Ako robíte pstruha?
baby, poradte 🙂 dakujem
osoliť, okoreniť čiernym korením, pokvapkať štavou z citróna a upiecť v trúbe na masle (pod alobalom)... posledných cca 5 minút dám alobal preč a dopečiem bez neho
Len sol a maslo, a v alobale
toto keď urobíš,tak iný recept nebudeš už chcieť...odporúčam
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/105887438...
ja na panvici na masle a oliv oleji. osolim, dnu vlozim bylinky a opeciem. ale chuti mi aj pecena, rovnaky postup, akurat zabalim do alobalu.
V janskom skle dam maslo,citron,cibulu,vnat petrzlenovu,mlete čierne korenie,rascu,sol
Tak ja som zvykla na ocisteneho davat maslo, bylinky a sol, plus nejake to korenie. Podla chuti. Potom som nakrajala zemiacky, posypala kminom nasolila, moze sa pouzit aj korenie na zemiaky, pripadne ine bylinky, maslo a cele prikryt alobalom a sups do rury 😉
Dalsia alternativa je na pstruha alebo iny druh ruby poukladat este platky citrona, kt. doda paradnu chut alebo pokvapkat citronovou stavou 😉
Inak ja zvyknem casto robit kapra podobne, len ho necham par hodin postat zaliateho v mlieku, ryba sa potrebuje dobre vymocit aby sa zbavila pachov rybaciny. A ked uz dobre par hodin postoji, vytiahnem, nasolim, jemne nakorenim, posypem sladkou cervenou paprikou a nakrajam dostatok cesnaku, aby to kapra jemne prespykovalo a pachy sa vytratili. Vtedy ziskava prijemnu chut. No a na koniec zalejem smotanou (kyslou) ale moze sa aj slahackovou, len nie je taka husta a mierne sa roztecie. Prikryjem celu rybu alobalom a zapeciem v horucej rure. 🙂
aj my tak,sol maslo a do rury so zemiakami naraz...


ja robim v alobale sol korenie na ryby cesnak na platky aj cibulu a citron davam aj na rybu aj do nej,moj muz to pecie bez alobalu potom je koza chrumkavejsia ale skor zhori,v alobale je vzdy stavnata