Ako pripraviť chutné šťavnaté morčacie mäso?

12. apr 2024

Nezvyknem variť mäso. Vždy ho pripravím suché preto by som bola rada keby ste mi poradili ako pripraviť chutné šťavnaté morčacie mäso. Je v celku. Dať ho piecť alebo variť? Bola by som vám vďačná za nejaký overený postup a ako predísť suchemu mäsu?

katkaseiner
12. apr 2024

pridam sa, tiez mam kus v mrazaku a nemam napad co s nim...

alenamihal
12. apr 2024

Morcacie je suche maso..ja ho pomeliem a robim kuracie nagetky,farisky alebo rezne... ale na omacke nic,lebo isto je ako guma...

anjelicek26
12. apr 2024

Morčacie proste šťavnaté nie je. Robievam preto len stehno vyslovene na hrasku a mrkvicke a masle, pod alobalom dlho pomaly dusit, otáčať. Vtedy makke stavnate. Ale len vtedy.

lucia13022023
12. apr 2024

Ja obalujem každé suché mäso do plátkov slaniny a je super makkucke a aj stavnate

lilianka28
12. apr 2024

Ja robím tak, že mäso nakrájam na hrubšie rezne, na noc namarinujem. Potom rýchlo a prudko opečiem, pridám maslo a už len nejakých 10 min. na 100st. do rúry pod alobalom nechám dôjsť. Čím dlhšie opekáš, tým mäso bude suchšie. Tiež niekedy aj do slaninky obalujem.
Takto robievam aj kuracie prsia a nikdy neboli suché.
Alebo z morčacích /kuracích pŕs robievam jogurtové rezne. A tie sú fakt šťavnaté.

luccija
12. apr 2024

Buď ich nakrájam na plátky všetky možné koreniny horčica, cesnak dám do kenskej misy na dno na tenko cibuľku, cesnak môžeš pár plátkov slaniny pre chuť a zalejem vodou a pečieme zakryté potom odokryjem nech sa trocha opecie a je úplne mäkké, až sa rozpadáva a stavnate
Ale tento týždeň som ho robila ako soté hrášok, hriby
Niekedy ho len nareziem nie úplne a do zárezov dám tvrdý syr, šunku a tiež do rúry s vypekom

martulka48
12. apr 2024

Ja robím len morčacie horné stehno, v rúre podobne ako
@luccija , je fanrastické, príloha hociaká, je tam aj výborná šťavička.
Druhý spôsob: pokrájať na kocky, udusiť podobne ako na guláš, robím z toho segedín, guláš, perkelt, mäsko je mäkučké, mňam

autor
13. apr 2024

Ďakujem všetkým za rady. Nevedela som nájsť diskusiu tak som si vyhľadala recept a odporúčam tento
https://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-spikov...
Namiesto klasickej slaniny som dala prosciutto. Mäso sa rozpadáva je vážne výborne.