Ako robíte bielu polevu na tortu?

ramanit
25. okt 2023

Baby ..ako robite bielu polevu na tortu...myslim zo šlahačky a bielej čokolady..zohrejete čokoládu..nalejete šlahačku a potom vyšľaháte ? Či este niečo tam ide?

h2
25. okt 2023

Nie, presne naopak, zohriať smotanu, zaliať čokoládu, nechať rozpustiť, dobre vmiešať, vychladiť a potom vyšľahať. Vlastne je to, ako parížsky krém, ale s bielou čokoládou.
Teraz pozerám, že chceš polevu a nie krém, tak potom to isté, ale bez šľahania.

vandica
25. okt 2023

@h2 prosím ťa treba na to nejakú špeciálnu bielu čokoládu? Raz keď som roztapala bielu čokoládu, myslím Orion to bola, tak my v nej ostali také ako keby tukové hrudky alebo čo to bolo. Proste nebola hladká.

h2
25. okt 2023

@vandica Hm, tak to neviem, ja používam vždy obyčajnú bielu čokoládu, akú práve zoženiem a nestalo sa mi to.

eliskadad1
25. okt 2023

s bielou čokoládou mám večný problém, jediná z ktorej sa mi darí urobiť stekance pekné alebo celkovo polevu, tak to z metra, inak lidlová tá napríklad mi zakaždým urobila to, že stiekla a zostala pomaly priesvitná

ramanit
autor
25. okt 2023

@anicka176 jeeej dakujem..ganaž som robila na makronky bielu coko s malinovym pyre..a ta bola uzasna..v nedelu idem robit tortu svokre a chcem skusit tuto polevu.😇

ramanit
autor
25. okt 2023

@h2 no to som nevedela ..ci slahat alebo nie a volala som aj sesterke a ona dava aj trocha masla..tak skusim takto. Dakujem aj tebe😘

ramanit
autor
25. okt 2023

@h2 no to som este neriesila..ja ze nabehnem do kaufu a vezmem aku bud mat. Mamina pouziva na pecenie take biele kolieska.. ale mi pridu prilis sladke a umele.🤔