Ako zvyknete uskladnit koláče teraz na sviatky?Spajzu nemame a do chladnicky vsetko nezmestim.Ide mi hlavne o suche kolace.
@sunshineka suché koláče uložím do papierových krabíc vyloženými mikroténovými sáčkami, poprípade koláče, ktoré nie sú krehké (medovníky) nasypem rovno do sáčkov, zauzlujem. V sáčkoch sú koláče chránené pred vysušením. Ak máš dostatok plastových dóz, dajú sa uskladniť aj do nich. Koláče môžeš takto uskladnené vyložiť aj na balkón, ak máte balkón.
Keď je chladno, tak na balkone 🙂 Samozrejme, musí byť chladno pod 8 stupňov.
@miriell co pri tomto velkonocnom pocasi nehrozi 😀
@sunshineka ale tak suché môžeš aj pri takomto počasí, predsa len je vonku chladnejšie ako vo vnútri 🙂
@sunshineka ja mám suché koláče v dóze na horných skrinkách kuchynskej linky. 🙂 Ostatné v chladničke.
@sunshineka ved ale suche mozes dat hocikde. Tie nemusia byt v chladnom. My mame sie miesta dost, al ja take vobec neskladujem v chladnicke. Su len v plechovej doze, mam take s vianocnymi motivmi, a len tak niekde polozene. Na stole, na chladnicke, v skrinke, na linke, na mikrovlnke atd. Inak suche kolaciky, medovnicky std ti vydrzia mesiaceeeeee len tak volne skladovane (samozrejme v dozach, popripade krabiciach). My sme raz jednu dozu zabudli a ked ked som piekla na dalsie Vianoce, tak som ju nasla. Boli tam madovnicky, kacie ocka atd....a aj po roku boli suprove 😀 😀 😀 😀
@sunshineka na lodzii v sacku a pri vacsej zime su aj prikryte dekou,teraz ich mam len na balkone v sacku kedze je pomerne teplo.
@zuzkanik vidis,to je napad.lebo my fakt nemame nikde miesto.
na balkon nam chodia vtaky vyzobavat,krabicu by prezobali
@sunshineka plechovu??? A v sacku???
na balkone🙂 kupila som velku plastovu skatulu 🙂
tiez na balkone. kedysi v krabiciach od topanok, teraz som si kupila pekne plechove dozy s vianocnym motivom.
@sunshineka Tiez nemame spajzu ani balkon. Suche kolace ukladam do plechovych nadob a plastovych na kolace. Nerobim vela druhov len 3 druhy mam upecene a 2 druhy plnkovych mam v chladnicke a mraznicke.