Ako pripravím hrachovú polievku pre 8 mesačné dieťa?

roni200
11. nov 2014

Ahojte maminy. Syn bude mať 8 mesiacov. Zajtra mu chcem uvariť hrachovú polievku. Ako ju pripravujete vy? Dávate do nej aj mäsko? Ďakujem za odpovede.

sabina1975
11. nov 2014

Zalezi ci zo suchefo hrachu alebo cerstveho lebo ak suchy tak ten dam varit do vody a ked je makky tak ho rozmixujem a z cerstveho tak ja som malej varila normalnu masovu polievku spolu zo zeleninou ( mrkva petrzel hrach kalerab ruz.kel ) a cestoviny a zalezi len na tebe mozes tam dat aj maso alebo zltok alebo nic

rose32
11. nov 2014

Ja by som este hrasok nedavala.radsej brokoliá.spenatik zemiakovu polievku a ked bude dobre znasat tak za 2meŕ.dat hraskovu,uz aj vajickovu,kelovu....

belllinka
11. nov 2014

@roni200 Ja by som uvarila brach (suchý, polený), bez masa, dala by som tam zemiak, nech je to potom hustejsie a viac drzi pokope. Po uvareni rozmixovat, dochutit majoranom a cesnakom. S tym cesnakom by som mozno este 2-3 mesiace pockala...

rose32
11. nov 2014

Masko sa da aj rozmixovat.

rose32
11. nov 2014

V celku uvarit cesnak a vybrat mozte majoran neodporucam.este na koreniny je malike 8mes.trocha soli.dbat na oblicky nech ma zdrave

jasminet
11. nov 2014

suchy hrach by som nedavala, ale ak ano, tak namocit vopred, uvarit, ked je polomakky pridat mrkvu, petrzlen a dovarit, dochutit majorankou pripadne kustikom cesnaku a rozmixovat

ak zo zeleneho, tak len na masielku oprazit cibulku, hrasok,(pripadne zemiak), zaliat vodou, uvarit, rozmixovat alebo prepasirovat, lebo ostavaju supky, ak davate nejake mlieko, tak nariedit mliekom.

leporeloo
11. nov 2014

@roni200 strukoviny by som este odlozila ...

sense
11. nov 2014

urcite by som pripravila ked uz tak z cersstveho, al. mrazeneho hrasku anie suchecho....ja robievam tak ze trosku oprazim na masle podusim a pridam trosku zemiaka, a potom mixujem...nezahustujem kedze je tam zemiak a ani nie je potreba prepasirovat ked dobre rozmixujes...

rose32
11. nov 2014

@leporeloo aj ja tak pisem strukoviny neskor.

roni200
autor
11. nov 2014

@rose32 Brokolicu a špenátik sme už vyskúšali,znášal ich dobre.

jarushka_12
11. nov 2014

ja robim hrachovu polievku tak ze dam varit hrach no predtym ho namocim cez noc , varim ho hodinku a potom pridam zemiak mrkvu , sol( nie vela ) . Nakoniec rozmixujem 🙂

rose32
11. nov 2014

strukoviny radsej este nie,treba pockat,skus zemiakovu s porom a pridaj 1 vajko rozslahane,ale nie casto vajko,cestoviny mozes aj dat....

evittam
11. nov 2014

@roni200 Kľudne môžeš strukoviny , ja som tiež dávala a ako píšu kočky čo dávajú - uvariť a rozmixovať, a ak môžem odporučiť výborná je červená šošovica - treba uvariť napr.so sladkým zemiakom a mrkvičkou a popučiť alebo rozmixovať a pridať buď žĺtok alebo môžeš aj s mäskom-mojej malej to veeeľmi chutí. 😀. Len dávaj pozor- čer.šošovica je rýchlo uvarená 😉

siska53
11. nov 2014

@roni200 suchy hrach nie..len cerstvy,ak nemava problemy s naduvanim. Koreniny,ani sol,cibulu ci cesnak este nie.
Ked,tak cervenu sosovicu so zemiakom(alternativa sosovicneho privarku) To nezduva. A robila som ako pre nas,len bez korenia a soli. Ale este by som nedavala kyslu smotanu,mozno mlieko(MM,UM)-podla potreby.
Ja som mojim v tom case este vsetko mixovala. A trosku oleja ci masla.