Zaujimalo by ma na aky sposob robite kura okrem peceneho, vysmazaneho a paprikasu.
S lecom, rozumej, paradajky, cibula, paprika, cuketa, baklazan, co ta napadne..., na sampinonoch a na smotane, plnene kura, kura CDD (co dom dal 😀 ) s rozmarinom, medove marinovane, opekane na barbecue, s kari omackou, dusene na vine, zapekane so syrom...
Ja kupujem len chladene a hned si ho rozporcujem. Stehna a kridla len pecene, bud klasika alebo na zemiakoch a kyslej kapuste so slaninkou. Z trupu vyvar, z obraneho masa rizoto alebo pomazanku na sposob rybacej a prsia na vela sposobov, najcastejsie obalene v muke a zmesi korenia len tak na prirodno, nakrajane na kusky s gyros korenim do tortilly, sote s ananasom, zapekane s broskynou a syrom, nalozene medailoniky v roznom " paci" a veeela ineho, na kuracie prsia je vela super receptov. A nakoniec kosti, koze a chrupky mackam a psom. U nas 100% vyuzitelnost.
Z toho co tu este nebolo tak, na sposob mexickeho (s fazulou, kukuricou atd) do tortilly alebo zapekane s tekvicou hokkaido a zemiakmi alebbo s hocicim ta napadne v zapekacej mise
@rokka takze casto robim :
perkelt ,
pecene v rure s ryzou a kompotom ,
zapecene so smotanovo syrovou omackou ,
pripadne zapecene so sampinovou omackou,
obalovane v trojobale
alebo ked kupim kura tak rozporciujem,
kureacie prsia urobim napriklad plnene so syrom a sunkou previazem snurkou a urobim omacku s ryzou ..
trupy na poleivku ako tu bolo spomenute,
koze macke a psovi ,
stehna napriklad vykostene, len obalene v mike podusene a s prilohou sosovica udusena s paradajkami ...
ja robim i segedin z kurata, rizoto,na stave s roznymi omackami,grilovane, dusene .. u nas sa kuracie robi skoro stale malo kupujem ine maso...
no aha co som ti nasla 🙂
So smotanou v syre. (nastruhany syr a smotana oblali akura v super chrumkavej krusticke)
Na kapuste (kura nou krasne nasiakne)
S broskynovym kompotom.
Ale najradsej mame rozne variacie sote slizikov z kuracieho masa - cina, na zelenine a pod.
@rokka 😀 Tak potom to je iné, treba dôsledne vybrať recept 😉
A aby som aj ja odpovedala, môj má rád všetky tie sáčkové pečené kuratá, často robíme čínu, zapekané kuracie rezne na banánoch a jablkách, zapekané s baklažánom mozarellou a paradajkami, zapekané plnené baklažány, tekvica, alebo ním plníme tortilly.. A ja najviac milujem kura ako ho robila moja mama - čisté polky / štvrťky potrieť olejom / br. masťou, osoliť, posypať nakrájanou slaninkou, trošku podliať a piecť.. Občas poliať výpekom a keď je slaninka chrumkavá, zhodiť ju do výpeku.. Podávať s ryžou a kompótom. Jednoduché a pre mňa naj 🙂
A ešte mi napadlo, to som robila iba raz - rezne obalené v jogurte a potom v pomrvených kukuričných lupienkoch a tak vypražené - robilo sa to zle, ale boli mňam 🙂
S kuraťom sa toho dá urobiť neúrekom🙂 Tu máte pár receptov z môjho blogu pre inšpiráciu:
Pečené citrónové kurča s quinoou a cviklovým jogurtom: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/02/pecen...
Citrónové kurča s plnkou z údenej šunky: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2008/09/citrn...
Indické kura s kuskusom: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2012/11/indic...
Pečené kura v božskej barbecue marináde: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2012/11/kukur...
Talianske kurča na víne so šunkou, fazuľou a cesnakom: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2010/06/talia...
Marocký kurací tažin s kuskusom: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2012/10/maroc...
@sugarfree999 wau ...super 😉
@rokka @google 😉