Ahojte maminy. Syn bude mať 8 mesiacov. Zajtra mu chcem uvariť hrachovú polievku. Ako ju pripravujete vy? Dávate do nej aj mäsko? Ďakujem za odpovede.
Ja by som este hrasok nedavala.radsej brokoliá.spenatik zemiakovu polievku a ked bude dobre znasat tak za 2meŕ.dat hraskovu,uz aj vajickovu,kelovu....
Masko sa da aj rozmixovat.
V celku uvarit cesnak a vybrat mozte majoran neodporucam.este na koreniny je malike 8mes.trocha soli.dbat na oblicky nech ma zdrave
suchy hrach by som nedavala, ale ak ano, tak namocit vopred, uvarit, ked je polomakky pridat mrkvu, petrzlen a dovarit, dochutit majorankou pripadne kustikom cesnaku a rozmixovat
ak zo zeleneho, tak len na masielku oprazit cibulku, hrasok,(pripadne zemiak), zaliat vodou, uvarit, rozmixovat alebo prepasirovat, lebo ostavaju supky, ak davate nejake mlieko, tak nariedit mliekom.
urcite by som pripravila ked uz tak z cersstveho, al. mrazeneho hrasku anie suchecho....ja robievam tak ze trosku oprazim na masle podusim a pridam trosku zemiaka, a potom mixujem...nezahustujem kedze je tam zemiak a ani nie je potreba prepasirovat ked dobre rozmixujes...
ja robim hrachovu polievku tak ze dam varit hrach no predtym ho namocim cez noc , varim ho hodinku a potom pridam zemiak mrkvu , sol( nie vela ) . Nakoniec rozmixujem 🙂
strukoviny radsej este nie,treba pockat,skus zemiakovu s porom a pridaj 1 vajko rozslahane,ale nie casto vajko,cestoviny mozes aj dat....
@roni200 Kľudne môžeš strukoviny , ja som tiež dávala a ako píšu kočky čo dávajú - uvariť a rozmixovať, a ak môžem odporučiť výborná je červená šošovica - treba uvariť napr.so sladkým zemiakom a mrkvičkou a popučiť alebo rozmixovať a pridať buď žĺtok alebo môžeš aj s mäskom-mojej malej to veeeľmi chutí. 😀. Len dávaj pozor- čer.šošovica je rýchlo uvarená 😉
@roni200 suchy hrach nie..len cerstvy,ak nemava problemy s naduvanim. Koreniny,ani sol,cibulu ci cesnak este nie.
Ked,tak cervenu sosovicu so zemiakom(alternativa sosovicneho privarku) To nezduva. A robila som ako pre nas,len bez korenia a soli. Ale este by som nedavala kyslu smotanu,mozno mlieko(MM,UM)-podla potreby.
Ja som mojim v tom case este vsetko mixovala. A trosku oleja ci masla.
Zalezi ci zo suchefo hrachu alebo cerstveho lebo ak suchy tak ten dam varit do vody a ked je makky tak ho rozmixujem a z cerstveho tak ja som malej varila normalnu masovu polievku spolu zo zeleninou ( mrkva petrzel hrach kalerab ruz.kel ) a cestoviny a zalezi len na tebe mozes tam dat aj maso alebo zltok alebo nic