Ako spracovať hrušky?

21. sep 2023

Ahojte,

prosím ako inak spracovať hrušky, keď nechcem kompót ani výživu?

Napadlo ma nastrúhať do fliaš ako jablka a sterilizovať, nevznikne z toho kaša? Skúšal niekto?

Ďakujem za tipy 🙂

marianarem
21. sep 2023

Susene su super, ja som zvykla aj posypat mletou vanilkou pred susenim, dobre tie chute spolu ladia.

levandula7
21. sep 2023

sušené hrušky, hruškové chutney, hruškový med.. a potom rôzne recepty - hrušky sú super do koláčov aj do šalátov.

rebrambora
21. sep 2023

Marmelada.

h2
21. sep 2023

Ja hrušky najradšej suším. Ale my máme taký druh, že sa s nimi nič extra nedá robiť, len zavariť, alebo nasušiť.

sonalove
21. sep 2023

dzem z hrušiek- uvarený spolu s veľkou škoricou a brusnicami - geniálna chuť.
napr. https://taste.htgetrid.com/sk/varene/varene-iz-...

hedviga2
21. sep 2023

Ano postruhat ale na väčšom struhadle. V zime šup do žemľovky, pyté koláč, a podobne.

autor
21. sep 2023

@hedviga2 nevznikne z toho kaša , keď sa to sterilizuje? a ako dlho to mám sterilizovať? ďakujem

hedviga2
21. sep 2023

Nastruhat na väčšom struhadle nastrkať do poharov a uplne bez cukru sterilizujem v hrnci s vodou 20 minut na 80 stupnov. Nič tomu nie je, žiadna kaša

osky
21. sep 2023

Jednoznacne ususit