Ako pripravujete kura?

rokka
2. sep 2015

Zaujimalo by ma na aky sposob robite kura okrem peceneho, vysmazaneho a paprikasu.

nair
3. sep 2015

@rokka @google 😉

nair
3. sep 2015

@google Jejda, Ty existuješ.. Sorry, ja som si skôr robila srandu.. Ale možno poradíš nejaké zaujímavé recepty 😉

0silvia0
3. sep 2015

@rokka čína, kebab z kuracieho mäsa, na vonkajšom grile, a keď chcem urobiť deťom radosť tak použijem niektoré z maggi nápadov 🙂

henikav
3. sep 2015

S lecom, rozumej, paradajky, cibula, paprika, cuketa, baklazan, co ta napadne..., na sampinonoch a na smotane, plnene kura, kura CDD (co dom dal 😀 ) s rozmarinom, medove marinovane, opekane na barbecue, s kari omackou, dusene na vine, zapekane so syrom...

martina646
3. sep 2015

Ja kupujem len chladene a hned si ho rozporcujem. Stehna a kridla len pecene, bud klasika alebo na zemiakoch a kyslej kapuste so slaninkou. Z trupu vyvar, z obraneho masa rizoto alebo pomazanku na sposob rybacej a prsia na vela sposobov, najcastejsie obalene v muke a zmesi korenia len tak na prirodno, nakrajane na kusky s gyros korenim do tortilly, sote s ananasom, zapekane s broskynou a syrom, nalozene medailoniky v roznom " paci" a veeela ineho, na kuracie prsia je vela super receptov. A nakoniec kosti, koze a chrupky mackam a psom. U nas 100% vyuzitelnost.

markina8
3. sep 2015

Z toho co tu este nebolo tak, na sposob mexickeho (s fazulou, kukuricou atd) do tortilly alebo zapekane s tekvicou hokkaido a zemiakmi alebbo s hocicim ta napadne v zapekacej mise

lucka1987
3. sep 2015

@rokka takze casto robim :
perkelt ,
pecene v rure s ryzou a kompotom ,
zapecene so smotanovo syrovou omackou ,
pripadne zapecene so sampinovou omackou,
obalovane v trojobale
alebo ked kupim kura tak rozporciujem,
kureacie prsia urobim napriklad plnene so syrom a sunkou previazem snurkou a urobim omacku s ryzou ..
trupy na poleivku ako tu bolo spomenute,
koze macke a psovi ,
stehna napriklad vykostene, len obalene v mike podusene a s prilohou sosovica udusena s paradajkami ...

silaviat
3. sep 2015

ja robim i segedin z kurata, rizoto,na stave s roznymi omackami,grilovane, dusene .. u nas sa kuracie robi skoro stale malo kupujem ine maso...

vehuhu
3. sep 2015
horana
3. sep 2015

So smotanou v syre. (nastruhany syr a smotana oblali akura v super chrumkavej krusticke)
Na kapuste (kura nou krasne nasiakne)
S broskynovym kompotom.
Ale najradsej mame rozne variacie sote slizikov z kuracieho masa - cina, na zelenine a pod.

rokka
autor
3. sep 2015

@nair kks...sak ja viem že google je plny... ale budu u nas hody a chcem nejako ohurit buducu nevestu a hlavne svokru 😀 😀 😀

nair
3. sep 2015

@rokka 😀 Tak potom to je iné, treba dôsledne vybrať recept 😉
A aby som aj ja odpovedala, môj má rád všetky tie sáčkové pečené kuratá, často robíme čínu, zapekané kuracie rezne na banánoch a jablkách, zapekané s baklažánom mozarellou a paradajkami, zapekané plnené baklažány, tekvica, alebo ním plníme tortilly.. A ja najviac milujem kura ako ho robila moja mama - čisté polky / štvrťky potrieť olejom / br. masťou, osoliť, posypať nakrájanou slaninkou, trošku podliať a piecť.. Občas poliať výpekom a keď je slaninka chrumkavá, zhodiť ju do výpeku.. Podávať s ryžou a kompótom. Jednoduché a pre mňa naj 🙂

nair
3. sep 2015

A ešte mi napadlo, to som robila iba raz - rezne obalené v jogurte a potom v pomrvených kukuričných lupienkoch a tak vypražené - robilo sa to zle, ale boli mňam 🙂

sugarfree999
8. sep 2015

S kuraťom sa toho dá urobiť neúrekom🙂 Tu máte pár receptov z môjho blogu pre inšpiráciu:

Pečené citrónové kurča s quinoou a cviklovým jogurtom: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/02/pecen...
Citrónové kurča s plnkou z údenej šunky: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2008/09/citrn...
Indické kura s kuskusom: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2012/11/indic...
Pečené kura v božskej barbecue marináde: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2012/11/kukur...
Talianske kurča na víne so šunkou, fazuľou a cesnakom: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2010/06/talia...
Marocký kurací tažin s kuskusom: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2012/10/maroc...

rokka
autor
8. sep 2015

@sugarfree999 wau ...super 😉