Ahojte chcela by som sa spitat ako robíte krém do torty z mascarpone? A ešte aký krém používate na tortu keď chcete mať len s krémom? A keď chcete dať aj fondan tak pod to aký krém používate? A fondan ako robíte doma ci kupujete? Ďakujem za odpoveď
cukrikova hmota. Poťahová hmota: 90g mashmalow, trochu žltého potravinárskeho farbiva, 400g práškového cukru, cera vo veľkosti orecha, 1 lyžica citrónky, 1 lyžica vody
Poťahová hmota: Cukríky si umyjeme. Dáme do misky, pridáme 1 lyžicu vody, tuk, kys. citrónovú, 1/2 kav. lýžičky potravinárského farbiva (ak chceš farebnu) a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 200g preosiatého práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 100-150g cukru, aby bola hmota tvárna, ale držala tvar.
Vaľkáme na doske podsýpanej (ak je treba) práškovým cukrom so solamilom.
@simonatankova Práve predvčerom som robila fantastický krém, presne, ako písala @abriela , ale nejako mi napadlo vylepšiť ho tým, že som doňho šplechla trošku Baileys likéru. Bolo to výborné! 🤩
@simonatankova slaham 1slahackovu smotanu, s mascarpone a 1 van.cukrom a trochou vanilky.
alebo slahack.smotana vyslahana s vanil.ole pudingom a potom len vareskou pridam mascarpone a popripade dochutim. Ale tu uz podla mna cukor netreba
Ja robim tak, ze vyslahaj slahacku separatne so stuzovacom, mascarpone vymiesam s cukrom, pridam trosku vanilky z lusku a citronovej stavy a rucne stierkou premiesam so slahackou. Tiez som raz premiesala cca pol kelimka nutelly, 3 pol lyz kakaa, cukor s mascarpone a pridala tu vyslahanu slahacku. Tiez mega vyborny krem z toho bol.
1 slahackova smotana, 1 mascarpone - vyslahat spolu. Cukor podla potreby. Recepty na hondant najdes v skupine tortarok. Doma sa robia mmf (cukrikova hmota) alebo želatinova hmota.
Poťahová hmota: 8 g želatíny v prášku (pol balíčka), 0,4 dcl vody (t.j. 2xstamperlik), 2 lyžice med alebo pšeničný sirup, asi 500 g práškový cukor, potravinárska farba, 1 malá lyžička citrónovej arómy, cera na potretie rúk.
Želatínu zalejeme vodou, pridáme potravinárske farbivo a dáme na krátko do mikrovlnky zohriať, aby sa roztopila. Ak použijeme med, tak ho roztopíme nad parou. Ja som dala pšeničný sirup, priamo do teplej želatíny a vložila ešte na pár sekúnd do mikrovlnky. Vznikla tekutá hmota. Preosiala som práškoví cukor. Asi 300g som pridala do misy, naliala želé zmes a miesením vytvorila poťahovú hmotu. Cukor som pridávala, kým hmota nebola ako plastelína. Nechala som chvíľku postáť. Hmotu som následne vyvaľkala a potiahla ňou tortu. Chutí ako želé masmalow cukríky. Je tvárnejšia ako MMF hmota.
kopirovala som svoj recept: https://www.mimibazar.sk/recept/50660-239449/va...