Ako sa volá toto vianočné pečivo?

19. apr 2023

Ahojte potrebovala by som velkú pomoc, ak niekto poznáte názov týchto koláčikov bola by som vám extrémne vďačná🙏🏼 Jedná sa pravdepodobne o vianočné pečivo pretože babka ich robila iba na vianoce no zatial som sa s nimi u nikoho iného ešte nestretla. Spodok koláčika je podobný ako linecké na tom je v strede nejaký džem ten je ako keby ohradený čokoládou a cez to je poliata cukrova poleva v ktorej je alkohol pravdepodobne slivovica. Snáď ste pochopili moje vysvetlenie🙈 skúšala som ich už robiť len podla toho čo viem presne takto ako som ich opísala ale ono to proste neni ono ani z ďaleka 😂

gejb
19. apr 2023

Prepnem sa, koláčik kam ide slivovica musím poznat 😁😁

deti95060810
19. apr 2023
petulda333
19. apr 2023

Tiez mi napadli plnene kokosky alebo linecke so snehom,no tam alkohol nejde

autor
19. apr 2023

@deti95060810 niee on neni ten koláčik celý namočený v čokolade ono je v strede proste taká ďupka džemu a okolo toho džemu je tým ozdobným sáčkom iba ohraničený ten džem aby sa ta poleva nepreliala. A kokos tam nieje vôbec.
@gejb Sú to tie najlepšie koláče na svete!! Bez srandy

autor
19. apr 2023

Tá poleva má vlastne zakryť iba ten džem na tom koláči. Ja sa ospravedlňujem že to vysvetlujem ako maďar ale neviem to inak opísať😅

evica17
19. apr 2023

myslis take kolieska akoby ? ze vidno aj lekvar a aj tu coko plnku ? toto som tiez jedla, ale bez alkoholu a teda zaujimalo by ma co to je

mareka49
19. apr 2023

Toto chce nakres🤭🤭🤭

mima172
19. apr 2023

Sem sa pripojím. Netuším teda o aký koláčik môže ísť, no ako píše @gejb , tak aj aj som zvedavá na recept na koláč so slivovicou 😃

ckocka
19. apr 2023

No tak si to tak upeč. Urob linecké koliečka, čokoládový krém - (neviem ako by sáčkom nanášala ohradu z čokolády) - doprostred džem a polevu by som dala rumovú, slivovica tam bude nepríjemne cítiť.

gejb
19. apr 2023

Ináč tiež si myslím ze môže ísť o kombináciu lekvár + rum...môže sa to potom tváriť ako slivovica 🙃

domkakvet
19. apr 2023

@mareka49 aj mna to napadlo s tym nakresom 😀

adrianka2606
19. apr 2023

@gejb Lekvar + rum sa moze tvarit ako slivovica 😂😂😂

kiki68
19. apr 2023

Mozno iselske torticky? Alebo ischler Tortchen…

smajcii
19. apr 2023

Nebudú to linecké rezy? 😁

autor
19. apr 2023

@evica17 ano sú to kolieska a hej realne všetko vidno je kedže čokoláda je okolo a ten džem cez tu polevu presvitá. A tak možno sa to má robiť bez alkoholu len babka si tam dačo švihla😂 ja to poznám hlavne teda podla toho alkoholu pretože to tam robí fakt takú zvláštnu chuť ale výbornu

autor
19. apr 2023

Nie nie nie 10000000% je to slivovica alebo iný ovocný alkohol rum určite nie

autor
19. apr 2023

Nie baby ani jedno z toho to nieje už som trochu zúfalá 🙈 lebo ozaj nikto mi to nevie povedať

gejb
19. apr 2023

@adrianka2606 no ved co babky používali pri pečení? Do všetkého sa lial tuzemak 😁😁

tosomja
19. apr 2023

Skús nakresliť. 😃

gejb
19. apr 2023

Nevieš sa spýtať babky? Alebo mamy..pripadne nájsť starú knihu receptov? 🤞
Viaceré dúfame že na to prídeš 😁

ckocka
19. apr 2023

Tvoja babka si mohla prisposobiť nejaký recept podla seba, ty to nikdy nerobíš?

martinkatinka
19. apr 2023

Podla mna to nebude mat speci nazov, proste to tak babka vymyslela a piekla.

basska_b
19. apr 2023

Ja si myslim, ze podla tohto popisu by sa dal taky kolacik vyrobit. Prelejes cukrovou polevou, kde das miesto citr. stavy slivovicu... chce to poexperimentovat

kiki68
19. apr 2023

@martinkatinka tiez si myslim, ze to bola nejaka fuzia a babka to proste dotiahla po svojom. Toto mi svokra tiez hovorila, jej mama nieco piekla a pre hladala som vsetko mozne a ten recept nikdy nenasla. Proste to neni.

adrianka2606
19. apr 2023

@gejb Rum ano, ten ma s cokoladou prijemnu lahodnu vonu, ale ze by sa to dokopy s lekvarom tvarilo ako slivka, amen 😂😂😂

marianarem
19. apr 2023

Mohol to byt babkin vlastny recept, ja mam uz tiez kopec vlastnych jedal a raz mozno syn bude patrat po tom, co sme to vlastne jedavali 🙂

dadis
19. apr 2023

@atelou To by som podla popisu povedala, ze je ono

nikasmile
19. apr 2023

@atelou vyzerá to tak😃