Ako pripraviť sójové kocky - osvedčený recept

lia82
4. jún 2023

Ahojte, nedávno mi v obchode do oka padli sójové kocky 🙂 v živote som ich nepripravovala ...
Poraďte osvedčený recept.

Ďakujem 🙂

0silvia0
4. jún 2023

@lia82 povarim vo vode so solcankou a sojovou omackou domakka. Necham v tej vode vychladnut, scedim, vytlacim prebytocnu vodu a pouzivam ako maso.

becca234
4. jún 2023

@lia82 dám ich do misky, dám k tomu soľ alebo vegetu, zalejem horúcou vodou a položím na to tanier…keď sa napijú vody (cca 15-20 minút) dám ich do nejakého jedla..mne šmakujú v špagetách napríklad (väčšinou bolonska omacka)

lenuska9999
4. jún 2023

@lia82 moja babka (vegetarianka) robila segedin s tými kockami. Dala ich na hodinu nasať do vody s vegetou alebo bujonom. A potom pripravovala normálne ako mäso. Že nakrajala, orestovala na cibulke atď..

laurikalalinka
4. jún 2023

@lia82 a vieš z čoho sú sójové kocky skutočne vyrobené,ak sa dozvieš v živote to do úst nedáš...

cimage
4. jún 2023

Ja ich zalejem horucou vodou. Opeciem cibulku a pridam nakrajanu zeleninu, kari. Pridam kocky, zalejem kokosovym mliekom a varim kym zelenina nezmakkne.

kinats
5. jún 2023

@laurikalalinka teda zjavne uz nekonzumujete ani ziadne masove vyrobky a konzervy, ani ine priemyselne konzervovane jedla , ako su aj dzemy, sirupy a to este uvidet ako sa pripravuju niektore cerealie ci mliecne delikatesy. Ved by sme nemohli takmer 1/2 potravin a aj to "BIO" je casto len spinavy podvod na zvysenie ceny. Absolutnou ceresnickou su uz len veggie / biomamicky ci si spolu zajdu popoludni s kocikom na terasku dat si suprovu cibetkovu kavicku s cigaretkou alebo zdravo "vapuju" nad kocikom a tiez nechapu , ako moze niekto konzumovat tie nezdrave jedla.

kinats
5. jún 2023

Sojove kocky su fajn, ja pouzivam aj sojove platky. Pripravujem si vlastny bujon ( koncentrovany vyvar ) masovy alebo zeleninovy ten pridavam vzdy do vody kde kocky varím par minut , potom je uz priprava, ako s inym masom, ale podstatne kratsie .

ckocka
5. jún 2023

Chvílu povarím v čistej vode. Scedím, vytlačím z nich čo najviac vody a naložím min. na hodinu buď do marinády alebo do zmesi korenín. Potom pripravujem ako mäso.
Vyrobené sú zo sójovej múky, v tom nič strašlivé nevidím.

laurikalalinka
5. jún 2023

@kinats nie som z tých mamiciek,čo po pôrode sa zmenia o 360 C a začnú jesť a deťom dávať takzv. BIO,jem všetko,no nekde sa prezradilo,čo naozaj obsahuje Tofu a sójové výrobky(vyrobené škrupiny z vajíčok),čiže žiadne vegetariánske...

tina5959
5. jún 2023

@laurikalalinka Tak potom obsahujú ešte viac vápnika.