Baby ..ako robite bielu polevu na tortu...myslim zo šlahačky a bielej čokolady..zohrejete čokoládu..nalejete šlahačku a potom vyšľaháte ? Či este niečo tam ide?
Nie, presne naopak, zohriať smotanu, zaliať čokoládu, nechať rozpustiť, dobre vmiešať, vychladiť a potom vyšľahať. Vlastne je to, ako parížsky krém, ale s bielou čokoládou.
Teraz pozerám, že chceš polevu a nie krém, tak potom to isté, ale bez šľahania.
s bielou čokoládou mám večný problém, jediná z ktorej sa mi darí urobiť stekance pekné alebo celkovo polevu, tak to z metra, inak lidlová tá napríklad mi zakaždým urobila to, že stiekla a zostala pomaly priesvitná
@ramanit našla som v staršej diskusii https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/ganache-z-bielej-cokolady/