Chystala som sa cez víkend robiť makové zaviny a mala som už otvorený z Kauflandu modrý mletý termostabilozovany a on ako keby stratil chuť, nie je horký ale akokeby taký bez chuti. Stalo sa vám to?
Ako inak skladujete mak? Vždy mi zhorkne do týždňa po otvorení. Mlynček nemám žeby som si vždy pomlela čerstvý.
dať do skleneného pohára zaviečkovať a dať do chladničky
Dať do skleneného pohára a dať do chladničky.
V mrazaku
V sklenej fľaši v chladničke.
Ale ja kupujem nemletý, zomeliem sama, ak zvýši, držím vo fľaši v chladničke.
V chladničke
Ja keď mam otvoreny,pomlety,tak v mrazáku.. pri kazdom použití odsypem a šupnem naspäť
Ja mrazak, pri beznom skladovani mi rovnako zhorkol. Ale ani tu nie je 100% istota.
Pomlety si kupim,ten nezhorkne.
Ale ak ho uz nacnem,mam ho v chladnicke a co najskor ho spottebujem.
Ak meliem alebo nespotrebujem v kratkom case,vzdy mrazim.
Aj mlete orechy.
Nezolejovatie to a tak zachova chut.
Idealne by bolo to zamrazit vakuovo balene.
Mlety mak sa ma hned spotrebovat, inak zhorkne. Alebo si kupit mlyncek...myslim ze stoji do 10e. Cely mam vo flasi a kolko treba zomeliem...alebo deti...maju to radi.
keď si pomeliem mak, dám ho do skleneného pohára s uzáverom a skladujem ho v chladničke, postupne spotrebujem a nie je mu nič
Ja mám v dóze ale už zmiešaný s cukrom práškovým. Ale ja hlavne kvôli molam ho mám v doze 😁
Moj muz to ma v chladnicke. Ale ja to nejem, tak popravde ani neviem, aku ma chut 😃
Po otvoreni do mrazaka.
@kacenocka2 a v mrazáku ho skladujes v zavaraninovom srobovacom pohári alebo ako?
@basska_b ja by som mak jedla Nonstop aj samotný strašne mi to chutí 😅
@deti95060810 áno už mletý ale posledný krát asi lebo aj ja mám pocit akokeby mal nejakú pachuť
Kupujem mlety, niekedy cisty, niekedy s cukrom a ked nespotrebujem cely, tak ho davam do sklenenej dozy a mam ho normalne v skrinke. Nedavam do chladnicky.
S pôvodným sačkom dám ešte do igelitového sáčku
otvoreny sacok zastipcujem a strcim do mraznicky
dávam do sáčku a do chladničky, alebo do mrazničky, to je ideálne, lebo veľakrát sa mi stalo, že zhorkol a je to škoda :/
kupuješ mletý mak,?
ja som kupovala, ale akosi som nenašla ten správnej kvality - všetky mi pripadali nahorklé, alebo stuchnuté.
Kupujem už len nemletý, nameliem si sama.
ak zomelieš mak, tak ho posyp mletým cukrom - nemiešaj. takto vydrží pár dní - ale že ozaj pár...
vraj sa dá mlieť aj v mlynčeku na kávu...