Ako skladujete mletý mak?

22. feb 2023

Chystala som sa cez víkend robiť makové zaviny a mala som už otvorený z Kauflandu modrý mletý termostabilozovany a on ako keby stratil chuť, nie je horký ale akokeby taký bez chuti. Stalo sa vám to?
Ako inak skladujete mak? Vždy mi zhorkne do týždňa po otvorení. Mlynček nemám žeby som si vždy pomlela čerstvý.

deti95060810
22. feb 2023

kupuješ mletý mak,?
ja som kupovala, ale akosi som nenašla ten správnej kvality - všetky mi pripadali nahorklé, alebo stuchnuté.
Kupujem už len nemletý, nameliem si sama.
ak zomelieš mak, tak ho posyp mletým cukrom - nemiešaj. takto vydrží pár dní - ale že ozaj pár...
vraj sa dá mlieť aj v mlynčeku na kávu...

3009
22. feb 2023

dať do skleneného pohára zaviečkovať a dať do chladničky

3009
22. feb 2023

Dať do skleneného pohára a dať do chladničky.

laura164
22. feb 2023

V mrazaku

lukbe
22. feb 2023

V sklenej fľaši v chladničke.

lukbe
22. feb 2023

Ale ja kupujem nemletý, zomeliem sama, ak zvýši, držím vo fľaši v chladničke.

macilaci
22. feb 2023

V chladničke

kacenocka2
22. feb 2023

Ja keď mam otvoreny,pomlety,tak v mrazáku.. pri kazdom použití odsypem a šupnem naspäť

kinats
22. feb 2023

Ja mrazak, pri beznom skladovani mi rovnako zhorkol. Ale ani tu nie je 100% istota.

osky
22. feb 2023

Pomlety si kupim,ten nezhorkne.
Ale ak ho uz nacnem,mam ho v chladnicke a co najskor ho spottebujem.
Ak meliem alebo nespotrebujem v kratkom case,vzdy mrazim.
Aj mlete orechy.
Nezolejovatie to a tak zachova chut.
Idealne by bolo to zamrazit vakuovo balene.

osky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
22. feb 2023

Mlety mak sa ma hned spotrebovat, inak zhorkne. Alebo si kupit mlyncek...myslim ze stoji do 10e. Cely mam vo flasi a kolko treba zomeliem...alebo deti...maju to radi.

standhal
22. feb 2023

keď si pomeliem mak, dám ho do skleneného pohára s uzáverom a skladujem ho v chladničke, postupne spotrebujem a nie je mu nič

aylinn
22. feb 2023

Ja mám v dóze ale už zmiešaný s cukrom práškovým. Ale ja hlavne kvôli molam ho mám v doze 😁

basska_b
22. feb 2023

Moj muz to ma v chladnicke. Ale ja to nejem, tak popravde ani neviem, aku ma chut 😃

liljana
22. feb 2023

Po otvoreni do mrazaka.

autor
22. feb 2023

@kacenocka2 a v mrazáku ho skladujes v zavaraninovom srobovacom pohári alebo ako?

autor
22. feb 2023

@basska_b ja by som mak jedla Nonstop aj samotný strašne mi to chutí 😅

autor
22. feb 2023

@deti95060810 áno už mletý ale posledný krát asi lebo aj ja mám pocit akokeby mal nejakú pachuť

diewcatqoo
22. feb 2023

Kupujem mlety, niekedy cisty, niekedy s cukrom a ked nespotrebujem cely, tak ho davam do sklenenej dozy a mam ho normalne v skrinke. Nedavam do chladnicky.

kacenocka2
22. feb 2023

S pôvodným sačkom dám ešte do igelitového sáčku

viestta
22. feb 2023

otvoreny sacok zastipcujem a strcim do mraznicky

janisa31
23. feb 2023

dávam do sáčku a do chladničky, alebo do mrazničky, to je ideálne, lebo veľakrát sa mi stalo, že zhorkol a je to škoda :/