Zenusky zlate,ako sa robi poleva na bananynv cokolade?kupila som taku v Lidli 200g mliecnu na varenie..treba tam aj heru?
@kacernakokse cera?heru mi kamoska poradila..tiez mi to nepride na polevu..ale kolko oleja😔
Přiměřeně 😂 neviem naozaj ja to tam dávam od oka kým nemám hustotu akú chcem. Skús googlit čokoládová poleva s olejom
Davala sa Cera kedysi... Neviem ci to ani este existuje. Ja davam len cokoladu a trocha oleja
@petronellla87 prosim,ked mam 3banany/200g coko,tak kolko oleja...to dat na konci ten olej?
Ja len roztopim cokoladu s trochou mlieka/sladkej smotany, zda sa mi zbytocne kydat tam dalsi tuk.
@mandzula a olej nedavas?
@mandzula a prosim ake mlieko...1,5?a kolko na 200g coko?
@mandzula uff 😔 aspon priblizne prosim?
@mandzula zhodim na muza,ktory pomiesa😁
Mozes dat trochu oleja, mnozstvo tazko povedat, podla kvality cokolady a potreby… ale mozes si kvapnut vedla a vidis, ci je riedka/husta. Ja namocim prst a vidim, ci ho vidim, alebo nevidim 😀
Ale teraz vacsinou robim ganache (ganáž) so slahackou. Ale pozor na pomer. Horka cokolada 1:1 so slahackou. Mliecna 2:1 a biela 3:1.
Čokoládu roztápam s Cerou a je vždy potom aj pekná lesklá.
Myslím že do polevy sa vyslovene hera nepoužíva, nejak inak sa volá ten tuk. Ja dávam maslo lebo z tých lacných tukov ma napina. Ale už som čítala že aj olej sa môže, že to je potom také lesklé. Ale treba dávať postupne aby to neostalo tekuté.