Ahojte, ako rýchlo treba spotrebovať takéto mlieko? Ano, dočítala som sa, že hneď po otvorení, no obal toho znesie. Zvyknete pouziť ešte na druhý deň? Vďaka.
Ak by sa pokazilo, zistjs podla vone a chuti. Dokial vonia a chuti dobre, mozes ho pouzivat. Aj 2-3 dni v chladnicke
Do druheho dna uplne v pohode, aj na treti den mu nic nebude, pretoze je pasterizovane
Podľa obalu, hlavne treba dodržať skladovanie.
Kym neskysne🙂 my ho mame v chladnicke aj 4-5 dni.
@klarissa25
@tetapetra 😏 tým pádom by sa mohli predávať menšie balenia 😒 inak ani neviem, či sa nepredávajú, nekupujem velmi mlieko.
@zic @viestta super takto by to šlo, no vylievať 6-7 dcl mlieka každý deň, kvoli raňajkám, by bolo nehorázne plytvanie 😬
Neviem, u nas je liter mlieka na den malo, u nas sa pije aj od smadu, takze malokedy mame 3 dni otvorene jedno mlieko
Pokazené mlieko spoznáš.
Tak si kúp uht to vydrží dlhšie.
Tvoja prva skusenost s mliekom?
@kitycat áno
Veríte niekto, že toto je skutočná otázka a nie výmysel nejakého "moderatora"?
@fido69 prepáč 😄 najmúdrejší 😀 keby som ho mala vypiť ja, ovoniavam a buď pijem alebo vylievam… ale keď ho chcem naliať decku, a osobne do úst mlieko nedám lebo by ma asi prevrátilo, tak som chcela nejakú skúsenosť. Či už na druhý den cítiť inú chuť, možno ešte nie vôňu, niečo… áno? Nepotrebujem aby sa mi decko v škole u💩 po lopatky. Tiež možno nevnímáš rozdiel medzi uht, čo môžeš mať otvorené aj týždeň a čerstvým liekom. Ale prepáč, ak budem mať nabudúce otázku hodnú tvojej nesmiernej inteligencie, napríklad z neurovedy alebo z kvantovej mechaniky, budem kontaktovať priamo teba 🙂 vďaka.
Nič mu nebude, tri štyri dni vydrží. U nás mlieko nikto nepije ,my len mandľové alebo kokosové a vždy otvorím mlieko iba pre návštevy do kávy a konkrétne toto tak po 4.dnoch vylievam ak sa nevypije. Ale tak môžeš kupovať to dlhšie trvajúce keď ti to len dieťa pije to vydrží dlhsie
Moja zlatá, nabudúce, keď budeš mať otázku na úrovni školáka prvej triedy, tak ju napíš neanonymne, aby som vedel s kým mám tú česť.
@anonym napísala " Tiež možno nevnímáš rozdiel medzi uht, čo môžeš mať otvorené aj týždeň a čerstvým liekom."
VŠETKY mlieka (vrátane "čerstvého") musia prejsť procesom pasterizácie alebo sterilizácie (UHT), takže po otvorení medzi nimi nie je žiaden rozdiel. Môžeš ich uchovávať 1-2 dni v chladničke. 😉
@fido69 a tu ta poopravim. To co sa predava ako cerstve "patdnove" alebo "sedemdnove" mlieko je sice pasterizovane, ale na podstatne nizsiu teplotu ako UHT. Pasterizovane mlieko by sice nemalo obsahovat bakterie, ale technologia pasterizacie nezaruci, ze je sterilne. UHT je sterilne mlieko, takze je medzi nimi rozdiel. Cerstve pasterizovane mlieko podlieha skaze skor ako UHT.
(A nebud hnusny, lebo obcas uz mas rovnake zachvaty mačizmu ako Egon a hadam nechces klasnut na jeho uroven. Lebo aspon zatial si sa mi zdal celkom kompletny, na rozdiel od neho)
@viestta Toto nie je o mužskej alebo ženskej nadradenosti. S mliekom predsa všetci prichádzame do styku od útleho detstva. Odpijeme a ak ho nevypijeme celé, tak ho dáme do chladničky a 1-2 dni vydrží. Na to predsa netreba IQ 180. Je to úplne bežná ľudská skúsenosť. 😉
A anonymné témy - to by som okrem intímnych otázok zakázal.
Aj do druhého dňa v pohode aj 3. Je určite pred varením prevarene. Lebo čerstvo nadojene ma teda inu vôňu. A keď máš čerstvé mlieko priamo od kravy a prevariš ho a máš v chladničke v pohode je dobré aj o 4 dní.
@fido69 nie, nie vsetci. Vies o tom, ze medzi nami ziju ludia, ktori maju ABKM alebo laktozovu intoleranciu, pripadne su vegani a ti mlieko nepouzivaju vobec? Ty ludska skusenost... Autorka tiez mlieko nepije, kupuje ho len pre dieta. Takze nema s mliekom skusenosti. Na to aby to clovek zaregistroval v diskusii netreba IQ 180.
Toto mlieko po otvorení pijem kľudne aj týždeň pokiaľ je v chladničke. A kľudne vydrží aj dlhšie ako týždeň otvorené.
Pri takýchto výrobkoch by som dá držala toho čo je na obale napísané...čím skôr..