Prosím poraďte. V rúre alebo na panvici? Mne na panvici furt vyschne :(
na panvici, na masle, je to rychlovka, max 5 minut
Na panvici, piect len na kozi. Na vysokej teplote zatiahnut na chvilu, potom stiahnut teplotu a prikryt pokrievkou. Pre ‘farbu’ ho otocim kozou hore na poslednych par sekund a opeciem. Dokopy par minut roboty. Davam kopor a citron, sol.
Na panvici na masle trocha cesnaku vytlacim na panvicu my ho mame radi viac opečený, ale nie je suchy
Na panvici trosku olivoveho oleja ale ozaj iba trosicku a cca 5min max nikdy mi nevyschol. Panvicu zavriem vrchnakom ked peciem je super stavnaty na tanieri pokvapkat s citronom mnamka 👍
A ano peciem iba na kozi a kvoli farbe na par sekund dopeciem z kazdej strany na vysokej teplote potom stiahnut
lososa robievam len v trúbe cca 160 stupňov a cca 5 niekedy 8 min podľa toho, aký je hrubý. no musím si zaklopať, že sa mi ho ešte nepodarilo usušiť
HLAVNE kupuj cerstveho lososa ziadne zmrazene premiove filety a pod. To je vzdy ako podosva.
Potom je to uplne lahke, lososa obojstranne pokvapkam citronom, posypem cesnakom z mlynceka, osolim, niekedy dam stipku korenia na ryby. Necham postat. Na panvici rozohrejem olej (davam slnecnicovy). A kozou dolu dam filety, po 2 min otocim na stranu, po 1min, otocim na "brusko", po 2min na druhu stranu, po minutke vyberiem (nase polejem roztopenym maslom, syn nemoze). A podavam.
Na masle na panvici, kožou dole
Robim na panvici vzdy rovnako, nikdy nie je vyschnuty: osoleneho presne 3 min opeciem na masle kozou dole, potom otocim a zas 3 min. Potom vypnem sporak, pokvapkam vsetko citronom a na kazdy kusok dam kusok masla a panvicu prehodim na inu studenu platnu, nenechavam na tej, na ktorej sa piekol a vsetko prikryjem alobalom, aby neunikala para a necham dojst tak 10-15 min. Je super stavnaty.
Robim v rure... alobal, kusok masla, dve pruzky cesnaku a dve kolieska citrona a osolit a do rury na 20 minut a nie vysoka teplota...