Ako robíte bryndzové halušky?

sovica
12. apr 2023

Kočky, keď robíte bryndzové halušky, zlejete priamo do nich aj vypečený tuk zo slaniny a premiešate? Prípadne, ak nie tuk zo slaniny, tak dáte na ne maslo? Alebo len vyberiete halušky z vody, zmiešate s bryndzou a navrch posypete slaninkou?

nelca84
12. apr 2023

@sovica ja vyberam priamo do misky s bryndzou, premiesam a slaninku davam len na tanier navrch, aby ostala pekne chrumkava

mimi3008
12. apr 2023

@sovica Nic nemiesam s haluskami v hrnci, vserko az na tanieri. Moja mamka tak robi, ze zmiesava bryndzu s haluskami v hrnci, strasne to vsiakne, je to suche, resp.ani nie suche, ale bryndzu tam poriadne ani necitit. Odkukala som od svokry, ze ked si dam bryndzu zmiesanu so smotanou na halusky v tanieri, je to take fajn vlacne

janai1
12. apr 2023

Záleží kolko tuku sa vytopí zo slaniny. Ja dávam prerastenu, nemám rada tu čistú bielu.
Ale v 99% všetok tuk so slaninou zamiešam do halušiek s bryndzou
A teda v žiadnom prípade nemesiam do toho smotanu a podobne "riedidlá"

nelca84
12. apr 2023

@mimi3008 suche to moze byt len vtedy ak dava malo bryndze, ja neriedim bryndzu s nicim (nebudem si predsa kazit chut) a mam to vlacne, ale bryndzou netreba setrit

katinka71
12. apr 2023

ja si vymiesam bryndzu s kyslou smotanou vyberiem halusky dobre scedim od vody,pomiesam spoluna vrch davam slaninu aj extra opecenu cibulu

marcellka32
12. apr 2023

Zmiesam bryndzu tu v drevenom korytku, celá kyslá smotana, do toho halušky, navrch na tanier opecena oravská slanina

deginko
12. apr 2023

Nič nezmiesavam dokopy,halušky zvlášť,bryndza zvlášť,slanina zvlášť.Ked sa ide jesť naberie sa na tanier halušiek,poleje bryndzou a navrch slaninu

sovica
autor
12. apr 2023

Kočky, mne ide hlavne o ten tuk zo slaniny. Či ho dávate priamo do halušiek. Alebo ho nedávate vôbec (ani maslo, ani nič, čo tie halušky "omastí")...

marcellka32
12. apr 2023

Tuk si dá každý sám lyžicou navrch koľko chce

gabika128
12. apr 2023

@sovica halušky dávam priamo do misky s bryndzou kde ich premiešam, niektorá bryndza je taká suchšia tak pridám vodu z halušiek. Bryndze dávam veľa, ale nevadí mi ani zmiešané s kyslou smotanou, deťom aj s lučinou. Slaninku a výpek už len kto si prosí navrch

nelca84
12. apr 2023

@sovica vypek zo slaninky davam so slaninkou navrch taniera

dankakuc
12. apr 2023

nemiešam so žiadnym tukom. Kto chce dá si na tanieri podľa chuti.

tosomja
12. apr 2023

@sovica uvarím halušky, opražíme slaninu do chrumkava. Polovicu zmiešam s haluškami, bryndzu zmiešam s kyslou smotanou. Dám na tanier halušky, navrch bryndzu so smotanou, a navrch slaninu a kto chce, aj masť zo slaniny.

cialota
12. apr 2023

ja ich nerobim, pretoze ich robit neviem :D skusila som raz, ale proste nebolo to uplne ono. tak odvtedy toto nechavam na muza, on ich vie spravit dokonale. ani na kolibe mi tak nechutia ako od neho :D

h2
12. apr 2023

Používam prerastenú slaninku, aby mala čo najviac mäsa. Taká má ale menej tuku, tak po vypečení ešte pridám maslo a nechám v tom rozpustiť a trochu opražiť, dodá tomu ešte lepšiu chuť. Následne to všetko (tuk aj škvarky) zmiešam s haluškami. Bryndzu pridávam až potom, dávam jej veľa a ničím ju neriedim, ani nezmiešavam. Ale u nás sa bryndzové halušky robia zriedka, máme radšej tvarohové. Tie robím tak isto, len namiesto bryndze dávam tvaroh. Veľa. 😋

