Ahojte mamičky viem ze už bude asi neskoro ale prosim o každú radu ,prosim komentáre ako také že som to mala urobiť už dávno si nechajte ja tu naozaj hľadám radu 🙂
Chcela by som mať doma čerstvý špenát , máme aj záhradku ,vedeli by ste mi poradiť či sa teda oplatí ho sadit a ak áno tak ako ? Som laik ale snažím.sa učiť aj keď neskoro tak sa aspoň poucim 🙂
@michaelaaa37 poradím ti .zásad si doma do.kvetinacu taký ten veľký na muškáty a keď budeš.mat sadenice 5 CM môžeš.posadit von pravidelná zálievka a môžete chrumkat 🙂 super aj do smoothie ovocného je mladý špenát alebo namiesto šalátu .....ináč na krabičke so semiačkami to budeš mať napísané 🙂
@lubik87 ďakujem moc 🙂treba sa o neho nejak specialne starať ?
@lubik87 predsádzať špenát? To ale vôbec netreba, špenát sa seje priamo do zeme, ale skoro zjari. Teraz je už neskoro v takomto teple, nakoľko by išiel hneď do semena. Znovu vysiať sa dá znovu v septembri.
@michaelaaa37 tu som našla článok o pestovaní špenátu v kvetináči: http://www.info.sk/sprava/122904/vypestujte-si-...
Nikdy som to síce neskúšala, vždy vysievam špenát skoro na jar priamo do záhrady. Nikdy na ňom nemám žiadne čierne chrobáky, ale treba ho výdatne zalievať a môžeš postupne odtŕhať lístky alebo ho celý pozbierať a dať do mrazničky. Špenát je viac-menej jednorazová zelenina, dlho nevydrží na hriadke, ide potom aj tak do semena. Ja som tento rok vysiala jeden sáčok, uvarila som z neho jedno jedlo a hneď mi vyšiel do semena, takže veľmi dlho nevydrží v záhrade.
Pokiaľ ľúbite a papáte často špenát, tak sa to oplatí. Všetko, čo si sama vypestuješ v záhradke je dobré a zdravšie ako kupované v obchodoch
@michaelaaa37 žiadne špeciálne podmienky🙂 len neutopit a na slniečku miernom . A kvalitná zemina 🙂
No my sme mali,ale povedala som si,ze pre mna a deti sa neoplati. Nejeme ho kazdy den a ak.ho raz oberiem tak tie dalsie listy uz vyrastu s takymi malymi ciernymi.chrobacikmi co sa nedaju ani umyt z tych listov takze ked varim spenat tak raz za tyzden tak si radsej kupim v obchode