ahojte baby prosim vas co davate ked robite cervenu kapustu na karameli ?? viem postup cez karamel cibulu a dusenie ale uplne mi vypadlo z hlavy co sa tam pridava este za korenie .. viem ze bobkovy list ale neviem co viac . . a mame sa nemozem dovolat ..cestuje takze je vapnuta ☹
na cibulku si dam cukor, spravim karamel, sol ,rasca, korenie trosku, bobkovy list nedavam,ale ked uz je hotova dam ocot a cukor a este ribezlovy lekvar ( z ciernych ribezli)
a podlievam vinkom, bud cervenym,alebo rose 🙂
ja osmazim cibulku do zlatista pridam cukor, skaramelizujem pridam pokrajanu kapustu, sol, bobkovy list, gulicku noveho korenia, cierne korenie, rascu, podlejem vyvarom a dusim, zahustujem len postruhanym jablckom 🙂, nakoniec dochutim octom 🙂
ked ju robím na karamali tiež nedavam cibuľu,a ked na cibulke tak dosladzam na konci 🙂 davam soľ,rascu,trošku čierneho mleteho korenia-bobkový list nedávam.Prihustím zasmažkou z hladkej muky.Do hotovej pridavam ocot alebo citronovu šťavu.
na karameli nerobim (ale mam inspiraciu 🙂 ), ale ako koreniny davam cierne mlete korenie, rascu a sol. nakoniec osladim a dochutim octom. a zahustujem malym zemiakom nastruhanym na jemno 🙂
dievčatá, poraďte, k čomu sa hodí červená kapusta okrem kačice? sme v zahraničí a mám tu celú fľašu, no momentálne však nemáme rúru tak jedine na sporáku viem pripraviť nejaké mäsko, súúúrne poraďteee.
ja cibulu nedavam, spravim len karamel na to kapustu, sol, rascu, bobkovy list ... na zaver, ocot a cukor podla chuti