Ako robíte deťom paradajkovú polievku??? (14mesiacov) ... Moje dieťa je všetko čo ponúknem, aj samostatne paradajky v pohode zje..ale moja paradajková jej nechutí 🙈🙈
Rovnako ako dospelým ..sladká nám nechutí,pretlak osolím a pridám bazalku
Pred podávaním do nej pridám nahrubo nastrúhaný tvrdý syr
na troche oleja oprazim hl.muku, pridam pretlak zalejem trochou vody riadne rozmiesam vsetko, dolejem vody kolko potrebujem, dam gulickove korenie, bobkovy list, trosicku soli, privediem k varu pridam tarhonu alebo pismenka a nakoniec ocukrim podla chuti...moje decka miluju taku sladsiu
Aj ja mam dieta, uz velke, co zje vsetko, ale paradajkovu nemusi vobec😁robievam s klincekmi na sladko, aj s mozzarellou a bazalkou na slano, nezje ani jednu😆
Zápražka - pretlak - voda - nové korenie trošku, bobkový list - cukor-sol + dostruham syr. Robim na sladko a chuti veľmi.
Ako pre dospelých, minimum soli. Ale pridám strúhaný syr alebo syrokrém, bez toho mi nezje.
Ja okrem pretlaku používam aj pasirované paradajky s bazalkou (najradšej mám podravka). Tiež robím sladko-kyslu, niekedy prihodim klinčeky, niekedy iba soľ, cukor. Do polievky písmenká a navrch strúhaný syr
@siklsi na masle/oliv olej oprazim cibulu, 2 str.cesnaku pridam pasirovane paradajky,pretlak,parad dzus. Bobkovy list, nove korenie,sol cukor. Povsrim. Ptom korenie vyberiem. Vypnem polievku pridam celu nakrajanu mozzarelu a rozmixujem. A pismenka davam zvlast do misky ak chce si prida alebo bazalku
Pretlak voda sol cukor klincek bobovy list neham prevriet a vsypem dnu tskr drobne cestoviny alebo mrvenicku zmakne a hotovo
@siklsi pretlak, voda, soľ, korenie, majoránka, cukor, oregano , krupicove halušky, bobkový list
@siklsi na olivaci osmažím cibuľu, pridám paradajky nakrájané (musia byť aromatické, čerstvé a chutné, také mäsité, čiže robím iba počas sezóny). Keď mám ozaj veľkú chuť v zime, tak dám liter pasirovanych paradajok. Podusím.
Pridám Bobkový list, klinček, trochu sol, cukor, varím 20 min. Na konci vyberem koreniny a pomixujem.
Žiadne pretlaky vo vode s múkou preboha, to je dobrý humus 😀
Ja dávam do paradajkovej tarhonu a vtedy zje. Inak nie.
Paradajkova polievka je taka, ze to clovek proste musi mat rad.. moja to zacala jest az ako skolkarka, ja ju do dnes nezjem na ziadny sposob. Este skor na ten "studeny" z cerstvych paradajok ale tie pretlakove vody vobec :D
@emilka_1 ja som zvykla vsetko studene smarit do mixera (vacsinou aj lupem paradajky), mixla.. urobila zaklad z karamelu (alebo aj nie), vliala do toho mix, ohriala, okorenila a hotovka :D
@katkamatka7 minimum soli a pridáte taveny syr?
@142230919213 Áno, syr má soľ. Pridávam ho kvôli tomu, že inak mi paradajkovú polievku nezje.
robim z pasirovanych paradajok a hlavne ku koncu pridam pre chut stipku skorice, vtedy je najlepsia a hlavne jemna, nie je vobec kysla ..a robim ju sladsiu
Tak ako nám, pasirovane paradajky, voda, dve celé cibule (tie sa.len vyvaria a idú preč) čierne korenie, bobkový list, bazalka trochu soli. Ziadna múka, žiaden cukor, žiadna cestovina. My dospelí si struhame parmezán alebo mozzarellu. Ale žeby sa po nej olizoval to nie, radšej ma obyčajne zeleninové a je to ok, možno mu viac zacne chutiť neskôr.
S pretlakom, klincekmi a cukrom, takú sladšiu