Ahojte! Dnes som našla recept na medovníky,pred narodením mojej dcéry som ich robievala iba pre seba,manžela a pár príbuzných takže som ich nikdy nezdobila. Nikdy som nepouživala potravinarske farbivo a aj nadalej nechcem. Tento rok by som chcela spolu s dcerkou zdobit a tak mi napadlo vyrobit si prirodne farbivo doma. Takže sa chem spýtať či niektoré používate aj prírodné farbivá,ak áno tak prosím o radu ako docielit niekotre farby. Ďakujem za odpovede!
Cucoriedky farbia na modro, raz som do cokolady zamiesala prasok zo, zeleneho jacmena, potom som zase raz pridala caj matcha. Zlta- kurkuma, malinova stava ruzova.... Da sa vselico...
Teda do cokolady bielej som myslela
😉
A prečo nepoužiješ farbu? Predsa len nepoviem, že isto je to bez chemikálií, no neviem si predstaviť, ako by potom chutili napríklad po špenáte
@ferala Od narodenia mojej dcery sa u nas preferujú organické výrobky,jedlo atd. A vyrobit si farbu z organického ovocia alebo zeleniny je urcite zdravšie a ak z ovocia tak aj chutnejsie ...zo zeleniny som neskušala a je mi jasne ,že to bude chutui trochu divne ,ale na medovniky pouzijem len minimum farby napr. nejaky lem okolo ,takze to ani nebude citiť😉
napr žltú -skús kurkumu
ružovú-dáky červený sirup,alebo šťava z cvikle
zelenú-šťava zo špenátu
Síce neviem či to fakt pôjde,neskúšala som, to ma len tak napadlo