Ako pripravujete kačacie prsia?

buberova
20. sep 2023

Ahojte žienky.
Kačku som jedla asi raz v živote, piekla ju svorka, potierala ju medom, dostala som prso a bolo FAN-TAS-TIC-KÉ!!! Sme doma len 2 takže sa mi celú kačku neoplatí piecť, tak mi napadlo, či by som nemohla upiecť len prsia.
Lenže doma sme to nikdy nerobievali, svokra len vtedy raz ju piekla v celku takže sa nemám s kým poradiť..
Je tento recept taký ako má byť? Ako to robievate vy? https://recepty.aktuality.sk/recept/8238/pecene...

Zdá sa mi to malo ju potom len tak krátko piecť v rúre. A už asi nemám moc priestor ju potierať medom, však? Ale nebude jej potom niečo chýbať? A neviem čo vymyslím s omáčkou, ale asi sa uchýlim ku knedli..

A mimochodom normálne majú kačacie prsia aj v Kauflande, Tescu, hocikde? Ozaj nikdy som ich nehľadala, nekupovala, nevšimala si, nič 😂😂

Len tak na okraj moje kuchárske schopnosti sú tak 4/10, takže hľadám niečo jednoduché a dobré 😁 ďakujem krásne za pomoc ☺️

viestta
20. sep 2023

@buberova kacacie prsia bud spravis rychlo, tak ako mas v recepte. Budu stavnate a nevysusene. Alebo ich potom mozes piect dlho na nizku teplotu, tiez budu stavnate, nevysusene. A este mozes spravit konfritovane prsia, na to potrebujes kacaciu mast a aby bola koza chrumkava, tak ju len opecies na panvici.

mk1111111111
20. sep 2023

Ja peciem casovo obdobne, ako v recepte. Davam na horucu panvicu posolene kozou dolu 5 min, potom opacne 5 min a do rury - kozou hore + vypek z panvice, nezakrytu cca 10 min, 200st.. Vyberiem zaklopim na 7min poklopom, podavam

buberova
autor
20. sep 2023

@mk1111111111 a akú omáčku robíš? Či žiadnu, iba ten výpek?

iritka
20. sep 2023

@buberova ja robievam tento recept, je super.

https://www.youtube.com/watch?v=y9Psnc_k9n4
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
buberova
autor
20. sep 2023

@mb2021 juuuuj tak k tomuto 4 hodinovému receptu sa neuchýlim, na to som prišli šetrná 😂😂

buberova
autor
20. sep 2023

@iritka oooo super mám to aj s názornou ukážkou.. tak už budem dôverovať tomuto rýchlemu pečeniu kačicích pŕs 😁😁

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tom_i
20. sep 2023

@buberova no moja kačka skončila ako morka u Grizvoldovcov len tak nezasyčala 😁. Keby som ju postrúhala na strúhadle, mám novú obaľovaciu zmes

eliska13
20. sep 2023

@buberova kúpila som prsia v Lidli boli veľmi hnusne.Kup celú kačicu rozdel na 2 časti.Vecer predtým dobre nasol a druhý deň daj upiecť v rúre s trochou vody a prelievaj vypekom

buberova
autor
20. sep 2023

@eliska13 nieeeeee len to nie, ja veľmi nemám rada kosti v mäse a všetky tieto veci ktoré mi príliš pripomínajú že to kedysi behalo... celú kačicu by som nedala

buberova
autor
20. sep 2023

@mb2021 ak je to taký efekt ako pulled pork tak si to viem predstaviť ☺️

buberova
autor
20. sep 2023

@tom_i toto ma pobavilo 😂😂😂😂😂 a ten film nepoznám tak som si tú scénu pozrela na YouTube.. dosť som sa pobavila 😂😂

stanulienkat
20. sep 2023

@eliska13 Ešte že si povedala, akurát som sa chystala do Lidla kupovať. Vždy sú tam hnusné, alebo to bolo výnimočne?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
buberova
autor
20. sep 2023

@mb2021 och teraz si mi dal chrobáka do hlavy.. 🫣🫣🫣 a keby som to upiekla na 2 dni tak by ma to možno až tak nemrzelo.. ale nemám masť a je mi ľúto to len kvôli tomu kúpiť

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
20. sep 2023

@stanulienkat neviem riskla som to iba raz

deedol
20. sep 2023

@stanulienkat ja kupujem v lidli alebo v bille a vzdy su ok. len vzdy pozriem, ci nie su polske.

roja01
20. sep 2023

Ja milujem kacacinu a zasadne kupujem celu, pretoze si sama pusti dostatok masti. Ked je vecer pred pecenim umyta, dobre nasolena a druhy den rano posypana rascou a s dovnutra vlozenymi jablckami, pecena na cca 200st. najskor do zmaknutia zakryta a potom odkryta a opecena do zlatova, tak nie je pre mna nic lepsieho. Cela kacica se takto pecie priblizne tolko hodin, kolko ma kg.
Ked sa kupia iba stehna al samotne prsia, tak z tej koze nevytecie dostatok kacacej masti a treba ju pridat.

mk1111111111
21. sep 2023

@buberova aj omacku robim, len som v praci a recept je doma. Vsetkybongrediencie si nepamatam🙄, ak treba, poobede poslem