Ako pripraviť cestoviny pre 8 mesačné dieťa?

kvietik
15. feb 2012

Vie mi poradit niektora z vas nejaky recept z cestovin pre 8mesacne babo ako to pripravit?

lelacrima
15. feb 2012

Ja varim jemne bezvajecne rezanceky. Bez soli. uvarene mozno jemne omastit kusockom malym masielka, alebo pokvapkat olivovým olejom. Osemmesacne babo uz moze masko, takze ako prilohu posekane masko so zeleninou udusenou, alebo nas maly papkal najradsej varene rajciny k nim. V sucasnosti uz papa aj motyliky varene, ale tie ma najradcej bez cohokolvek. Inak mozno rezanceky zaliat omackou z bezlaktozoveho mliecka, stipky muky a masielka, alebo do vyvaru so zelelniny dat stipku muky a masielka. Samozrejme v pripade, ze babo nema alergiu na lepok a mlieko, a s tymi rajcinami - odporucaju sa az po roku, ale my sme reakciu nemali, treba vyskusat.

sea23
16. apr 2012

my sme zacali s cestovinou len nedavno moj maly ma 8,5mesiaca a kupila som drobne bezvajecne cestoviny,vyvaram ich vo vode hned s dajakou zeleninou,podla chuti,co ti male spapa,a naramne nam to chutilo-pred papanim kvapnem par kvapiek slnecnicoveho oleja...

libka1
16. apr 2012

moja milovala uvarene cestoviny, k tomu na kocky pokrajana cuketa tiez uvarena, zakvapnute olivovym olejom... neskor sme pridali aj tvrdy syr alebo mozarellu a posypali sezamovymi semiackami 😉 cestoviny ma dodnes najradsej take spaldove vrtulky z DMky 😉

kathrin6
16. apr 2012

ja zvyknem robit cestoviny - hocijake s brokolicou, syrom (lucina alebo kiri) a s maskom kuracim.

sonca13
17. apr 2012

ja dávam rezance nalámané na kúsočky s varenou zeleninou... malému to veľmi chutí... a teraz som našla cestoviny v tvare zvieratiek...tak vyskúšame tie :D

petuscha
25. jan 2013

cestoviny davate pre 8 mesacne babo bezvajecne???

orbitorbit76
26. feb 2014

ja dávam bezvaječné cestoviny tvar majú ako ryža, nemusím ich lámať ani krájať, alebo písmenká a najradšej ich má z varenou paradajkou s mrkvičkou a posypem trošku syrom...malá má 8,5 mesiaca 🙂

annag121
31. máj 2014

ja robím od Podravky zo 100% tvrdej pšenice durum, majú skvelú chuť. Pre deti robím buď len so syrom a kvapkou olivového oleja, to majú najradšej, ale aj s brokolicou, kuracím mäskom, kukuricou a pod. Z tvarov majú najradšej motýliky, mušličky a kolienka.

habkacik
21. aug 2014

maminky a moze 8 mesacne babo paradajku?

evittam
21. aug 2014

JAsné že môže paradajku, mojej malej dokonca chutia. 🙂 PRečo by nemohlo? 😉

katka_nr
15. sep 2016

@orbitorbit76 ahoj prosim ta aky syr davas.moja mala tiez mala nedavno 8 .
A uz ani vela z vas nemixuje,ako tu citam.
Mala este nema zubky,nevadi to?
Nepridrhne sa s tou cestovinou?
Ďakujem 🙂

orbitorbit76
15. sep 2016

@katka_nr jééééj moja malá má už 3,5 roka :-P dávala som klasický eidam 30%

orbitorbit76
15. sep 2016

@katka_nr cestovina sa volá rissini, vyzerá to ako ryža nemá sa čím pridusiť, ak si vie jedlo pekne prehltnúť a nebudeš krmiť rýchlo 😝 skus a budeš múdrejšia