Ako robíte majonézovy šalát?

14. dec 2024

Dobrý večer, prvý rok a prvé Vianoce čo bývam sama s priateľom. Na večeru sú pozvaní moji aj jeho rodičia na Vianoce. Kapustnicu viem uvariť ale prosím ako pripraviť majonézovy šalát aby chutil? Ďakujem veľmi

autor
14. dec 2024

A nemusí to by žiadna fitnes verzia. Ďakujem

zuzkaa1991
14. dec 2024

Kazdy robi inac ;) opytat sa rodičov

My uvaríme zemiaky a mrkvu v supke ak vychladnu osupeme pridame kysle uhorky cibulu sol peper

Majonézu robim domacu ;)

autor
14. dec 2024

A ešte že ja by som to urobila takto. Uvariť zemiaky v šupke, ošúpať, nastrúhať. Nakrájať cibuľu na drobno, udusiť mrkvu a hrášok, uvariť vajcia a nastrúhať, dať majonézu soľ korenie kyslé uhorky nastrúhať a doliat uhorkovu stavu. Bude to okej? Neviem ale takto to asi mamina aj babka robili.

vejapa76
14. dec 2024

Uvarím zemiaky v šupke. Očistím, pretlačím na kocky. Pridám nakrájané uhorky, uvarenú mrkvu, hrášok, kukuricu. Tatarku, soľ, korenie. Ak je treba trošku nálevu z uhoriek. Môžeš pridať aj varené vajíčka, sterilizovanú kápiu a ak nedržíte pôst tak šunku.

autor
14. dec 2024

@zuzkaa1991 ako sa robí domáca majonéza? Dakujem

januska12323
14. dec 2024

Opýtaj sa mamky, išla by som do osvedčených receptov, ktoré poznáš ako majú chutiť.

autor
14. dec 2024

@vejapa76 kápiu dávala naša prababka ja som na to úplne zabudla ďakujem pridám ju určite ❤️

janai1
14. dec 2024

Zemiaky krajam resp. pretlačím cez krájač a nie struham, to si neviem ani predstaviť ...
Vajcia nedávam.
Mrkvu uvarím. Hrášok dávam sterilizovaný.
A kapiu z fľaše, kyslé uhorky, cibuľa nadrobno

Domáca majonéza a biely jogurt

autor
14. dec 2024

@janai1 ja si pamätám že moja mama struha zemiak ale asi tiež pretlačíme lebo neviem ako partnerova mama robí, nemusí im tak chutiť... Lebo je to potom dosť husté ten šalátik

frflos_nespokojny
14. dec 2024

cibulu mozes obarit vriacou vodou ak ma niekto problemy so zaludkom a davame varene vajicka aj lyzicu horcice pre chut

vejapa76
14. dec 2024

Ešte zisti či partnerovi rodičia majú radi dusenú cibuľu. Nie každý ju znesie.

autor
14. dec 2024

@vejapa76 cibuľa nebude dusená ale čerstvá nakrájaná na drobno

autor
14. dec 2024

@frflos_nespokojny to ma nenapadlo, partnerov otec nemá žlčník uf. Asi sa s nimi poradím, že či je niečo čo nemôže vyslovene zjesť vďaka za postreh

pralinka86
14. dec 2024

Dat pol na pol majonezu (naj je asi hellmans) a kyslu smotanu. Alebo aspon 1/3 smotany. Doda smrnc. A aj za lyzicu cukru (zalezi od množstva) na doladenie chute

frflos_nespokojny
14. dec 2024

neboj zvladne to. inak cibula sa nedusi iba obari. ja mam velmi rad cibulu a dava mi trosku zabrat. so zlcnikom som sa rozviedol 🙂
niekto dava aj jogurt, ale to su take light verzie

autor
14. dec 2024

@pralinka86 nepokazí sa to na druhý deň keď tam je kyslá smotana?

