Baby ako skladujete listový šalát, baby špenát atď aby nesplesnivel a vydržal. Mám vždy v chladničke ale aj tak mi nevydrží ani dva dni ďakujem za radu.
Do platovej nadoby s vickom kt. mozes hermeticky uzatvorit - sirsej a vyssej - das na spodok studenu vodu. A ak je to dostatocne velke tak tam supnem rukolu aj tou vanickou - ma na spodu dierky alebo vyberiem salat (bud vanicka alebo sacok) a natrepem ho tam. Vydrzi ti tam skoro 5 dni uplne cerstvy a krasny 🙂
Ja ich nechavam v neotvorenom sacku, v ktorom ich kupim a su v chladnicke ok. Po ktvoreni sacok zas dobre uzavriem stipcom. A beriem to tak, ze ich treba rychlo spotrebovat.
Niekde som citala, ze tu plastovu nadobu prekryt vlhkou kuchynskou utierkou...ale uprimne, nechce sa mi to nikdy 🤫, ale rukola u nas mizne raketovo, deti ju miluju, obcas ale musim vyhodit, to je pravda a spenat sa mi zda, ze vydrzi dlhsie nez rukola..pouzijem cast do varenia, cast do salatu.. a nejak som este nevyhadzovala..a teda ine nekupujem, radsej si kupim hlavku ladoveho salatu..ten je trvanlivejsi..
otvorím sáčok, dám do chladničky a čo najskôr spotrebujem, umývam až pred úpravou