Maminy,
poradte - ako pripravit puding pre 11 mes. dieta. Kravske mlieko nedavam, odsavat mlieko nechcem. Umele mlieko tiez nedavam, iba vecer kasu. A aky puding - klasicky, alebo ....dakujem
Banánový puding
(od ukončeného 10. mesiaca):
Suroviny:
- 1 žltok
- 1/2 banánu
- 1/2 šálky materského alebo dojčenského mlieka
- 2 piškóty alebo sušienky pre dojčatá
Postup:
Banán roztlačte, piškóty rozdrvte a spolu s mliekom priveďte do varu. Žltok rozmiešajte a pridajte k vriacemu mlieku. Nalejte do zapekacej misky a vo vodnom kúpeli zapekajte približne 30-40 minút. Nechajte vychladnúť a podávajte.
Recept z časopisu Mama a Ja
Ale keďže Ty nechceš použiť ani dojčenské ani umelé mlieko, tak neviem ako chceš potom urobiť puding :-O
osobne si myslim, ze nejaka obilninova kasa je lepsia ako puding, ale ak chces uvar ho normalne vo vode a po uvareni primiesaj urcene mnozstvo UM. nesmie sa totiz varit.
tak napr. moja mala ma alergiu na n ormalne mlieko .. ale humana ma v nemecku aj puding... a ten sa vari len s vodou na slovnsky trh tieto nedovazaju ale daju sa zohnat.. bud cechach alebo tak
a ked nahodou nemame tak normalne poding vo vode a tiez primiesam to jej mlieko ..
tuje super recept na puding, ktory som varila malej z Nutrilonu, aj ke dtu poniektore baby tvrdia, ze Nutrak sa varit nesmie. Ano, moze sa Nutrilon varit 😉
100ml mlieka Nutrilon, 1lyžica kukuričného škrobu, 1lyžica ovocného nápoja alebo ovocného príkrmu, (1lyžica cukru). Včasti studeného mlieka rozmiešame kukuričný škrob a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Poprípade pridáme cukor, necháme prejsť varom a na nalejeme do misiek vypláchnutých studenou vodou. stuhnutý puding vyklopíme a polejeme ovocným nápojom alebo ovocným príkrmom.
Ten cukor som do roka nedavala 🙂
Tiez sa ta opytam, potom z coho chces navarit ten puding, ked UM nedavas, svoje mlieko odsavat nechces, KM sa neodporuca este v takom veku.....?????
ja som varila puding iba vo vode, ale neni to ono, malej to ani moc nechutilo
ja by som 11mes.este puding nevarila,je to podla mna zbytocne,ked mu to aj zrobis len z vody tak to nebude mat nejake vyzivne hodnoty,radsej nejaku kasicku,alebo kupit hotovy dezert ten je myslim od 12mes. ale to by uz nemalo vadit 😵
ja by som puding tiež do roka nedávala,možno aj neskor.......radšej by som dala kašu nejakú....
a umelé mileka by som nevarila....neviem,kde to je anpísané,že sa nutrilon može variť?som sa s tým nestretla....
Naco puding? 😕 Moja mala ma dva a pol roka a este puding nejedla, nevidim v pudingu nejaky hlbsi zmysel, mlieko, skrob, cukor, ved naco?
Da sa navarit napr. taketo daco: uvarene pseno, roztlaceny banan rozmixovat s malym mnozstvom mlieka (hoci v UM) na hladku kasu, je to vyzivne (nie len skrob, ale aj nejake vitaminy), a nie je tam pridany ziadny cukor 😉 Detom chuti, je to mnamka. 🙂
nechapem... je problem uvarit puding zo sunaru?