Ako robíte panenku?

1. okt 2021

Ahojte,chcem sa spýtať ako robíte doma panenku aby bola mäkká a nie zuvacia? Keď si dám panenku v reštaurácií tak je výborná mäkká úplne sa rozpadá v ústach a keď ju robím ja doma aj presne podľa receptu tak je taká zuvacia , treba ju robiť o niečo dlhšie? Nemám rada take polosurové zuvackove mäso ale nechcem ju ani moc presusit to je take ťažké urobiť makkucku panenku ?😁 budem vďačná za všetky rady ďakujem 🙂

pinaofina
1. okt 2021

A ako si ju doteraz robila? Treba ju nechať zatiahnuť panvici a potom šup do rozohriatej rúry. Ak chceš mať presne upečené podľa seba (že ešte nie žuvacia ale ani nie ružová) odporúčam teplomer na pečenie mäsa.

renka30
1. okt 2021

Robim tak ako @pinaofina - zatiahnut na panvici a potom do rury v alobale ale na kratko - max. 18 - 20 min, podla velkosti panenky. Idealne ak bola predtym nalozena (namarinovana) ci ako sa to povie. Pripadne moja mama ju robi na panvici ako medailonky.