Ako upiecť dobre gaštany? Skúšala som včera len hodiť do rúry, na papier na pečenie 200 stupňov asi 30-40min ale neboli také dobré, boli upečené ale stále mali takú tvrdú vrchnú časť (nebojte sa supku som dala dole...)
Pred pečením ich nechaj zapariť v horúcej vode cca 10 min. Potom osušiť, poriadne narezať do kríža a piecť. Šúpať sa musia horúce, potom už to tak nejde.
Presne,bud ich treba namocit alebo zaparit.
Potom narezat a piect.
A supat rychlo,horuce
My ich narežeme do kríža, iba šupku, neprerezať gaštan. Hodiť do vriacej osolenej vody na pár minút a potom pečieme cca 15 min na 200 stupňov. Vyberieme, dáme do misky a ešte na 5 min zakryjeme utierkou. Vyberáme postupne spod utierky, horúce šúpeme 🙂