Ako robia tiramisu pre deti v Taliansku?

13. feb 2023

ked original tiramisu je so silnou kavou, ako to robia detom v Taliansku? este amareto sa asi da niecim nahradit, ale ta kava, zeby bezkofeinovou? dik za tipy.

levandul_ka
13. feb 2023

Mne by skor ako ta silna kava vadili pre dieta tie surove vajicka co tam idu,
(ale v cukrarnach asi davaju z pasterizovanych zltkov)

autor
13. feb 2023

mam recept bez vajicok,ale s kavou, s tym neviem aby to aj tiramisu bolo,

marianarem
13. feb 2023

Sprav z bezkofeinovej. Ja som nerobila tiramisu, ale robila som kavovy kolac aj kavove keksy a dala som taku, aby mohol aj maly.

autor
13. feb 2023

@marianarem dik, asi tak len, aj amareto kupim zevraj je bez alkoholu, dobru noc.

levandul_ka
13. feb 2023

Alebo Caro, Melta,...
Namiesto amaretta mozno mandlovu esenciu,
ale to tiez nieje vyhra je tam nejake to Ecko 🤷‍♀️
Nvm kolko je v likery alkacu

autor
13. feb 2023

@levandul_ka nasla som toto https://www.svetnapojov.sk/monin-amaretto-p1961 ale aj zas trochu alkoholu neviem ..este som nasla som aj ze taliani davaju aj vino marsala. aj ked asi nie vsetci. ale to ma zaujima ako to riesia v taliansku ci daju detom original tiramisu s kavou ,,,

andreatytler
14. feb 2023

Kolko rocnym detom? Podla mna daju normalne kavu.
Mozno ak urobis slabsiu, tak ze je ekvivalent pol pohara kavy na cely plech a nedovolis dietatu zjest svrtku plechu, tak by to nemal byt problem.

miadi
14. feb 2023

@andreatytler Hej taliani daju normalne original tiramisu 😆u nich by nejaka fake nahražka nepresla.

andreatytler
14. feb 2023

@miadi Tak to som spravne odhadla. Podla mna ta umelina robi viac skody dietatu ako skutocna kava.

anjelicek26
14. feb 2023

Taliani daju normalnu klasiku a neriesia... ja robim jahodove tiramisu, tam tuto dilemu nemas 😂

svetlonos
14. feb 2023

Ahoj 🙂 minule som ho robila s bezkofeinovou kavou, odbehla som si kavu uz normalnu urobit. Maly 2,5 rocny mi ho polovicu zjedol 😂 Ja tam nedavam uz vajcia ale vmiesam don vyslahanu slahacku 🙂 a alko tiez nedavam. Chutilo mu velmi - mnaam maminka,este? 😁 No nedala som, nechcem ho ucit na kavu.
Zmiesaj tyramisu s bielou roztopenou coko, do tej pridaj zelatinu, po vychladnuti vmiesaj do tyramisu, pridaj citronovu koru a stavu podla chuti.
Piskoty nakrop alebo namoc do jahodoveho dzusu ( ried vodou ak chces) potri tym maskarpone a na vrch daj maliny, jahody, cernice - proste bobuloviny podla chuti ci mandarinky. Zalej zelatinou. hotovo. Ten citron ti krasne zharmonizuje sladkost bielej cokolady. Ja osobne uz ziadny cukor do tyramisu nedam, pokial je tam coko.
Nie je to bio eko superfood pre deti, ziadna oaza zdravia 😂 ale obcas nezaskodi.

svetlonos
14. feb 2023

@andreatytler
ak myslis pod umelinou bezkofeinovu kavu, zalezi na spracovani 🙂 Napriklad bezkofeinova ILLY je robena tak, ze tam nemas tie zle latky. Neviem to presne vysvetlit ale tiez sme to riesili, mm nasiel zopar znaciek dobrych. On sa v tom vyzna.

matabb73
14. feb 2023

Ja robievam jahodové Tyramisu. Je to pre deti lepšie a chutnejšie. V klasickom dcére vadí káva aj keď nedám Amaretto

luccija
14. feb 2023

Vôbec to neriešia🙂práve cez víkend som robila tiramisu od Andrea Ena z Instagramu sú tam vajcia, ale uvaria sa vo vodnom kupeli a bolo super.
Keď veľmi chces sprav bezkofeinovu veď su aj zrnkove, keď nechceš klasickú nescu

luccija
14. feb 2023

@svetlonos to by sa Talian prezehnal tiramisu s mandarínkami, želatínou🙂ešte chápem obmenu ovocie, piškóty v džuse, ale načo želatínu?

autor
14. feb 2023

@andreatytler detom co nechodia do školy este. 3,4,5. len to vsade citam ze uz by to nebolo tiramisu, ale nejaky iny zakusok.

