Prosím vás ako sa vola tento drink
aperol spritz
Mnam, aj ja chcem 🍹
Dnes si urobim ved aj u nas sa predava aperol(alkohol)😋
Mne chuti aj Airone roso od jacopo poli,je menej sladke, nieco ako campari ale fakt malo sladke.
@babi81 Ano aj na lyzovacke je studeny e aj teply je vyborny. S olivou som.mala vsade vo Verone,Florencii, Rime, Jesole, Follonice, Pise, Lerici, Palermo, S.Giminano......mame toho prejazdenebo vela, dokonca na veltrhu som dostala olivy a chipsy v miske.
Fakt skoda ze som si ho necvakla minuly mesiac v Siene. Ja inak zelene olivy nemam rada.
Myslím že v kauflande ho maju od zajtra v ponuke.. ;)
Verzí existuje všude po Itálii opravdu hodně. Záleží na oblasti a baru, který koktejl připravuje. Někdo používá bílé víno místo prosecca, někdy se přidávají i olivy (tahle možnost se dost kritizuje kvůli tomu, že oliva je slaná a může znehodnotit chuť přidaného vína, proto můžete olivy přidat do misky a ujídat je během aperitivu
Chutnal také úžasně, ale stejněj sem se servírky zeptala, jak je možné, kde se to podává s olivou. Řekla mi, že to je specialita Benátek, což mě nijak nepřekvapilo. Naopak se mi zachtělo tam znovu letět.
Kdo má rád olivy a né sladké nápoje, tady je návod na úžasný drink 🙂
THE VENETIAN SPRITZ
4 unce prosecco
Šumivá voda
1,5 až 2 unce Aperol
Orange
Citrón
1 zelená oliva.
Ved ochutnajte, ja milujem cierne olivy,zelene nemusim ake tuto jednu v aperole dam.
Prvykrat som to pila voVerone,paradoxne na vinnom veltrhu a hned prvy moj aperolbol tiez s olivou.
Teply mi vzime pripravia aj v Bratieslave ked poprosim, pijem nieco ine ako klasicke presladene varene vino ci punc.
aperol spritz