Ahojte je tu nejaká dobrá kuchárka ktorá vie poradiť ako pripraviť pohánku ...aby bola CHUTNÁ?. môže byť aj konkrétni recept ďakujem❤️
@milenke na chut pohanky si treba zvyknut. Ja robim zeleninove rizoto - z pohanky. So syrom. Alebo len tak k masu na stave.
uvarenú spojím s upraženou cibuľkou, ochutím vegetou, občas pridám šunku, taká istá verzia so pšenom a bulgurom
Tento recept som robila teraz. https://zdravopostudentsky.sk/jednoduche-lacne-...
Ja tiez vela na sladko do kasi, palaciniek, nakypov, kolacov..ale vyborne su aj rozne fasirky napr tuniak, cez noc namocena nevarena pohanka, cibula, koreniny, syr a zapiect..toto zjedli s chutou aj uplni odmietaci pohanky..
Uvarená pohánka ochutená bryndzou, škvarkami a prípadne opraženou cibuľkou 🙂 .
Pohánku varím podľa návodu na obale.
@struhanka Zmiešam pohákovú lámanku, rozdrvené údené/marinované tofu a vajce, sol, čierne korenie (prípadne ďalšie podla chuti). Naplním papriku a postupuijem ďalej ako pri príprave klasického receptu - ja orestujem cibulku, na nej chvílku opečiem naplnenú papriku, pridám červenú papriku korenie a zalejem rajčinovým pretlakom a vodou. Varím prikryté pokrievkou a nakoniec dochutím omáčku. Nezahusťujem, ale ak je niekto zvyknutý tak samozrejme može.
Dá sa to urobiť aj bez toho vajíčka ak niekto varí vegánsky,
Pohanka chuti ako atrament. 😂
U nas na sladko. Kokosove mlieko, kokosove piliny, trocha cokolady na varenie. Asi tak, nech je tekute 1,5-2 cm nad pohankou.
2 minuty povarit, nechat 10 minut pirkryte postat, vmiesat lyzicku medu. Prykryte nechat vychladnut, este raz premiesat. Dat do chladnicky.
Chuti to ako hybridne bounty. Celkom fajn.
Mne chutí nasladko - ako kaša, alebo zapečená.
A vytvorila som recept na vegetariánsku plnenú papriku - plnka je údené tofu, vajce a pohánka - táto kombinácia mi chutí viac ako klasický recept.
No a najradšej ju používam ako múku - meliem mixérom - chleba, palacinky, lievance, na zahustenie, hodí sa do koláčov s kakaom apod.