Ako sa robí krupičná kaša z umelého mlieka?

tatiana91
6. feb 2013

Neviem ako sa robi krupicna kasa s umeleho mlieka ked sa nevari to mliecko.Lebo ked sa to tam len prisype tak tam vzniknu hrudky.Ma 8 mesiacov a este jej nemozem dat obycajne mlieko.A vlastne preco sa nemoze UM mlieko prevarat,ked sa jej potom hned poda?

baklik
6. feb 2013

nemoze sa prevarat preto, lebo pri vysokej teplote zabijes prebiotika, ktore UM obsahuje a tusim, ze aj vitaminy, ale tym som si nie ista. aj na obale mas napisane, ze ohriat prevarenu vodu na max. 50 st. - to je maximum, pri ktorom este preziju cenne prebiotika potrebne pre traviaci trakt.
ja robievam malemu kukuricnu a ryzovu krupicu od nestle. ta sa robi podobne ako UM - do zarobeneho UM ohriateho na cca 40 st. vsypavas postupne krupicu a zaroven miesas vidlickou, aby sa ti nevytvorili hrudky.
klasicku psenicnu krupicu som este do UM nezarabala.

alabama0011
6. feb 2013

Skus urobit z jemnych ovsenych vlociek, das do vody, preplachnes a varis vo vode, pripadne ich nechaj vo vode nejaku dobu, kym budes varit, potom to mozes zmixovat s cerstvym jablkom alebo inym ovocim, ktore jej chuti. Su aj rozne ine instatne kase, co sa daju s vodou robit.
UM sa nema prevarat asi preto, ze vyvaris dolezite vitaminy podla mna..
Ale myslim ze aj krupicova sa da z vody..

luciannka83
6. feb 2013

Dá sa kúpiť aj instantná krupicová kaša, ktorá sa nasype do mlieka. A ja bežne robím kaše tak, že ich zaparím horúcou vodou a potom pridám UM a nikdy sa mi hrudky nenarobili. Šak to poriadne premiešam. A tiež kupujem tie od nestle ako baklik.

sona28a8
6. feb 2013

Mne doktorka poradila ako,ale nikdy nebude taká hustá ako s mliekom.Má sa uvariť kaša iba s vodou,necháme trochu vychladnúť,na tých 50 st.ako sa tu píše, a potom pridate presne také isté množstvo vody /ako ste varili kašu/ s nutrilonom /ako keď zarabate normálne UM/.Raz som to vyskúšala,malému celkom chutila,ale bola trochu redšia.

andrejka1974
6. feb 2013

ja davam krupicovu kasu od hami a ta sa dava len do vody 🙂 🙂 🙂 🙂