Ahojte maminy.Zajtra chcem dať drobcovi ovsené vločky s ovocím.Namočila som ich do vody.Mám ich potom zliať,rozvariť a rozmixovať?Ako ich pripravujete vy?
Ahoj, buď tak alebo som ich zvykla pomlieť na kávovom mlynčeku a tak uvariť. Nenamočila som ich, iba som ich zaliala horúcou vodou.
@deniss_megan 7,5 mesiaca
@roni200 prepodkladam ze zubky este nema alebo len jeden dva, tak najlepsie vlocky zmixovat alebo kupit jemne vlocky.tie su velmi malinke, povarit vo vode alebo v mlieku podla toho ako ty chces, ja som robila v dojcenskom mliecku, pridala susene marhule/nakrajane na male kusky/ povarila a trochu posypala skoricou -mozes kludne aj ine susene ovocie/alebo usus sama to je najlepsie/- a mas krasne hustu ovsenu kasicku.Niekde sa uvadza aj vanilka/najlepsie certsva/ na chut.
@deniss_megan Zub nemáme ani jeden 🙂.ďakujem za radu.
@belllinka ano jemne vlocky su zaklad aj ja ich kupujem 🙂
vlocky je lepsie zo zaciatku vzdy varit.staci nechat par sekund prevriet. najlepsie pre malicke deti su jemne,teda drvene. povar vo vode a potom ked vychladnu nasyp susene mliecko (aby varenim nestratilo pridane probioticke latky a enzymy) resp zamiesaj s materskym.ochutit mozes bananom,struhanou hruskou alebo jablckom.skus aj pohankove vlocky,alebo ryzove vlocky.mozes ich spolu v roznych pomeroch miesat a vzdy budes mat inu kasu pre maleho. vyborna kasa je tiez z kuskusu.jednoduch ho tiez nechas par seknud prevriet a potom chvilku odstat. mnam mnam,nasi chalani ju maju najradsej.
ja som nevarila, len rozmocila v dojcenskej vode a rozmixovala s ovocim, ale v 7,5 mes. uz som tusim ani nemixovala, kedze sa vlocky zakazdym uplne rozmocia na kasu.
@roni200 Ahojky, ja mám 10mesačnú dcérku a už min.3 mesiace jej robím tak, že dám ovsené vločky do vody do "pískacieho" hrnca - čo má dve dná - nechám trošku akoby povariť, pridám trošku medu, nechám nech je to také letné a dám ovocie podľa chuti - dnes konkrétne hruška,jablko,banán a trošku citrónu (vit.C 😀 ) , rozmixujem a hotovo. 😉
@roni200 ahoj kolko má maly drobec?