Neviem ako sa robi krupicna kasa s umeleho mlieka ked sa nevari to mliecko.Lebo ked sa to tam len prisype tak tam vzniknu hrudky.Ma 8 mesiacov a este jej nemozem dat obycajne mlieko.A vlastne preco sa nemoze UM mlieko prevarat,ked sa jej potom hned poda?
Skus urobit z jemnych ovsenych vlociek, das do vody, preplachnes a varis vo vode, pripadne ich nechaj vo vode nejaku dobu, kym budes varit, potom to mozes zmixovat s cerstvym jablkom alebo inym ovocim, ktore jej chuti. Su aj rozne ine instatne kase, co sa daju s vodou robit.
UM sa nema prevarat asi preto, ze vyvaris dolezite vitaminy podla mna..
Ale myslim ze aj krupicova sa da z vody..
Dá sa kúpiť aj instantná krupicová kaša, ktorá sa nasype do mlieka. A ja bežne robím kaše tak, že ich zaparím horúcou vodou a potom pridám UM a nikdy sa mi hrudky nenarobili. Šak to poriadne premiešam. A tiež kupujem tie od nestle ako baklik.
Mne doktorka poradila ako,ale nikdy nebude taká hustá ako s mliekom.Má sa uvariť kaša iba s vodou,necháme trochu vychladnúť,na tých 50 st.ako sa tu píše, a potom pridate presne také isté množstvo vody /ako ste varili kašu/ s nutrilonom /ako keď zarabate normálne UM/.Raz som to vyskúšala,malému celkom chutila,ale bola trochu redšia.
ja davam krupicovu kasu od hami a ta sa dava len do vody 🙂 🙂 🙂 🙂
nemoze sa prevarat preto, lebo pri vysokej teplote zabijes prebiotika, ktore UM obsahuje a tusim, ze aj vitaminy, ale tym som si nie ista. aj na obale mas napisane, ze ohriat prevarenu vodu na max. 50 st. - to je maximum, pri ktorom este preziju cenne prebiotika potrebne pre traviaci trakt.
ja robievam malemu kukuricnu a ryzovu krupicu od nestle. ta sa robi podobne ako UM - do zarobeneho UM ohriateho na cca 40 st. vsypavas postupne krupicu a zaroven miesas vidlickou, aby sa ti nevytvorili hrudky.
klasicku psenicnu krupicu som este do UM nezarabala.