Ako piecť pizzu?

gejb
30. apr 2023

Ahojte, keď pečiete domácu pizzu v rúre, aký program používate? Dala som horny+spodny ohrev na 220,10 min., je sice fajn, ale nie je chrumkavá. Je mi jasne ze nikdy nebude taka ako z pece, ale možno máte nejakú fintu ako ju spraviť čo najlepsie. Ďakujem🍕

minesasubu
30. apr 2023

Ahoj tak ja mam osvedčené ze rura musi byt maximalne rozpalená , cesto musi mat teplotný šok co najviac to ide 🙂

limoncino
30. apr 2023

@gejb čo najvyššia teplota a ventilátor. Ja mám na rúre program pizza a nastavujem teplotu na 300 stupňov.

sense
30. apr 2023

260st cca 12 min

leskovael
30. apr 2023

Ja zapínam na 250st a dávam piecť až keď je rúra rozpálená

gejb
autor
30. apr 2023

ďakujem!!!! Teda jednoznačne zvýšime teplotu. A mam zapnut aj ventilátor?

limoncino
30. apr 2023

@gejb mne sa zapína keď nastavím program pizza

gejb
autor
30. apr 2023

@limoncino ten ja nemám, mam len tie bežné piktogramy. Ale teda zapnem . Ďakujem

viestta
30. apr 2023

@gejb na dierkovanom plechu ma pizzu na 280 (viac moja rura neda) na teplovzduch. Vzdy je prepecena a ma chumkavy spodok. Kym som nemala dierkovany plech, tak som rozohriala plech v rure a supla som ju nan aj s papierom na pecenie, na ktorom som ju chystala

limoncino
30. apr 2023

@gejb ja mám novú rúru, a vybrala som si ju aj kvôli programu pizza. Nie všetky ju majú.

limoncino
30. apr 2023

@viestta a do toho dierkovaneho nedávas papier? Si mi pripomenula že aj ja mám, tak nabudúce skúsim 🙂

viestta
30. apr 2023

@limoncino nie, do dierkovaneho ju supnem rovno ako ju vytiahnem a potom ju vycancam. Kedze u nas je treba pizzu velku ako dekel od kanala, tak mam dva plechy a peciem 3 pizze. Jeden je v rure, druhy sa chysta

simonkazga
30. apr 2023

Akurát minule som vyskúšala podľa receptu z MK 300stupňov a 7minút, no aj plech/pizza kameň sa zohrieva spolu s rúrou. Všetci povedali, že lepšiu domácu pizzu ešte nemali.

gejb
autor
30. apr 2023

@viestta spravím tak, ze nechám vyhriat aj plech. A co znamená teplovzduch ? 😁 ..vygooglila som si návod k mojej rure a mam tam veru aj tu pizzu!✌️ .. je to to iste?

viestta
30. apr 2023

@gejb teplovzduch je pecenie s ventilatorom, ja mam pri ventilatore kruhove teleso a kurim s nim (teda ja vsetko peciem na teplovzduch, lebo zvycajne saskujem s viacerami plechmi naraz)

simsalabim
30. apr 2023

Ak pecieme pizzu v rure, pouzivame aj kamen.

0silvia0
30. apr 2023

@gejb aj my sme kupili kamen, ked sme ho nemali, piekli sme na 250-300 stupnov 7 minut.

Mna by zaujimalo ako pizzu tvarujete na plechu? Vyvalkate, ci roztlacite rukou? Na oleji ci na muke?

ivankahali
30. apr 2023

Ja najradsej peciem z tlianskej muky na pizzu, je to znateľne na chuti🙂
Peciem na kameni z lidla a vyhrejem ho v rure na 300Stupnov. Mame radi vysoké okraje, ktoré sú chrumkave zvonka ale dokonale mäkké vo vnútri. A stred tenučky

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laurikalalinka
30. apr 2023

@gejb ja dávam do cesta kyslú smotanu a maslo napr.ramu,kvások robím z vody nie mlieko,a na 200 a je krásne mäkká

gejb
autor
30. apr 2023

@laurikalalinka kvások som robila tiez z vody, recept s mliekom som ani nikde nenasla. a pizzu som chcela chrumkavu, nie mäkkú...

babulkomale
12. máj 2023

@laurikalalinka sorry ale Rama nie je maslo. Uz v devatdesiatych rokoch ked to bola novinka zo zapadu, nas z toho napinalo.

laurikalalinka
13. máj 2023

@babulkomale áno je to margarín ale zmes tukov no cesto je tak jemné,pri šiškách a langošoch...z jedného cesta robím aj pizzu aj to ostatné