Ahojte ako sa vlastne pripravujú vločky ? 😃 Ako ich pripravujete vy ? Musia zmäknúť a až tak sa konzumovať alebo môžu aj vo svojej podobe tak ako sú ? Napr len s jogurtom
mne chutia jedine uvarene v mlieku. niekomu chutia len tak do jogurtu suche, niekto si ich zapecie s ovocim, medom na granolu, iny si ich necha cez noc fermentovat..
Mozes len zmiesat s mliekom alebo jogurtom, nechas zmaknut.. ale mozes jest aj take tvrdsie, ked ti to tak chutí 🙂 mne len takto zmiesane nechutia, varim si vo vode do zmaknutia na kasu a potom dochutim
Ak nie sú pre teba tvrdé, môžeš pokojne hneď jesť s jogurtom. Niekedy si zalejem vriacou vodou, trochu postoja, zjem alebo pridám k tomu ovocie. Pridávam aj do krémových polievok, paradajkovej, ak dôjdu rezance aj do vývaru 😊. Nechce sa mi oprazit, ale môžu sa. Keď varíme deťom kašu, tak normálne varit s mliekom ako krupicu.
Bud nasypať do jogurtu, normálne surové alebo ako baby píšu uvariť kašu. Ja si kašu robím inak, odmietam špiniť riady, blbo sa to umýva. Zalejem vločky vrenou vodou cca 1,5dielu vody na diel vlociek (tak aby sa napili, ale neostala tam žiadna voda. Nechám odstáť 5 minút, pridám lyžicu jogurtu a je na svete luxusná krémová kaša. Ešte nejaký proteín to toho na ochutené, mrazené ovocie, orieškové maslo, namrviť jeden dva lotus keksiky a budeš na takých raňajkách závislá, prisaham!
Den vopred zalejeme rastlinnym mliekom, do toho pomlete semiacka, oriesky nakrajane...rano su uplne vlacne, pridame su nejaku vyzizvu alebo trocha dzemu..niekedy cokoladu, alebo tak...skvele ranajky🙂
Niekedy robíme ovsenú kašu ale teraz som skúsila nastrúhať nahrubo jablko, premiešať to s vločkami a nechať asi 10 minút postáť.. k tomu trošku škoricového cukru a je to paráda.. tie vločky do seba fajne natiahnu šťavu z jabĺk
Ja si dávam do smothie rozmixujem
A potom ešte overnight oats.. vločky, trošku mlieka, trošku jogurtu, medu, chia a ľanových semienok zavrieť do nádobky, nechať postáť cez noc a ráno je to mňamka
Ako žienky píšu sú rôzne spôsoby, asi najlepšie vyskúšať čo Ti bude vyhovovať ja fermentujem vecer nechystám šálku vločiek a zalejem vodou pridáme malú lyžičku jogurtu kokosového, keďže ja mliečne nemôžem. Keď večer zabudnem tak len dám do rastlinného mlieka a dlhšie povarím. Suché, tvrdé nám nechutia.
Vločky sa majú jesť varené.
A neviete mi prosím napísať presne podiel ? :d že napr koľko gramov vločiek a koľko deci vody alebo mlieka a ako dlho to varit ? Alebo ako dlho nechať odstáť vo vode
Jasne, môžu aj len tak s jogurtom. Ja jedávam aj s jogurtom a aj ako ovsennú kašu kde sa povaria s vodou alebo mliekom. Tak isto keď sú pomlete majú veľké využitie. My ich doma musíme mať stale
Ja davam jeden diel vlociek( salku na preso 50g) a dva diely- salky mlieka alebo mlieka s vodou, trochu skorice a doviest do varu- staci par bubliniek a davam do misky- este zhustne podobne ako krupica. Ak chces zvysit podiel bielkovin zmiesaj s tvarohom ci greckym jogurtom- je krasne kremova. Vlocky su velmi vdacna potravina- mozes na sladko na slano, varit piect nechat kdstat na noc v chladnicke- milion sposobov a chuti.
Ja nevarim zalievam horucim mliekom vodou do toho ovocie med skoricu co chcu
V DM maju jemne ovsene vločky a tie su makke rychlo. Do jogurtu, tvarohu, len tak rovno davam. Alebo varim kasu, lepsia je s mliekom a niekedy aj mixnem po uvareni, tak je potom uplne jemna.
Buď varím s mliekom na kašu, alebo len zalejem mliekom a jem za studena, zamiešam s jogurtom a jem za studena alebo pridávam rozmixované do lievancov ako náhradu múky. Spôsobov je veľa. Keď ich jem za studena, nečakám kým naučia, rovno ich jem. Ešte by som ale poznamenala, že aspoň ja som to tak mala, že nie je jedno aké vločky máš. Mne napr. chutia len jemné.
Kúp si jemne vločky v Lidli večer ich zalejem vodou a ráno uvarím v mlieku, nastrúham jablká, hodim podrvene oriešky, alebo kiwi, banán podľa chuti
Ja ich dávam často aj do polievky
Alebo si sprav mix jemne, razne rôzne ..ja robím granolu dáš rôzne vločky, med, rozmixujem bielka, rôzne oriešky, sušené slivky, škoricový cukor, kokosové lupienky a dáš do rúry upiecť, ale pozor oriešky, kokos dávaj neskôr, lebo sa prihoria.ja už musli z obchodu nezjem
v jogurte mi nechutia, ale inak zalejem mliekom dam ohriat do mikrovlnky a po chvilke su fajn chutne naboptnane. Aj deti to takto maju radi. Niektore hyperaktivne mamicky tam dosypu este zo 2 lyzice cukru, mne osobne to je zbytocne. Niekto da lyzicu medu, alebo dzemu zamiesa...
Z cistych ovsenych vlociek varim ovsenu kasu a ochutim podla nalady.
Oprazit trocha na sucho, zalejem mliekom, povarím chvíľku kým zmaknu a potom ochutis podľa seba. Ja dávam trochu cukru a horkej čokolády a banán napríklad. Alebo hocijaké čerstvé ovocie co máš rada