Ako sa varí makový odvar?

neocica
16. aug 2012

ja uz fakt neviem maly je uz asi hodinu v postielke ze ma spat a zatial len pocujem ako sa tam blazni a skace po postielke uz fakt neviem ako ho uspat!!!!!!

henikav
16. aug 2012

s makovym odvarom by som sa urcite nehrala, aby si si maleho neuspala navzdy. Mozno jednoducho nie je unaveny, ospaly, radsej ho nechaj este trosku pobehat a pohrat sa

neocica
autor
16. aug 2012

tak uz spi konecne ten makovy odvar som myslela ako vtip asi sa potreboval iba vyblaznit ale to sme boli dnes 3hod vonku na ihrisku aj s odrazadlom

petraxy6
16. aug 2012

@neocica chceš ho uspať makovým odvarom? 😕 Skús si s ním ľahnúť. Možno zaspí 😉 a ty si oddýchneš tiež.

henikav
16. aug 2012

@neocica nabuduce ho nechaj 4 hodiny, uz vies ze ako rastie potrebuje viac vyblaznit aby zaspinkal 😀 😀 😀

hujska
16. aug 2012

Ahoj neocica...Jedna pani, asi pred 50 rokmi u nás v dedine dávala svojmu malému synovi makový odvar .Malé dávky postupne zvyšovala.Udrelo mu to na mozog ☹ a už nikdy sa s toho nedostal.Umrel ako retardovaný 😔 ...neviem,či vám to stojí za to!
Moja skúsenosť 😀 ...tiež som od mojich báb chcela,aby spávali na obed a aby ja som mala pokoj.Najviac ma nasralo/prepáčte za výraz/,keď som ich uložila a oni ma mali na háku.Prišla som na to,že ich nechám hrať sa do vtedy,kým nie sú unavené.Často sa stávalo,že ich "zalomilo" až neskoro popoludní.Vtedy som ich nechala asi pol.hodku pospať a potom som ich zobudila.Večer šli spať tak ako mali... 😵

kvetinka211
16. aug 2012

@neocica tak fajn ze nakoniec zaspal .. inak bud rada ze ti aspon ticho ostane v postielke ... ja ked dam mojho do postielky, tak to je najvacsia krivda na svete a rev na cely dom 😀 Takze postielka nam posledne mesiace iba zavadzia.
Ja mam skusenost ze cim viac chcem a potrebujem aby zaspal tak tym je vacsia pravdepodobnost ze nezaspi.
A takto mi vymysla vtedy ked presvihnem oprimalnu dobu na zaspanie, potom ide hyperaktivna faza a to je potom zle 😖

Inak mali to nase prababicky "dobre" vymyslene - do roka dieta v perinke, cize nikam nelozilo, ked plakalo supsli ten makovy odvar a babo spalo ... no ale zasa nemali potom take sikovne deti ako mame my 😉

ktore
16. aug 2012

@neocica makovy odvar?to nerob.

cerez
16. aug 2012

Keď som videla otázku v príspevku, zdesila som sa. Ako vtip sa vám teda vydaril. Ja viem, že z nás niekedy hovorí zúfalstvo. Ja som už zúfalá z môjho syna, ktorému idú zuby, a nie jeden. Ďasná má riadne opuchnuté, červené, ide sa zodrať. Nič iné nepočujem len plač, rev, plač, rev a nosenie na rukách. Takže ten makový odvar si urobím asi ja. 😀

luciferkax
16. aug 2012

@cerez to bude niečo vo vzduchu, aj môjmu začali rásť zuby ako huby po daždi, nespí cez den, nespi v noci, len reveeeeeee, mamaaaaaaaa, na rukách, dnes mám ruky vyťahané po zem.. Dnes sa asi vdzám, a ked začne v noci vyvádzať, dostane malý čipok Paralen, aby sme sa po dvoch dnoch vyspali :D D: aj ked obe baby poradili makový odvar, no neviem, váham 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

namarie
18. dec 2012

Moja je v noci každých 15 min hore a cez deň už spí len na obed, inak sa nezastaví... Tiež už mám na male keďže to máme od narodenia, ale tam až nezajdem hádam... Aj tak ste nenapísali ako sa robí 😀 btw viem o jednej babičke, čo má celý život hlavu nabok, lebo to u nej prehnali s makovym odvarom...

ckatka
14. apr 2020

Dajte si pohár vína a ľahnite si k dieťaťu. Vy si oddýchnete a ono pochopí ze sa spi 😂 tiež sme uspavali kadejakymi fintami...kým sme nepochopili ze malý nás proste chce mať večer pri sebe. Akonale sme sa prestali tváriť ze ideme spať, ale šli sme "skutočne spat", zaspal okamžite.
Len potom hrozilo ze sa nám už nechcelo z postele a zaspali sme naozaj aj my 😂 a potom sa zobudiš v noci o tretej vyspata...A nevieš čo so sebou 😂😂😂