Podľa akého receptu robíte paradajkovu polievku? Alebo koľko presne dávate cukru, bobkového listu, koľko lyzic muky na zapražku atd? Prosím rozpiste mi to podrobne lebo keď som robila doteraz tak skoro nikdy sa mi nepodarila chutná
na oleji spravim cibulku nasekanu na drobno, pridam dva huste pretlaky vo flasticke (z lidlu), sol, korenie (zo solnicky a korenicky posypem) a povarim. Do taniera pridam struhany cheddar. Je to taka jednoducha, rychla, ale chutna verzia 🙂
ja robim tiez velmi jednoducho. ingredencie:
1x kvalitny rajcinovy dzus (ja kupujem v bio kvalite)
2x rajcinovy pretlak
2x mozzarela
1x spaldova tarhona (take gulicky cestovinove)
Necham zovriet dzus a pretlak. Rozmixujem dohladka.
Dochutim troskou soli a asi lyzicou cukru - cukor zvyrazni rajcinovu chut.
Mozzarelu nastruham alebo nakrajam nadrobno a zamiesam na koniec.
Po uvareni pridam cestoviny (uvarene a poriadne preliate studenou vodou).
to je vsetko. 10 minut a chuti vyborne 🙂
Pozerám, že každý ju robí inak. Ja robím zasmazku, na oleji osmažím jednu-dve lyzice múky (neviem presne, sypem od oka, podľa toho koľko robím polievky), zalejem studenou vodou, pridám stredne veľký pretlak, hodím 2-3 klinčeky, zo 3 nové korenia, osolím, osladím, neviem ti napísať koľko, toľko, aby nám chutila, my robíme napríklad dosť sladkú, nie zo syrom, taká nám nechutí. Rovno do toho nasypem za hrsť drobných cestovín a odstavím, keď sú uvarené.
Najjednoduchsie ako sa len da. Do trochy vody dam varit pasirovane paradajky, osolim, dam cukor do cajitka cele korenie a bobkovy list. Mnozstva zavisia od toho kolko toho robim. Ci liter ci dva. Necham zovriet a hotovo. Tym, ze su to pasirovane paradajky polievka je prirodzene husta a netreba muku ani nic. Tym je prirodzene bezlepkova. Nam vsetkym chuti. Predtym som saskovala so zasmazkou. Tato je bleskova
Na olivovom oleji opražím nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridám na kolieska pokrájaný cesnak. Potom nakrájané čerstvé paradajky, soľ. Zalejem troškou vody. Zmixujem, pridám mleté čierne korenie, celé čierne korenie, bobkový list, bazalku a oregano. Ak je kyslá, trošku brezového cukru. Po nabratí do taniera navrch nastrúham syr. Ak je sezóna, pridám aj čerstvé lístky bazalky.
a tak ja uplne inu ale je velmi chutna
Na oleji opražím nadrobno pokrájanú cibuľku,pridam jeden, dva zemiaky pokrajane na kocky to je namiesto muky na zahustenie,dam rajciny cerstve podusim a pridam celu skoricu sol, cukor, klincek a bobkovy list, ked je vsetko mekke pomixujem zemiaky to zahustia,takze je taka kremova ked nie je sezona rajcin tak pasirovane paradajky sa daju pouzit na taniery sa zdobi syrom alebo sa daju dat do polievky pre vypnutim aspon na 5 min povarit ovsene vlocky maju dobru chut pripominaju syr
2x pasirovane paradajky, cca liter vody cela cibuľa, sol, čierne korenie od oka (mozno 4-5 guličiek), 1 bobkový.
Ziadek cukor, mlieko, zápražka a podbne srandy. Pri servírovaní hobliny parmezánu a čerstvá bazalka.
Ja okrem cibule, korenia, atd robim z 400ml pretlaku a dvoch konzerv pasirovanych paradajok..
Mala si napísať, pre koľkých ľudí varíš, teda koľko porcií polievky potrebuješ, podľa toho sa dávajú ingrediencie. Ja pre 5 osôb: 2 PL oleja, osmažím 2 PL hladkej múky, 1l studená voda, rozmiešať, parad. pretlak z Kauflandu v sklenenom pohári, 1 PL cukru, 1 malá lyž. soli. Vodu a múku pridám ak chcem toho mať viac.
Do menšieho hrnca dám variť vodu (takú väčšiu polovicu vody), do ktorej pridám jeden klinček, 3 guličky korenia a 1 bobkový list. Keď voda začne vrieť, stíšim plameň a pridám 1 čajovú lyžičku soli a hrsť cukru (toho cukru sa nebojte, naozaj šupnite celú hrsť) a pomiešam. Po chvíli pridám paradajkový pretlak (ja dávam stredne veľkú konzervu pretlaku) a za občasného miešania pomaly varím. Na záver si v cca 100 ml mlieka dobre rozmiešam 1 lyžicu hladkej múky a pomaličky za stáleho miešania pridávam do polievky na zahustenie. Povarím ešte asi 10 min. Zvlášť si uvarím drobnú cestovinu a na vrch dám syr. Dobrú chuť 🙂