oli18
12. apr 2023

Ja bryndzu s nicim nepancujem a miesam ju spolu so vsetkymi haluskami v jednom hrnci. Viem si predstavit ten okydany tanier, ak by si kazdy miesal vo svojom tanieri. Ja mastim malo vseobecne, preto sebe dam len na vrch oskvarky a muzovi aj 1 lyzicu masti. Okrem toho, kupujem bryndzu vazenu, ta je poriadne draha, aj mastna. Balena bryndza je miesana s vodou, po rozbaleni ani nedrzi tvar. Kvalitna bryndza ma byt pevna, az drobiaca sa.

thereisabear
12. apr 2023

Slaninu dávam až na tanier a vylejem tam aj masť. Ale dávam dosť bryndze, halušky v nej skôr plávajú, tak si neviem predstaviť, ako by mohli byť suché.

laura07
12. apr 2023

Dievčata, vážne smotana?? 🙈 keď rozriedit bryndzu, tak vodou z halušiek. Sú to brandzove halušky a nie bryndzovo-smotanove halušky.

luccija
12. apr 2023

@sovica ja práveže ten tuk zo slaninky dávam preč snažím sa takú masovú slaninu opiect a potom na tanieri len nasypem na vrch
A bryndzu riešim trochou vody z halušiek a kyslou smotanou nám to tak chuti

tosomja
12. apr 2023

@laura07 kyslú smotanu dávam na zjemnenie bryndze, ja to nejem vôbec, ale ostatní to tak majú radi, s vodou z halušiek im nechutí, vraj sú veľmi lepkavé 🤣 a ťažké

oblecenie99
12. apr 2023

@laura07 Ja dávam, mne vadí len tá bryndzovo bryndzová chuť :D smotana to trochu zjemní

blondiee83
12. apr 2023

@laura07 A preco nie? mne to bez smotany nechuti a s vodou z halusiek uz vobec nie...
A halusky robim klasicke, nie zemiakove - tak to mame najradsej. A ked sa mi nechce, tak si uvarime len spagety - este viac nam to chuti ako halusky.
Kazdy nech si vari tak, ako ma zauzivane a ako mu chuti.

mimi3008
12. apr 2023

@nelca84 Dava 2 cele bryndze na cca 8 porcii. Mne to tak proste nechuti. Chuti mi viac, ked si dam na tanieri na teple halusky bryndzu

osky
12. apr 2023

Bryndzu a lyzicu,dve smotany,na to horuce halusky,vzdy premiesam
Naberem na tanier,popolievam vypecenou mastou a posypem slaninou

Zvysne -hole halusky omastim zvysnou mastou,ak viem,ze Sa zjedia naslano.
Ak nie som ista,k comu budu,omastim len kvapkou oleja...

blondiee83
12. apr 2023

Tuk aj slaninku davame az na tanier - kazdy tolko, kolko lubi, v miske dopredu zmiesam len halusky, bryndzu a smotanu.

nelca84
12. apr 2023

@mimi3008 neviem sice ake cele myslis, ale ja si casto robim sama jednu porciu, lebo ich milujem a davam si polovicu tej 250g rolky, cize cca 130g na porciu
ak myslis tiez tu rolku, tak dve na 8 porcii je velmi malo

brigelka
12. apr 2023

@sovica ahoj,ja prilievam tuk zo slaniny a premiešam len s bryndzou. Na vrch už len škvarky bez tuku. Nemám rada, keď halušky plávajú v masti e keď ich zmiešam s masťou tak neplavaju a majú fajnú chuť.

denisa0504
12. apr 2023

Keďže robím veľa halušiek a vyberám ich na viac krát a nechcem mať z toho na konci jednu veľkú guču, tak každú várku pokvapkám trochou oleja, zamiešam a tak dookola. Keby máme radi mastnú slaninu a je z nej dosť tuku, tak by som miesto oleja určite dávala to...

lusyc
12. apr 2023

Ja robím tak, že vypeciem malé kocky obyčajnej slaniny (lebo muž ju chce), keď trochu vychladne, rozpustím v nej bryndzu (250g na 3-4 porcie) a vmiešam precedené neoplachnute halušky zo zemiakoveho cesta. Tuk zo slaniny zlievam len keď je ho príliš veľa.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz