Ako robíte caffé latté?

natal12
25. okt 2012

Ahojte ako robite vy doma caffé latté ? 🙂 ja som skuala metličkou mlieko slahat napenilo sa ale iba z vrchu a vobec to nejde ta kava sami zmiešala z mliekom cela 😠 ☹

danka2105
25. okt 2012

@natal12 ja robim v kavovare tak, ze napenim najprv mlieko a potom mi do toho pomaly po okrajoch pohara tecie kava a tym padom sa mi urobia tri vrstvy 🙂

natal12
autor
25. okt 2012

@danka2105 no ale ja kávovar nemam :( asi si kupim napenovač mlieka tu unás . myslim toto :

http://www.smartcook.sk/uzitocne-pomocky/4907-n...

ichbinich
25. okt 2012

@natal12:
Kavu spravit extra, ja si robievam cierne Nescafe Espresso, kedze nemam kavovar.
Do vysokeho pohara na caffe latte dat mlieko, najlepsie plnotucne, a zohriat ho v mikrovlnke. Potom pekne napenit, najlepsie tym minipenicom, tou vrtulkou.
Ked bude mlieko napenene, OPATRNE donho vliat hotovu kavu.
Hotovo!

Mne sa tak podari vzdy, mozno to mlieko, co pouzivas, neudrzi penu a preto sa to zmiesalo... Velmi vela zalezi od mlieka, niekto ma najlepsie skusenosti so studenym trvanlivym, niekto s cerstvym plnotucnym, niekto s polotucnym... Zalezi od toho, cim ho slahas a aj od teploty.

bubinko83
25. okt 2012

@natal12 no to asi doma len tak nespraviš. Ja som robila čašničku a mala som na presso stroji taku trysku na to aby som to napenila aj na latte aj na capucino.

ichbinich
25. okt 2012

@natal12:
Ten napenovac si kup, s tym to ide raz-dva!

danka2105
25. okt 2012

@natal12 to nevadi ze nemas kavovar, s tym napenovacom by to malo ist...ja mam na kavovare tu trysku na spenenie. Ale ten princip je rovnaky, najprv mlieko a potom pomaly kava, aby sa ti urobili farebne vrstvy 😉

natal12
autor
25. okt 2012

@bubinko83 ja viem sestra robí časničku vieš 🙂

natal12
autor
25. okt 2012

@ichbinich a metličkou takouto to nepojde ??

http://www.google.sk/imgres?q=metlicka&um=1&hl=...

a ta kava kolko stoji nevieš prbilizne ? 🙂 lebo ja som dávala velvet ak vieš ktoru myslim a mlieko som dávala polotučne 1,5 % ..

galaxy
25. okt 2012

@natal12 nie,s tou ti to nepôjde.najlepší, prípadne čo je ten šlahač na vajíčka,na sneh. a mliečko by malo byť plnotučné. teda tak robím ja

ichbinich
25. okt 2012

@natal12: Neviem, ci to bude dobre drzat. Jeden kamos tak penil mlieko, ale nepamatam si, ci a ako dobre ta pena drzala... Napenit sa dalo, ale neviem, ako dlho to ostalo...

Ta Velvet je podobna tej Nescafe Espresso, je aj lacnejsia. Ta Espresso je dost draha, 100g stoji myslim 5-6€. Ja si kavu kupujem zasadne v akcii. Byvaju aj jednotlivo zabalene porcie, ale tie su samozrejme este drahsie...

Ale ako som uz napisala, s mliekom, teplotou a metodou slahania musis experimentovat. Mne sa osvedcilo plnotucne cerstve mlieko, teple az horuce a ta vrtulka...

keira
25. okt 2012

ja si dam do flasa umelej trochu mlieka a pekne to pomixujem rucne strucne hore dole, az sa mi pena vytvori a dolejem do kavy 🙂

natal12
autor
25. okt 2012

@ichbinich no bola som pozerat v kauflande tu kávu a stoji 100g 7.29 eu dost draha 😒 a s nejako inou to nepojde ? a mlieko maju aj plnotučne 3.5 %

natal12
autor
25. okt 2012

@keira to som este nepocula a ake mlieko pouzivas ?? a ako dlho to trepeš ? 🙂 a aku kávu mas ?

bubelko
25. okt 2012

@natal12 ja mam taky napenovac mlieka ako si uvazdala v linku. takze pouzivam ten - mlieko zohrejem (nemam mikrovlnku), nepenim tym napenovacom, prelejem do vysokeho pohara. postavim pod kavovar a pustim kavu. pred tym som vsak kavovar nemala, tak som uvarila prekvapkavanu a opatrne naliala do pohara 😉
inak ten napenovac urobi super penu (teda aspon ten, co mam ja doma), hustu. deti lubia jest zvysky lyzickou z misiek 🙂

bubelko
25. okt 2012

@natal12 este k mlieku - pouzivala som dlho plnotucne, teraz pouzivam 2.5% a funguje to tiez 😉

natal12
autor
25. okt 2012

@bubelko mozno si kupim ale mala bi som si 🙂 a inak skusala som zohriat v mikrovlnke trošku mlieka dala do umelej flasé a potrepala a spravila kávu a pomali liala mlieko fajne to bolo 🙂 🙂 🙂 ale malo tej peny bolo a viac kávy :D

natal12
autor
25. okt 2012

@bubelko nebolo to celkom iste ako laté :D

keira
25. okt 2012

@natal12 plnotucne, studene, dam deci asi do flase, potrepem, kym sa nespeni a pekne nalejem do pohara, posypem skoricou a papam penu :D

natal12
autor
25. okt 2012

@keira ja som si spravila kávu zaliala som iba do polky ani nie , zohriala som v poháriku v mirkovlnke mliečko dala do flase umelej a potrepala a dala do kávy a bolo málo tej peny a navrch posypala kakaom a pena padla po chvile :D a ako mám urobit aby bolo viac tej peny a by to vyzeralo takto ? 🙂

http://www.google.sk/imgres?q=caffe+latté&um=1&...

http://www.google.sk/imgres?q=caffe+latté&um=1&...

janano
25. okt 2012

najlepsie mlieko na napenenie je nizkotucne, max. 1,5 %, nie plnotucne

ichbinich
25. okt 2012

@natal12:
Kavu mozes dat taku, aka ti chuti 🙂
Ale teda ta Nescafe Espresso je chutou velmi intenzivna a podobna preso kave, aj sa urobi pekne crema=pena na kave.
Inak mne najviac chuti Nescafe Gold. Maju aj co sa vola nejak Nescafe "crema", tiez aj vo 200g flasi, ta je podobna tej espresso a aj sa urobi kavova pena. V akcii stoji ta 200g flasa 7€, inak 10€.
Ale ktora kava chuti tebe najlepsie musis zistit sama 😉

@keira: To je genialne, ze potrepat vo flaske! Kdesi som citla taku metodu na vyrobu masla: slahacku do flase (so sirokym hrdolm!), trepat a trepat, kym sa neurobi maslo...

keira
25. okt 2012

@natal12 ja trepem plnotucne a musi byt studene ;)

keira
25. okt 2012

@natal12 a sak jasne, ze padne pena .. ale sak ja kavu vypijem rychlo, nekukam na nu 20 min :D .. resp tu penu velmi rychlo zliiiizem 🙂 .. a je ta kava vzdy ina, ako keby som tam len mlieko doliala

wladka
5. jan 2017

Baby, help!
Mame kavovar Delonghi aj s napenovacom. Uz par x som skusala capucino a je z toho brca bez peny 😂.. Pozerala som aj videa, robim ako pisu.. ci som taka nemozna, ja nevim..

Prosim tipy:
-ake mlieko davate, ci je v tom problem, ked davam polotucne.. teraz Rajo nezabralo

-akym sposobom a ako dlho to robit, aby ta pena bola penou aj ostala

Vdakaaaa ❤

hors
5. jan 2017

@natal12 pouzi mlieko barista to mi malo pomom ist :0)

bonynr
5. jan 2017

ako baristka musim (nič v zlom) podotknuť, že ide o trošku slovičkarenie..caffe latte je vlastne espresso vliate do horuceho mlieka..ale pravdepodobne myslite latte macchiatto..postačii vam na spenene mliečka taky domaci ručny šlahač stoji par € v elektre kupite..ma taku ukruhlu metličku..a ja doma speňujem s tym pričom šlaham popri zohrievani mliečka v hrnčeku na sporaku 🙂

bonynr
5. jan 2017

a použivajte plnotučne mliečko..kvoli vyššiemu obsahu tukov 🙂

wladka
5. jan 2017

@bonynr ale jasne, caffe latte to nie je, ale nechcelo sa mi hladat temu s capucinom, a uz vobec novu otvarat... 😉 videla som tie metlickove mixeriky, ja som to zahodila, co mi to len zavadzalo 😂.. som to na ladovu kavu pouzivala.. kazdopadne pokukam este, a skusim este s tym mliekom.. zas som nasla kuk, ze to ma byt tesne pod ponorene, a troska vybuchat, aby bublinky sli prec, a kavu zvlast a to spenene mliecko do tej kavy... Skusat to budem, bo taka hanba, ze obycajne capucino nevim 😀 ..

wladka
6. jan 2017

@bonynr podarilooooo sa miiiii 💜💜💜... Mliecko v napenovaci, kusok pod hladinu, musi sa tocit, potom som buchala, miesala, nech bublinky idu prec..kavu zvlast a mlieko som do kavy aj s tou hustou penou! Koooonecne... Uz som bola doma na smiech...😂

bonynr
6. jan 2017

@wladka to som rada že sa zadarilo ;) ano inak zabudla som povedať, že ten speňovač treba mať cca 1cm pod hladinou alebo tu metličku do polovice položenu a šikmo, aby hladina, speňovač a nadobka tvorili 45°uhol 🙂