

strapco13
19. dec 2011

@angel8734 tu je to rozpisane http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/ako-po... ale su aj tobolky na hltanie
preco su myslis, ze to potebujes? mozno staci upravit dojcenie 😉 rozpis mi viac o tom ako vyzera dojcenie ci dokrmujes ak ano tak ako, ci pouzivas dudel, klobuciky.

angel8734
autor
20. dec 2011

NO ASI BY SOM TO NEPOTREBOVALA.NAKOLKO MALY VELMI DOBRE PRIBERA. PRIKRMUJEM 1X DENNE. POSLEDNY TYZDEN RAZ ZA 2-.3 DNI. A ANO POUZIVAM FLASKU, CO VIEM NIE JE NAJLEPSIE ALE ON SA MI DOKONCA PO FLASKE LEPSIE PRISAJE. V PRAVOM PRSNIKU MAM MALO MLIECKA. TAK SOM SI TYZDEN ODSAVALA ODSATE MLIECKO SOM DAVALA NA VECER.PLUS PRIKLADALA 4-5 DNI BOLO DOBRE NO POTOM SA MALY ZACAL TRAPIT, MENEJ POMOCENYCH PLINOK, ZELENA STOLICA 1X. DENNE. 1 HODINA SPÁNKU CEZ DEN. OSTATNY CAS VRESTANIE. ODSAVANIE VYZERALO 8:00- 20ML. 10:00-20ML. MEDZI TYM BOL PRILOZENY. A TAKTO TO ISLO KED SOM MALA CAS. A TAK SOM ODSALA DO KONCA DNA HORKO TAZKO 120 ML.JEHO TRAPENIE SOM UZ NEVYDRZALA. TAK SOM TO VZDALA. NA DRUHY DEN KRASNA ZLTA STOLICA 2-3 X. SPAL SKORO CELY DEN. A BOL OVELA SPOKOJNEJSI. NEHOVORÍM ZE MAM MALO MLIECKA ALE URCITE SA MI TVORÍ POMALY. PRIBLIZNE PO HODINE A POL KED POTREBUJE JEST DAVAM NAJSKOR SLABSI PRSNIK. PIJE CCA 3 MINUTY. POTOM UZ LEN VRESTÍ, DÁM LAVY PIJE CCA 5-10 MINUT A BUD MU STACI ALEBO ZACNE ZASE SRDCOVRICO PLAKAT POPRITOM KED SI PRSNIK STLACÍM NORMALNE ZNEHO ESTE STRIEKA. ALE JEDNODUCHO ODVTEDY ODKEDY SOM SI LAVY ODSAVALA HO NEDONUTIM IST NA PRSNIK ESTE RAZ. ASI SA NA MNA NAHNEVAL 🙂. PRVE TYZDNE BOLI TIEZ TRAPENIM NESPAL ZA 24 HODIN ANI 8 HODIN DOKOPY. IBA KED SOM ZACALA S NOCNYM PRIKRMOVANI POTOM SPAL V 3-HODINOVYCH INTERVALOCH . UM-3 H SPANKU, MM-3 HOD. MM-2,5 HOD POTOM UZ LEN HODINKU. CEZ DEN ZRIEDKA PRESPAL 30 MINUT V KUSE. STALE IBA NA PRSNIKU. CEZ DEN SOM SA SNÍM TRÁPILA. PLAKALA KED PLAKAL AJ ON. PRIKRMOVANIE SOM ZACALA KED MAL 2, 5 TYZDNA LEBO SOM SNIM VECER ODPADLA OD UNAVY A TAK SOM NEMOHLA RIZKOVAT ZE MU UBLIZIM. CCA V 6 TYZDNI SA ZMENIL TAK ZE SPI AJ CEZ DEN V TAKYCH HODINOVYCH INTERVALOCH. NIKEDY AJ DLHSIE. ...LAKTACNA PORADKINA MI NAVRHLA TABLETKY COSTI- NO LEKARI MI HO NECHCU, ODMIETAJU PREDPISAT, MOTILIUM BY VYSLO NA VELMI DRAHO. NIE SOM FINANCNE NA TOM NAJLEPSIE, PRETO SI ANI SENOVKU A BENEDIKT V TABLETKACH NEMOZEM DOVOLIT. UROBILA SOM SI ODSAVANIM AJ DOBRE AJ ZLE. MLIEKA MAM TROCHU VIAC NO ALE MALY STRAJKUJE. A DO DRUHEHO KOLA HO NEPRINUTIM. MIMOCHODOM DNES MA 2 MESIACE.. DUDEL OBCAS, KLOBUCIKY NIE. STLACANIM PRSNIKA DOJCENIE PREDLZIM TAKK CCA 2 MINUTY.PO 1,5 HODINOVEJ PRESTAVKE ZA CAS 3 MINUTY LAVY 5 MINUT PRAVY VYPIJE CCA 40 ML VCERA SME DOSTALI VAHU TAK SOM TO SKUSILA. . A PIJE. ALE POTOM HO UZ NEVIEM PRILOZIT LEBO TAK PLACE. AJ KED SA PODARI PO DVOCH TROCH HLTOCH SA ODTAHUJE. ...

angel8734
autor
20. dec 2011

3 MINUTY LAVY 5 MINUT PRAVY----TO TO JE NAOPAK. 3 MIN PRAVY. 5-LAVY.

rebecca16
20. dec 2011

@angel8734 Ahoj, u mna je to dost podobne. Tiež mi z pravého prsníka ťažšie tečie mlieko, ťažko sa mu asi vytahuje, lebo sa sprava rovnako ako tvoj syn. Z ľavého je to lepšie a papa na ňom o niečo dlhšie. Ja som si uz prešla asi dvomi laktacnymi krizami, kedy sme sa trapili so štrajkom aj s nespustanim mliecka. Maly ma nieco cez 3 mesiac. Doteraz s tym pravym prsnikom problem nebol, to len posledny tyzden asi. Teraz som na senovke, užívam prasok, kúpila som ho od laktacnej za cca 6 € 500g. Produkcia mliecka je trochu vyššia, no nema to žiaľ vplyv na to, aby sa mi prestal jedovat na tom pravom. Evidentne mu to nestačí, aj ked skúsim stlacanie, tak ako ty píšeš, pomôže tomu tak na pár sekúnd ale zas sa odtiahne...zatiaľ som um nedavala, ked bola kríza dávala som mu ce cievku po prste odsate mlieko z mrazaku. Som zvedava ako dlho nám vydrzi to dojcenie. Chcela by som potiahnuť do jeho polroka...no snad každý mesiac je nejaky problém a dost to psychicky vycerpava:(...asi mi rozumies.

angel8734
autor
20. dec 2011

@rebecca16 no ty aspon mas v mrazaku ja som nikdy tolko mlieka nemala aby som odlozila do mrazaku, ja som omylom kupila cele semená senovky. dnes som si znich spravila odvar a mam pocit akoby to uz dnes zaberalo. poobede sa uz tolko nejedoval a dokonca kazdu polhodinu si pekne vypije .ak ked nie natolko vela ale poobednajsok sme mali o nieco kludnejsí ako predchadzajuce dni. ta senovka necchutí moc dobre, ale nejako do seba dostavam. uvidim co bude vecer ci to pojde bez um.