Nezvyknem variť mäso. Vždy ho pripravím suché preto by som bola rada keby ste mi poradili ako pripraviť chutné šťavnaté morčacie mäso. Je v celku. Dať ho piecť alebo variť? Bola by som vám vďačná za nejaký overený postup a ako predísť suchemu mäsu?
Morcacie je suche maso..ja ho pomeliem a robim kuracie nagetky,farisky alebo rezne... ale na omacke nic,lebo isto je ako guma...
Morčacie proste šťavnaté nie je. Robievam preto len stehno vyslovene na hrasku a mrkvicke a masle, pod alobalom dlho pomaly dusit, otáčať. Vtedy makke stavnate. Ale len vtedy.
Ja obalujem každé suché mäso do plátkov slaniny a je super makkucke a aj stavnate
Ja robím tak, že mäso nakrájam na hrubšie rezne, na noc namarinujem. Potom rýchlo a prudko opečiem, pridám maslo a už len nejakých 10 min. na 100st. do rúry pod alobalom nechám dôjsť. Čím dlhšie opekáš, tým mäso bude suchšie. Tiež niekedy aj do slaninky obalujem.
Takto robievam aj kuracie prsia a nikdy neboli suché.
Alebo z morčacích /kuracích pŕs robievam jogurtové rezne. A tie sú fakt šťavnaté.
Buď ich nakrájam na plátky všetky možné koreniny horčica, cesnak dám do kenskej misy na dno na tenko cibuľku, cesnak môžeš pár plátkov slaniny pre chuť a zalejem vodou a pečieme zakryté potom odokryjem nech sa trocha opecie a je úplne mäkké, až sa rozpadáva a stavnate
Ale tento týždeň som ho robila ako soté hrášok, hriby
Niekedy ho len nareziem nie úplne a do zárezov dám tvrdý syr, šunku a tiež do rúry s vypekom
Ja robím len morčacie horné stehno, v rúre podobne ako
@luccija , je fanrastické, príloha hociaká, je tam aj výborná šťavička.
Druhý spôsob: pokrájať na kocky, udusiť podobne ako na guláš, robím z toho segedín, guláš, perkelt, mäsko je mäkučké, mňam
Ďakujem všetkým za rady. Nevedela som nájsť diskusiu tak som si vyhľadala recept a odporúčam tento
https://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-spikov...
Namiesto klasickej slaniny som dala prosciutto. Mäso sa rozpadáva je vážne výborne.
pridam sa, tiez mam kus v mrazaku a nemam napad co s nim...