Prosím radu. Ako mam urobiť pečené pirohy z mrazených? Najprv predvarit, alebo dat rovno na plech? Ako dlho a ako ich piecť?
Ďakujem
Ak sú to tie malé tak tie sú určené na varenie, ale možeš ich uvariť a potom opiecť na panvici.
No keď robím domáce pecene,tak pečiem surové keď ich naplníme,na plechu na sucho..a potom zaparim upecene a omastim.
Ja robím vyprážané zo zemiakového cesta a plním poprazenou kyslou kapustou...ale niekto robí aj kysnuté nám tie nechutia..V obchodoch predávajú asi len na varenie
Ano sú kúpené. Určite nebudem lepiť domáce 😆
Není čas
Ok ďakujem. Tak uvarím a opečiem.
Uz roky robime pecene pirohy z mrazeneho polotovaru.
Uvaris vo vode kym nevyplavaju von ako keby si chcela len varene. Hned rovno poloz na plech na ktorom je papier na pecenie a potrebujes poliat roztopenou mastou alebo olejom a poriadne ich v tom poobaluj aby boli cele naolejovane zo vsetkych stran. Daj do vyhriatej rury na vysoku teplotu, lebo ich nesmies piect dlho. Ide len o to aby sa im urobila zlatova korka. Kludne aj na 400 alebo robno gril. 10-15 minut. To osmahnutie nebude super pravidelne ze by boli zlatove vsade rovnomerne. Konce napriklad budu viac, alebo ta cast co sa dotyka plechu bude viac osmahnuta ale nebudu take slizke ako ked su iba varene.
Velmi podobne dosiahnes aj vyprazanim na panvici ale to je robota a cmudi sa pri tom.
Ak chces super pravidelne osmahnutie, tak do fritezy na par minut.
Pecene pirohy nie su nahodou vyprazane z kysnuteho cesta, nie polotovar z rezancoveho cesta?