Ahojte. Chcem sa spýtať, ako vy zvyknete pripravovať lososa? Či ho pripravujete na panvici alebo v rúre. Aké korenie používate a či máte nejaké finty, ako ho pripraviť chutnejšie. Ďakujem.😊
Ahoj, ja mám recept od pána rybára a už dlhé roky robíme podľa neho a aj všetkým, čo sme odporučili, tak začali robiť takto - je to tiež easy a skoro bezpracné. Lososa umyjeme, nakrájame celú filetu na asi 5-7 cm pláty, dáme na plech s papierom na pečenie kožou nadol. Dávam iba korenie na ryby, aby bolo čosi hore a čosi zboku aj potrieme. Trúbu vyhrejeme len na 57° (plech dať do stredu a pečieme na tom ohrev zhora a zdola súčasne) a pečieme presne 1 hodinu. Toť všetko - dve suroviny a trúba spraví. Je úplne dokonalý, nevysušený, šťavnatý, chutný. Ale teda robíme to výhradne na lososovi z rybárstva. Raz sme skúšali na lososovi z obchodu(bol to Radoma losos) a teda bleee - to nemalo ani chuť ryby, ani konzistenciu. Preto vždy radšej zájdeme do vedľajšieho mesta priamo k rybárovi, kde to fakt aj inak chutí aj vyzerá.
Ja som akurát dnes robila..buď kúpim niekedy ochuteného (že sú tam nejaké koreniny) a keď nie sú dám len soľ a buď korenie na ryby alebo čierne korenie..robím v rure asi 20 -25 min a ku koncu pustím gril mam rada vrch keď je taký opeceny, taktiež kožou dole (tu nejem)
Robím aj aj, na grilovacej panvici, osolíme okoreníme ogrilujem., keď robím v trúbe osolíme okoreníme, pridám plátky citróna, cesnaku, trosku podlejem a spravím v trube
V air friteze, chuti mi ovela viac ako z panvice, je ľahší a urobi sa vo vlastnej stave 🙂 korenie mam z kauflandu v takej sklenenej fľaštičke je tam napisane ryby a je asi najlepsie ake som mala 🙂 a vzdy este na to vystavim citron
Lososa a ani žiadne iné ryby nekorením, dávam len soľ a maslo. Neviem, kto vynašiel korenie na ryby, ale ani jedno mi nechutí. My máme radi, keď vynikne prirodzená chuť ryby. Lososa robím na panvici na masle. Kožu dávam dole.
@malebiele mňam presne aj môj postup 👍 úplne presne. a tiež mi nechutia thymos a marco polo 🙂
@zuzanka.zuzu mne v nich vadi ta koprova aroma, raz som mala vyborne korenie na ryby a neviem ho v obchode uz najst, naposledy som pouzila zo zufalstva korenie na grilovanu zeleninu a bolo to tiez fajn 😀
my zvykneme robit na panvici na masle, s kvapkou oleja, bylinky si davam podla chuti a je perfektny, vyborny, stavnaty a vobec nie suchy 🙂 ale teda je pravda, ze zalezi, kde kupujes, lebo sme sa stretli uz aj s takym, co sa nedal jest 😀 to bol z kauflandu myslim. uplne najlepsie je od nejakeho rybara alebo tak, ale kazdy taku moznost samozrejme nema 🙂
najradsej ho mam len tak v trube opeceny. na panvici sa mi ho nikdy nepodarilo spravit tak ako som chcela. dam ho na pekac na papier na pecenie, okorenim, osolim a za par minut je hotovo. tak ho mame najradsej
Ja pripravujem na panvici, je to zalezitost par minut. Na panvicu dam platok masla, cersyvy rozmarin a necham roztopit, lososa ocistim od supin, okorenim stranu s kozou korenim na ryby (ale nie korenie od thymos alebo marco polo, tie mi nechutia), polozim kozou na panvicu a okorenim hornu stranu ryby, peciem par minut z kazdej strany, stranu s kozou dlhsie, mam rada ked je chrumkava... Nenechavam stat v masle potom, zvysnym rozpustenym maslom pokvapkam zemiaky