Ahojte, ako robite zelatinu na vrch kolaca/torty? Ja upeciem/uvarim vsetko mozne, ale toto sa mi este nepodarilo. Vzdy mi zele prejde az dole a vsiakne do kolaca a je to nechutné. Ako spravit aby ostalo na vrchu? Vzdy dam pod to krem, nenecham po okrajoch volne a aj tak to pretecie aj cez krém az do cesta. Zelatinu pripravim vzdy podla navodu na obale 🤷♀️
Chcem spraviť len taku nepecenu lahku letnu torticku teraz, tu smotanovu z piskot a ovocia, urcite poznate. Chcela by som na vrch dat zelatinu, myslite ze to je dobry napad? Ako to spravit aby realne ostala hore a nepresla zas vsade?
@klip0 ja korpus potriem dzemom rovnakej farby ako zele, dam ovocie a na to zele.
@simsalabim to som skusala, donkonca aj tak ze korpus nato lekvar, nato krem, nato ovocie a az tak zele a aj tak vzdy vtieklo dnu 🤷♀️
@klip0 no tak potom nerozumiem. Nedavas ho tam uplne tekute? Ono musi ist take uz s “ladovymi kryhami”. O chvilocku stuhne.
@simsalabim no davam 😁 to som nevedela, ja ze potom by bolo zrazene skarede, keby ho dam neskor. Tak asi tam bude problem 😅😅 takze ono ma byt uz take akoby jemne hrckave?
Určite pomôže aj keď das kolac vychladnúť a na taky studený želatínu. Ona tak rychlo stuhne
@klip0 ano. Myslim, ze to aj na navode napisane.
Ja robím po vrstvách. Samozrejme vychladnutý koláč, a aj želatína schladená tak, aby ešte tiekla ale nerosolovatela. Nalejem slabú vrstvu, nechám vychladiť, potom opatrne prihrejem želatínu a nalejem zvyšok.
Dakujem vam vsetkym, vyskusam tak ako mi radite a dam vediet 🙂 vdaka este raz☺️
Musis to liat ked je to len vlazne... nesmie to byt horuce,ani studene..nie hrckave ale uz to musi mat telovu teplotu.
A vrch lahko podolievas,ked by bol nerovny, trichu znova ohrejes,hned ako to bude rednut, zasnes dolievat kam treba
Ja inak upečiem tiež všetko možné, ale toto mi nejde :D. Vie mi to vyjsť s plátkovou želatínou od Dr. Oetkera, ale tiež tak na 90% úspech. Keď chcem stopercentne dobre takéto navrch, tak robím voda/sirup/kompótová voda/šumienka a k tomu Zlatý klas, minútku povarím, nechám mierne ochladnúť za miešania občas a dám navrch - je to také polopriesvitné, ale želatína to je a drží to ;) Napr. tu je ten so šumienkou v recepte na kyslej smotane a drží vždy (inak veľmi úžasný koláč, často robím): https://varecha.pravda.sk/recepty/sumienkovy-za...