autor
14. dec 2024

@frflos_nespokojny ďakujem. Light verziu netreba na to nás upozornili, lebo ja celoročne jem zeleninu a cottage cheese skoro každý deň a hneď sa zľakli že aby nebol šalát z cottage 😀

frflos_nespokojny
14. dec 2024

my tam nedavame ziednu kyslu smotanu a kazdy ju chce kto pride k nam

pralinka86
14. dec 2024

Nie kdeze 🙂

frflos_nespokojny
14. dec 2024

my robime doma vzdy taku zlcnikovu pohromu 🙂

januska12323
14. dec 2024

Teraz rozmýšľam a ani neviem či dávame cibuľu 😁 inak podobne ako chceš ty robiť.

natalusiiik
14. dec 2024

Pretlacene zemiaky, hrasok, mrkva, kukurica, vajicko, kysle uhorky, majoneza, vegeta/sol podla chuti - hotovo

katulienocka999
14. dec 2024

My napr cibuľu ani nedavame, mamka dava klasickú, svokra tuším spari a nás salat mi chuti najviac 🤣 uvaríme zemiaky, vajcia, zeleninu dávam kombinaciu mrkva hrášok z obchodu kde stavu vylievam. Majonezu a davam aj tatarku ale menší pomer, uhorky na drobno nakrájané, stavu z nich podľa chuti, aj kúsok horcice, soľ,peper a chlieb k tomu 😁😁

valikasikulova
14. dec 2024

@katulienocka999 takto robíme aj my podobne okrem tatarky všetko, ja si napríklad neviem predstaviť ani cibuľu ani kapiu ani kukuricu ....

Uvarené zemiaky pretlačíme, uvarené vajíčka tiež, uhorky na drobno, hrášok mrkva v pohári z obchodu a majonézu zmiešame so smotanou šľahačkovou, kúskom horčice, a kusok vody z uhoriek a trochu soli a čierneho korenia to je všetko🙂

petamich
14. dec 2024

Ako vidia kazdy robi inak 🙂
My zemiaky v supke, ocistime, pretlacime cez ten pretlacac, uvarena mrkva, hrasok, sparena cibula (neznasam "surovu"), uhorky, vajicko, trochu uhorkovej stavy, majoneza, slahackova smotana, trochu horcice, sol, korenie

petronelag
14. dec 2024

Ja cibuľu nadrobno pokrájanú trochu uvarím vo vode z uhoriek, potom je mäkšia a získa aj takú chuť trochu kyslú.
Obyčajne robím tak, že dám uvariť zemiaky a mrkvu. Potom zemiaky a aj mrkvu pretlačím a sú z toho také malé kocky. Potom tiež tam pridávam aj takto pretlačené uvarené vajcia, tú uvarenú cibuľu, nadrobno pokrájané uhorky, hrášok. Potom to miešam a osolím, okorením, pridám majonézu a sladkú šlahačkovú smotanu, všetko to dobre vymiešam. Horčicu pridávam len niekedy, keď niekto chce, mne sa lepšie páči bez.

petronelag
14. dec 2024

A ešte je dobre mať zemiaky typ A a dávať pozor aby sa príliš nerozvarili, ak sú iný typ.

malaopicka
14. dec 2024

Každý robi inak. Zemiaky typ A uvariť, ošúpať, pretlačiť na kocky. My dávame sterilizovaný hrasok, varím mrkvu, petržlen, zeler, všetko nadrobno nakrajať, kyslú uhorku nadrobno nakrajat, soľ, korenie, hellmans majoneza.
Chuti mi aj svokrin šalát, ona dáva zemiaky, cibuľu, kukuricu, kápiu sterilizovanú, vajíčka, domácu majonézu a rozriedi ju troškou vody z moravanky.

simsalabim
14. dec 2024

My robime tak, ako robila moja mama - zemiaky, varena mrkva, petrzlen, zeler, sterilizovany hrasok, kysla uhorka, vajcia, hellmans majoneza a smotanovy jogurt (pol na pol), stava z kyslych uhoriek, horcica, petrzlenova vnat, sol, korenie.

andrea2019
14. dec 2024

ja robim zemiaky na pare, nevarim ich 🙂 a inak klasika, cibulka, mrkva uvarena, hrasok sterilizovany, jablcko nastruhane, uhorky a stava z nich, plus lyzicka horcice a majoneza Hellmans original.