hľadala som recepty na pstruhov ale našla som len lososa. na štedrý den by sme chceli robiť pstruhov poradte prosím nejaký dobrý slávnostný recept na prípravu pstruhov. dakujem 😉
dakujem beruska 😉
aj my budeme robit pstruhy, tiez zvyknem len posolit a opiect na masle, pripadne pridam par kvapiek vina a citron. Pstruhy su fantasticke, netreba tam toho priliz vela pridavat
mekdo ho jeste obali lehce v hladke mouce, udela to takovou krustu malinko ale ja to moc rada nemam a myslim ze je to lepsi bez toho 😉
ja robim obalene v muke, do ktorej som primiešala trochu mletej sladkej papriky, predtym posolím a tak opekam na masle 😵
dakujem za tipy 😉 a kedy je pstruh hotový?
kdyz ma bile oko jinak do nej pichni treba vidlickou aby se "rozpadal" 😉
a čo k tomu podávať? zemiaky, hranolky? alebo kašu? šalát?
no s hranolky mi to prijde suche ja bych dala bud brambor nebo salat to je takovy tradicni, zase ale jestli chces dat i prckovi tak deti maji radi kasi 😉 to uz zalezio na vas....
beruska ja by som to chcela dať aj malému a pstruhy sme dostali ešte som ich nikdy nerobila, dakujem za rady vyskúšam dufam že budú chutiť 😉
sice uz je po vianociach ale ja ich robim aj ked niesu vianoce. davam teda sol kmin cervenu papriku. dam to do misky z janskeho skla dovnutra dam este maslo a tiez na vrch podlejem trosku s vodom zakryjem a sup do truby. peciem asi 20minut. nakoniec to pokvapkam citronom.
posolit a pokminovat, nakapat citronem (vse lehce z venku i vevnitr), chvilku nechat odlezet a pak pod poklickou na panvi pect na masle z kazde strany cca 12 minut...
podle velikosti... delam to docela casto i doma i venku na grilu fakt mnamka...
u prstuha je v jednoduchosti krasa 😉