moze byt postup ze na 24 hodin namocit a potom dat uvarit?
alebo ako?
co vsetko z neho robite, alebo ako ho pouzivate?
@xlucia Ja používam na nakličovanie obyčajné zaváraninové poháre. Mám síce aj originálnu nakličovaciu misku, ale i tak som sa vrátila k pohárom lebo je to najpraktickejšie a fakt najlepšie, ako všeliaké misky 😉 Takže dám ju naklíčiť na celú noc, aj viac, tak 12-18 hodín. Potom ju vysypem do pohára, hore pripevním gumičkou gázu a potom už iba 3 x denne dobre prepláchnem vodou. Je fakt dobré nezabúdať na to preplachovanie, aby to nezačalo plesnivieť. A lepšie to klíči v tme, takže ja to zakryjem s uterákom alebo s niečím. A za nejaké 3-4 dni máš super klíčky.
Viem, že sa dajú aj variť, ale i tak ich najprv musíš namočiť a potom varíš. Ale to už neviem, aké živiny v ňom ostanú.
ja si dam mungo na pol plytkeho taniera, zalejem ich uplne vodou, vzdy to robim vecer, na druhy den zlejem, preplachnem a dam vodu iba tak aby bolo len namocene, nesmu byt ponorene, opakujem 3krat, na dalsi den detto s tym, ze vecer uz papkam
mungo sa nenamáča ! ak dáš variť tak sa uvarí veľmi rýchlo..namáčanie nie je potrebné..
nerobím klíčky...varím ju ako každú inú fazuľu...do polievok, omáčok, ako kašu...ale tak moja malá má necelý rok..takže jej varím zatiaľ "oklieštené jedlá".. 😉
ze nenamaca sa preto, lebo sa fazulka velmi rychlo uvari, ale potom v nej plavaju tie zelene supky, preto je ovela viac vhodna na naklicovanie, kde samoska treba namocit, aby mohla vyklicit 😉
od akeho veku davate to mungo?
je problem, ak som mungo dala namocit na 12 hod a potom ho zjedla?
@xlucia Ja ho dávam nakličovať a klíčky potom možeš jesť surové, alebo ich dávam na chleba, do pomazánok, do polievky (ale už nevarím), do rizota, šalátov, proste hocikam. Naklíčené mungo chutí ako mladý hrášok. Najlepšie je za surova, tepelnou úpravou už stráca všetky živiny.