potrebujem upiect tortu pre alergika na kravsku bielkovinu. s korpusom az taky problem nie je, ale cim nahradit maslovu plnku? mohla by som dat len džem, ale to bude asi dost suche. nepoznate dobry recept na plnku do torty bez masla, mlieka, pudingu, smotany ... ďakujem 🙂
ja by som spravila nízky korpus, poukladala na neho kopec ovocia a zaliala želatínou. a šľahačka sa dá kúpiť aj rastlinná, bežne v cukrárni ju používajú.
To vobec nie je problem, ja pouzivam napriklad namiesto smotany kesu krem (z kesu orieskov), rastlinne maslo na pecenie Alsan do kolacov, mlieko sa da nahadit rastlinnymi ''mliekami'' hlavne mandlovym, sojovym.... Ked si na to clovek zvykne tak uz ani nechape, ze niekto este pouiva nieco, co je urcene teliatkam ;) :P
súhlasím s pudingovou plnkou, mňa napadol namiesto masla/tuku kokosový olej, v chlade (ale aj pri izb. teplote aspoň u mňa) je tuhý a má príjemnú kokosovú chuť...len je dosť drahý...
mlieko neobsahuje napriklad ani tuk smetol z klasickych, moja svokra s nim pecie. mlieko nahradzam ovsenym, plnka moze byt predsa ovocna, alebo pudingova z ovseneho mlieka, alebo kokosova ako bolo spomenute
tak tak bud pudingovu s mliekom ake ste zvyknuty pouzivat. Ci rozvarit jablcka s cukrom a zlatym klasom teda len praskom nejde tam mlieko. Ja som robila zo sojovej šľahačky, rozmixovat ovocie do toho, cukor a mozes dat stuzovac. ci na konci do vymiesaneho prisypat trocha creme ole. Tym ti to zhustne.
Ja pouzivam tuk Palmela z jednoty,a plnka chuti ako plnka 🙂
A čo tak urobiť niečo takéto? Je to dokonca aj zdravé a bez mlieka, ktoré je aj tak škodlivé. http://www.rawsuperfood.cz/rawsuperfood/5-RAW-r...
Ja mám teraz rovnaký problém, keďže chcem ale aj niečo zdravé...takže ja idem urobiť plnku takto. Z masla si urobím Ghee, teda oddelím maslo od mlieka. Potom to ghee vymiešam s cukrom a pridám puding urobený z ryžového mlieka. Kupujem vákuovo balené v DM drogérii. Nie tie sušené, v ktorých je kopec glukózového sirupu. Samozrejme nájdem puding, ktorý neobsahuje mlieko. Napríklad BB puding obsahuje mlieko.
@pekkka ved mozes aj pudingovu, len mlieko nahradis inym (pohankovym, spaldovym,.ryzovym..je ich dost) a namiesto masla asi len rastlinne alebo margarin (co teda nie je ziadna vyhra, ale je to aspon moznost 😉 )