@anjelicek26 a ako robis prosim Ta to jahodove? dakujem

otazka1
14. feb 2023

Talianske decka zapíjajú materské mlieko kávou 😂 urob iný zákusok alebo tam daj barco,lebo 3,4,5 ročne deti nevedia ako má chutiť tiramisu a je im to jedno,netráp sa tým 🙂

danica2711
14. feb 2023

treba sa ukľudniť a racionálne rozmýšľať. Piškóty zľahka namočíš do kávy (nemusí to byť úplne smrťácke espresso), koľko tej kávy dieťa v jednej porcii do seba dostane? To isté platí pre amaretto, toho je tam ešte menej. Navyše to nejete každý deň a vo veľkých množstvách. Žĺtky vyšľahať nad parou, nielen že je zo bezpečnejšie, ale aj chutnejšie. Alebo si teda urobte nejakého bastarda, ale nenazývajte ho tiramisu

sense
14. feb 2023

Ono ešte som osobne nestretla malé dieťa ktorému by tiramisu chutilo, dokonca ani môjmu takmer 10r nechuti, a aj keby kúsok zje tak tej kávy tam až toľko nie, ani alkoholu tam až toľko nie je. A pol plechu nezjedia

vevesh
14. feb 2023

Taliani to neriesia. Ani ine narody. Vsak nikto nezje tiramisu na kila. Jedina variacia je bez alkoholu, ale kava v tiramisu musi byt....Neviem, preco sa na slovensku robi z toho velka drama- vsak v zelenom ci ciernom caji mas taky isty obsah cofeinu a tie su uz v pohode, hej? U nas v nemecku je cola smrt (kvoli kofeinu), ale v pohodicke dietatu daju energy drink, tonic ci cierny/zeleny caj s tonou cukru/medu🙄🙄🙄

jasminet
14. feb 2023

@sense moji ho ľúbia od malička.... Ochutnali asi v 2 rokoch a odvtedy milujú... Káva nekáva...

luccija
14. feb 2023

Nepytas sa mňa, ale odpoviem Ti určite má každý svoj recept
Piškóty namáčam do šťavy z konzervovaných jahôd, dávam aj z konzervy, aj normálne, ale skôr v lete, keď sú domáce tie z obchodu nemajú chuť, alebo ja mrazim z leta.Aj ich pokrájam na malé kúsky do mascarpone, zamiešam vyšľahanú šľahačku, keď chces môžeš do mascarpone dať bielu roztopenú čokoládu z Lidla.Na vrch veľa kúskov jahôd.Mozes spraviť tiramisu bez vajec
Ja som robila cez víkend a čo recept to iný...s Amarettom, s vajcami, bez, so šľahačkou bez..
Ak chcete trocha vanilkovej arómy, ale fakt len za kvapku
Keď chces pre deti či nie je lepšie spraviť klasickú piškótovu studenú tortu a kúpiť mrazené bobulove ovocie v Lidli hore posypať kakaom a ovocie

luccija
14. feb 2023

Keď chces s vajcom tak vymiešas žĺtka s trstinovým cukrom a vo vodnom kúpeli povaris 5 minút zhustne to a premiešas s mascarpone a slahackou

sense
14. feb 2023

@jasminet moja nie ale lyžičku dve kávy si da horkú bez cukru

babulkomale
14. feb 2023

@svetlonos tyramisu? 👀 Niekto týra misu 😂

mk1111111111
14. feb 2023

Amareto zohrej do vriaca v mikrovlnke a mas. Alkohol vyprcha a chut a vona zostane. Kava musi ist tiez, inak to nie je tiramisu. Mali by tam byt aj zltky, ale zelatina isto nie.

svetlonos
14. feb 2023

@babulkomale
😂 dik, akurat citam, hruza. Veru som sa pomylila.

svetlonos
14. feb 2023

@luccija
😄 vidim ze mas podobny recept s tou cokoladou ako ja.

andreatytler
14. feb 2023

Kludne daj kavu. Tak velkym detom urcite neuskodi. Bude to podla mna zaujimave... ze ochutnaju novu chut, lebo vacsina rodicov asi detom nedava chutnat kavu.

svetlonos
14. feb 2023

Napisem ti ako mojej sestre povedala rodena Talianka recept 🙂.
Vyslahas tiramisu s cukrom, vmiesas do neho zltka a z bielok vyslahas sneh. Ten tam jemne vmiesas. Piskoty namocis rychlo do kavy aby neboli privelmi premocene. Do tej kavy priamo davaju amateto.
Potom uz klasika vrstvis. Posypes kakaom. To je ale pre dospelych 🙂
To dedske ozaj bez vajec a alko, alebo ako ti uz baby pisali moznosti.
Inak ked sme boli male, mama nam extra vyslahala zltka s cukrom z domacich vajec 😂 - nikdy sa nam nic nestalo a robila to vzdy, ked piekla babovku.
Dnes keby to niekomu odporucis tak ta v zuboch roznesie.