Ako sa volá tento koláč?

24. sep 2024

Ahojte dievčatá, neviete prosím, ako sa volá táto dobrota? Google lens mi predhadzuje len štrúdle, ale je to skôr taký rožtek. Ak to poznáte, bola by som veľmi vďačná za recept 🥰

Ďakujem

katkaseiner
24. sep 2024

bratislavsky rozok? hoci teda tvar ma nestandardny...

sisska96
24. sep 2024

nepodarený mini závin :D

januska12323
24. sep 2024

Štrúdľa v divnom tvare.

autor
24. sep 2024

@sisska96 ono to práveze zjavne takto malo byt, veľa takýchto ruliciek z jedného plechu..ale zas neviem, aky bol úmysel, mne sa minule tiež rozliala štrúdla tak, že z nej bol rez na celý plech, a nikomu ani nenapadlo, čo to malo pôvodne byť 😁😁😁😁

autor
24. sep 2024

@katkaseiner tiež mi to napadlo, ale neviem či..každopádne je to fantastické

andymajdy
24. sep 2024

Dopredu ešte zasurova na plechu nakrájaný zavin. Aj my to tak robíme je to chutnejšie 😀

zuzizu2
24. sep 2024

@andymajdy to mi nenapadlo ho takto spravit. ale najblizsie vyskusam 🙂

autor
24. sep 2024

@andymajdy a závin by na koncoch bol takýto otvorený? Teda že by končil makom, a nie cestom?

januska12323
24. sep 2024

To nie je koniec, vidno, že tam bol ďalší kúsok.

autor
24. sep 2024

@januska12323 priestorové myslenie nie je moja silná stránka, možno si to teda celé predstavujem zle 😁😁😁

rozculena
24. sep 2024

závin z kysnutého cesta,chuťou niečo ako bratislavské rožky

deti95060810
24. sep 2024

to nemusí byť ani kysnuté cesto...mne to skôr príde ako cesto na štrúdle - len sa neťahá ale vaľká na tenko.... robila som v nedeľu , ak by niekto chcel recept ....

nufafa
24. sep 2024

Moja starká robievala cestenice. Neviem, či je to hovorovo alebo oficiálny názov. Plnila to väčšinou slivkami. Ak by tam dala mak, tak by sa to aj podobalo.

ibrunova
24. sep 2024

Toto nie je žiadny makovník, viem, čo to je, aj orechové také býva, podľa mňa niečo lístkové

autor
24. sep 2024

Ešte máme asi jeden exemplár, čo sa zachoval, tiež by som sa priklonila k tomu, že to nie je kysnuté cesto. Vraj sú to makové rožky z rodinnej cukrárne.

rozculena
24. sep 2024

nevieš rozoznať,či je to lístkové cesto alebo kysnuté? Makové rožky z lístkového cesta?

rozculena
24. sep 2024

mne to pripadá ako toto,robievala to babka,plnka bola varená,maková alebo orechová,ale aby som sa mohla 100% vyjadriť,musela by som to ochutnať 😀
https://www.40plus.sk/vianocny-zavin-z-bratisla...

mk1111111111
24. sep 2024

@rozculena tento poznam, vyborny. Tiez som myslela, ze to bude nieco take

marca12
24. sep 2024

Pozri bejgli. To je take suchsie cesto,ide tam kvasok,ale podoba sa mi na toto. A robia ho bud ako zavin alebo aj taketo mini rulicky. Za mna je to najlepsi kolac,zavin na svete,milujem ho.

rozculena
24. sep 2024

@marca12 tak to ťažko....V hrnci uvedeme vodu do varu, ale neměla by vařit moc, jen jemně perlit. Bagely vkládáme po 2-3 kusech pomocí děrované naběračky do vody a povaříme velmi krátce asi půl minutky z každé strany, vaříme bez pokličky.
Okapané bagely pečeme na tukem potřeném plechu v troubě vyhřáté na 220°C asi 15 minut dozlatova.
https://www.google.com/search?q=bejgly&sourceid...

marca12
24. sep 2024
rozculena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rozculena
24. sep 2024

v živote som nepočula,že sa to volá bejgli ..Na Slovensku to je bratislavský závin,poznám od mojej babky

anos18
24. sep 2024

Aj mne to príde ako bejgli

ibrunova
24. sep 2024

Ale tieto, na ktoré sa pýta, nie sú veľké, ak sú to tie, čo si myslím ja, tak majú max 10 cm.

margotka17
24. sep 2024

Maková rolka?

autor
25. sep 2024

Najviac mi to pripomína asi štrúdľové cesto..

autor
25. sep 2024

@ibrunova ano, sú krátke, možno 10-15 cm