Ako skladovať pomleté vlašské orechy?

7. dec 2024

Ahojte, dnes som dostala od kolegyni asi dve kilá mletých vlašských orechov. Piecť budem až posledný týždeň pred vianocami. Ako a kde ich mám uskladniť? Staci v sáčku a ten poriadne zaviazať a do potravinovej skrinky? Ďakujem.

bolarazjedna
7. dec 2024

Môžeš v sáčku v chladničke, alebo aj v mrazničke - my tak skladujeme a ostanú sypké aj v mrazničke, akurát, že sú studené, takže sa to dá hneď použiť.

osky
7. dec 2024

Ak ich do vianoc minies,staci v chladnicke

Inak urcite zmrazit.tam mozu byt dlho.
Len tak pri izbovej teplote urcite nie!
Zolejoveju,zhorknu...budu nejedle a toxicke

Ale 2 kg je fakt vela.
Ja by som ich urcite zmrazila.
Ked pojdes piect,raz dva budu mäkke...

autor
7. dec 2024

@bolarazjedna
@osky super, ďakujem dávam do mrazničky. V chladničke môžu byť ako dlho? Ak by tam boli pridlho, že napríklad zabudnem tak čo sa stane?

viestta
7. dec 2024

par dni mlete vydrzia aj v chladnicke v sacku. Tie co neplanujes spotrebovat zabal asi po 250g do sackov a odloz do mraznicky, ked ich budes potrebovat rozmrznu rychlo, lebo maju minimum vody ale vydrzia bez problemov aj viac ako rok.
Pomlete orechy mozu zacat horknut, ale nestane sa to za par dni, ak su orechy dobre vysusene a nemali pred mletim 5 rokov.

autor
7. dec 2024

@viestta nie sú to staré orechy, dala som ich do mrazáku nakoniec po 100 a 150g no myslím, že ich miniem do veľkej noci. Kilo mám v chladničke, toľko možno reálne miniem do Vianoc. Na ochutnávku sa práve pečie orechový závin, deti mi tu už slintaju, aspoň v takejto podobe zjedia orechy lebo ich bežne nechcú.

deti95060810
7. dec 2024

mám v mrazničke asi 15 kg... to ti tam vydrží dlho...

ibatanecnica
7. dec 2024

Ja dam do poharov a vysterilizujem. Takto vydrzia dlho a nezaberu miesto v mraznicke

hyta
7. dec 2024

V mrazničke vydržia ozaj dlho, no ako je písané vyššie, zaberajú miesto. Ja sterilizujem a vydržia tak i dva roky.

buberova
7. dec 2024

Dávam do mrazničky 🙂

bolarazjedna
7. dec 2024

@ibatanecnica
@hyta
sterilizujeme ich pomleté? Lebo mamka v celku ich sterilizujeme, ale ze mleté sa sterilizuju, s tým som sa ešte nestretla.

ibatanecnica
7. dec 2024

@bolarazjedna v celku

hyta
7. dec 2024

@bolarazjedna Nie, sterilizujem celé jadrá, pomeliem ich ach pred použitím. Mraziť ale môžeš i pomleté orechy.

bolarazjedna
7. dec 2024

@ibatanecnica
@hyta
OK, ďakujem 🙂 autorka ale dostala už pomleté, preto ki to nebolo jasné 🙂

ibatanecnica
7. dec 2024

@bolarazjedna jaj to som nejako prehliadla

evansova
11. dec 2024

Nestane sa im nic ani ked ich tam budes mat cely rok. Bezne ich tam mavam. Len si ich rozdel na viac casti, najlepsie podľa toho kolko budes potrebovať na jednotlivé kolaciky. Odvaz si napr. 250 g a oznac. Vyber ich z mraznicky par hodin pred pecenim a budu uplne v poriadku.