ahojte baby, ako robíte krém a slahacku na kremesku z lístkoveho cesta? 🙂
len sa bojím ze to nebude take ako na obrazku len neaka placka :DDD mi ostane z toho
@zuzkazp ja sice robim z bebe keksov,ale princíp je rovnaky ako napisala
@miskalevica ,nic sa neboj a vyskusaj,ten zlaty klas ked ti vychladne,krasne na neho das slahacku ja pridavam stuzovac a zasa kekse a nakoniec polejem cokoladou a mnaaaaam 😀
@zuzkazp ahaaaa, tak o toto ide, no tak potom ked si upecies listkove cesta (pecu sa na opaku plechu ) obkrajas im okraje, jedno v celosti polozis do hlbokeho plechu, navrstvis krem zo zlateho klasu, kludne to moze mat na vysku aj 3-4 cm, das to stuhnut do chladnicky, potom na to das tu vyslahanu slahacku a na vrch poukladas horne cesto rozkrajane na stvorce - to je aj finta - lebo inak by sa ti to dost rozbabrlao pri krajani. Niekto este zvykne tie stvorce cesta navrchu ponamacat v cokolade. A ked to cele este znova das do chlanicky, placka by z toho byt rozhodne nemala 😉
jeeej dakujem no tak to som zvedava co mi z toho zajtra vyjde ani neviem zaspat koli tomu 😀 😀
@zuzkazp neni za co, zajtra drzim palce a aj nam odfot tu dobrotu 😉
odfotím :D
taaakže dobojované :D uz len nech zatuhne https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zuzkazp/
ahojte, poradite mi ako vyslahat slahacku so stuzovacom do slahacky? pravidelne sa mi v nej vyzrazaju take gulocky a potom ju musim ,,cedit,, cez sitko
dakujem 😠
mam perfektny recept na domace jednoduche kremese 🙂 mam ho odkukany tu od jednej maminky, je fakt skvely.
1 listkove cesto
6bielok
35dkg kryst. cukru
8dcl vody
3 zlate klasy
3 slahacky
3 stuzovace
cesto vyvalkame, dame na plech, upecemie a nechame vychladnut.
uslahame 6bielok a ku koncu slahania pomaly prisypeme 20dkg kryst. cukru a doslahame.
uvarime puding z 8dcl vody + zlate klasy a zvysny cukor. este horuce vlejeme do snehu a dobre premiesame. vylejeme na cesto,uhladime a nechame vychladnut.
Medzi tymn uslahame slahacky+stuzovace a natrieme na vychladnuty puding.
Dobru chut, je vyborny 🙂
vyskúšaj a uvidíš http://dobruchut.azet.sk/recept/3098/listkove-k... 😉 ..prajem dobrú chuť 😎
my robíme tento a vždy sa nám vydarí http://najrecept.sk/2013/06/medovnikovy-kremes/
@miskalevica Prosím ťa, tie štvorce z lístkového cesta na krémeš krájaš si ten vrchný plát ako píšeš, len nerozumiem, to nakrájaš po upečení, či si tie štvorce z toho nakrájaš ešte pred pečením?Ďakujem.
@hyta ano krajam po upeceni, lebo ked som to nakrajala predtym za surova, tak boli take dake neforemne po upeceni 😉 , nie je zac ;)
@miskalevica Ďakujem a cez víkend vyskúšam.Kôli tomu krájaniu ho robím len z Indián keksov.
@miskalevica chcem sa ta opytat,tie stvorce krajas hned po upeceni alebo treba nechat vychladnut?a ked pecies cesto na opaku plechu potieras niecim plech?ja som myslela ze cesto upeciem v plechu na papieri,trochu sa bojim,ze sa mi prilepi,,takto ako ty na opaku pekavam medove platy listkove som este neskusala 😉
@eva7780 stvorce krajam az ked je to vychladnute, asi by ma to inak palilo, ani ma to vlastne nenapadlo zatial skusat to zahoruca. Plech nicim nepotieram, zatial sa mi to nikdy neprichytilo, ale zas ja kremes robim tak raz za 2 roky, lebo striedam este vencekmi zltkovymi a veternikmi 😉 , nech sa vydari 🙂 heh a ja mam zas velky respekt pred medovymi platmi, uz zbieram asi rok odvahu na domacu marlenku 😀
krem je uvareny zlaty klas podla navodu vyslahany s maslom a slahacka standardne vyslahana slahackova smotana. Skus pozriet www.varecha.sk tam je plno kremesov 😉