Ahojte. Skusal niekto osladit horku cokoladu? Ked ju roztopim a vmiesam cukor, bude dobra na jedenie? Alebo miesto cukru pouzijem dzem - stuhne to? Dakujem.
Bud použi mliečnu čokoládu alebo keď chceš použiť cukor, tak jedine práškový.
@bessie12
@deti95060810 este otazka - da sa vmiesat horka cokolada do karamelu (rozpusteny cukor, este za horuca)
(mlieko, soja, oriesky nepripadaju v uvahu - alergie)
Skôr nie ako áno. Keď chceš, tak to vyskúšaj.
Podľa mňa to nebude dobré, ale neskúšala som 🤔 máš doma horkú čokoládu a nevieš, čo s ňou, alebo o čo ide? Radšej by som z toho niečo upiekla, napr. brownies 🙂
Alebo moja babka robievala ovocnú “nutelu” - ona tam asi dávala kakao, ale s horkou čokoládou by to podľa mňa šlo - udusíš a vymixuješ napr. jablká alebo slivky a do toho pridáš tú čokoládu
@dixitka alergia na mlieko, soju a oriesky a obrovska chut na cokoladu. Ale horka bez mlieka a sojoveho lecitinu mi nejde. Ja by som si dala ferero rocher 🤣🤣🤣 ale asi budem chrumat cokoladu a cukor zastudena 🤣🤣🤣
A na čo je to akože dobré? Máš veľa horkej čokolády, ktorá ti nechutí a nevieš, čo s ňou? Lebo ak chceš sladkú, nekupuj horkú. Keď už ju máš, tak použi do varenia/pečenia. Napríklad do pudingu, do toho ja dávam všetky čokoládové figúrky Mikulášov, čertov, zajacov, vajec atď., čo sa u nás občas nazbierajú. Alebo do krému na tortu atď.
Čokoládu do horúceho karamelu by som neriskovala - kakao v čokoláde má tendenciu sa spáliť a bude horké. Možno by sa dala vymiešať do maslového karamelu, ale do čistého nie. Nemôžeš ani ghí?
Horkú čokoládu by si mohla skúsiť osladiť práškovým cukrom alebo medom, ale vyskúšané to nemám.
Med si neskúšala?
Keď nemôžeš mlieko, možno by som skúsila rastlinnú šľahačku, tú si osladíš podľa potreby a do tej vmiešať roztopenú čokoládu?
Čisto teoreticky by ti hgí nemalo robiť problém - mal by to byť čistý mliečny tuk bez bielkovín a laktózy... Ale osobnú skúsenosť s tým nemám (chvalabohu nemám problémy tohto typu). Ak by ti nevadilo ghí, mohla by si ho využiť na výrobu maslového karamelu.
Ty chceš, aby z toho bola vyslovene čokoláda na chrúmanie (tj nie koláč, krém atď)? 🙂 v takom prípade by si mohla skúsiť pridať kandizované ovocie (napr. papáju, alebo hrozienka, ak ich máš rada). S tým ti to stuhne a aj sa to osladí, taká študentská pečať bez orieškov :D
skus upalit cukor, vylej na pomasteny plech/ papier na pecenie a potom zatvrdnuty nasekaj nadrobno a vmiesaj do roztopenej cokolady (ako toblerone)
@dixitka toto prave nie, preto som rozmyslala nad dzemom 🤭 ale dakujem
@kp7333 asi to vyskusam, dakujem
Kľudne si daj čokoládu rozpustiť (na pare) a pridaj práškový cukor. Potom iba nechaj stuhnúť. Skúšala som bolo to ok, nie ako mliečna čokoláda. Alebo pridaj ešte kokosové/ovsené mlieko a sprav si horúcu čokoládu 😋.
Inak cokolada na varenie je sladsia ako klasicka horka cokolada.
@alienkami to je dobra rada 🙂 moje dieta ma alergiu na mliecnu birlkovinu a ghee moze!
Mám rovnaké alegie banan horka coko a med do mikrovlnky a parada 🤪
@belasy_motylik
Ano tato je skvelá 🥰
@zena666 nejeme mliečne a sóju a táto je 👍👍👍, zložením, chuťou, aj cenou 😉
@belasy_motylik vyskusam, priznavam, ze som ju este nevidela
@belasy_motylik tato je dobra 👍 kupujem tiez z lidla, ale tu 74% horku cokoladu. Inu na pecenie uz ani nepouzivam 🙂
@belasy_motylik este jedna otazocka - nahodou - lotus keksiky - je nejaka alternativa bez soje? Nevies nahodou?
nad paru daj do misy tu cokoladu, praskovy cukor a nechaj to rozpustit, niekedy trochu stuzeny tuk nech sa to ma v com rozpustit lepsie. Original sa podobne orbi napr cokolada do suhajd (len ide kakao, cukor, cera - ale tuninguje sa to riadnou cokoladou u niekoho). ked to potom vylejes do niecoho, stuhne to.
@belasy_motylik tuto mi dcera tiez vyziera (padon z vyraz, ale naozaj ) rovno zo spajze.. :DDD cez xxl tyzdne ju zvyknu mat aj v takom obrovskom baleni
cukor sa ti nerozpustí - teda aspoň mne sa nerozpustil