Ahojte dievčatá, neviete prosím, ako sa volá táto dobrota? Google lens mi predhadzuje len štrúdle, ale je to skôr taký rožtek. Ak to poznáte, bola by som veľmi vďačná za recept 🥰
Ďakujem
nepodarený mini závin :D
Štrúdľa v divnom tvare.
@sisska96 ono to práveze zjavne takto malo byt, veľa takýchto ruliciek z jedného plechu..ale zas neviem, aky bol úmysel, mne sa minule tiež rozliala štrúdla tak, že z nej bol rez na celý plech, a nikomu ani nenapadlo, čo to malo pôvodne byť 😁😁😁😁
@katkaseiner tiež mi to napadlo, ale neviem či..každopádne je to fantastické
Dopredu ešte zasurova na plechu nakrájaný zavin. Aj my to tak robíme je to chutnejšie 😀
@andymajdy a závin by na koncoch bol takýto otvorený? Teda že by končil makom, a nie cestom?
To nie je koniec, vidno, že tam bol ďalší kúsok.
@januska12323 priestorové myslenie nie je moja silná stránka, možno si to teda celé predstavujem zle 😁😁😁
závin z kysnutého cesta,chuťou niečo ako bratislavské rožky
to nemusí byť ani kysnuté cesto...mne to skôr príde ako cesto na štrúdle - len sa neťahá ale vaľká na tenko.... robila som v nedeľu , ak by niekto chcel recept ....
Moja starká robievala cestenice. Neviem, či je to hovorovo alebo oficiálny názov. Plnila to väčšinou slivkami. Ak by tam dala mak, tak by sa to aj podobalo.
Toto nie je žiadny makovník, viem, čo to je, aj orechové také býva, podľa mňa niečo lístkové
Ešte máme asi jeden exemplár, čo sa zachoval, tiež by som sa priklonila k tomu, že to nie je kysnuté cesto. Vraj sú to makové rožky z rodinnej cukrárne.
nevieš rozoznať,či je to lístkové cesto alebo kysnuté? Makové rožky z lístkového cesta?
mne to pripadá ako toto,robievala to babka,plnka bola varená,maková alebo orechová,ale aby som sa mohla 100% vyjadriť,musela by som to ochutnať 😀
https://www.40plus.sk/vianocny-zavin-z-bratisla...
@rozculena tento poznam, vyborny. Tiez som myslela, ze to bude nieco take
Pozri bejgli. To je take suchsie cesto,ide tam kvasok,ale podoba sa mi na toto. A robia ho bud ako zavin alebo aj taketo mini rulicky. Za mna je to najlepsi kolac,zavin na svete,milujem ho.
@marca12 tak to ťažko....V hrnci uvedeme vodu do varu, ale neměla by vařit moc, jen jemně perlit. Bagely vkládáme po 2-3 kusech pomocí děrované naběračky do vody a povaříme velmi krátce asi půl minutky z každé strany, vaříme bez pokličky.
Okapané bagely pečeme na tukem potřeném plechu v troubě vyhřáté na 220°C asi 15 minut dozlatova.
https://www.google.com/search?q=bejgly&sourceid...
@rozculena nieee,ja som myslela taketo nieco
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100...
v živote som nepočula,že sa to volá bejgli ..Na Slovensku to je bratislavský závin,poznám od mojej babky
Aj mne to príde ako bejgli
Ale tieto, na ktoré sa pýta, nie sú veľké, ak sú to tie, čo si myslím ja, tak majú max 10 cm.
Maková rolka?
@ibrunova ano, sú krátke, možno 10-15 cm
bratislavsky rozok? hoci teda tvar ma nestandardny...