Ahojte, dostala som vacsie mnozstvo zeleniny (zemiaky, cibula, cesnak, korenova zelenina) - cast urcenu na najblizsie varenie davam do spodneho kastlika chladnicky, ale ako nalozit so zvyskom? A kazdopadne - niekto ked pocuje ze tieto veci skladujem v chladnicke, tak sa mi cuduje. Mate bezne v chladnicke takuto zeleninu alebo radsej v spajzi? Nenaklicia vam tam?
keď mám veľa koreňovej zeleniny, tak si z nej urobím domácu vegetu ;o) do chladničky dávam z toho len koreňovú zeleninu, ostatné stači mať v chlade napr. v pivnici 😀
@yennn ak mas pivnicu ,tak v pivnici-zemiaky na volno ak ich mas vela tak z casu na cas popozerat a pretriedit,cibula,cesnak aj na niakej policke,korenova zelenina do debicky kludne do pieskovej ostane tvrda a stavnata,kalerab moze byt v bednicke navolno aj redkev...ked som chvilu byvala v byte bez pivnice som bud mrazila alebo aj zeleninu zavarala do slaneho nalevu...a domaca vegeta ako zeleninu nasusit je idealna 🙂
@yennn zemiaky do tmy na volno, nie mrazu.....korenovu zeleninu ocistit, nakrajat a zamrazit na davky, ktore vyuzijes, aby si nemusela cele vrecko rozmrazovat ked bude treba, alebo ako pise @titkovamiriam do debnicky s pieskom.....
ja mavam tiez vsetko v chladnicke, ved je tam na to urceny suflik.... 😉
zvyšok zamraz resp.ak máš pivnicu tak šup do pivnice s tým...a zemiaky nemávam v chladničke kedže im chlad neprospieva a zosladnú potom a ani cesnak a cibuľu..bežne to mávam v skrinke v kuchyni a nenaklíčilo mi ešte nič... 😀 😀