Prosiiiim poradte, učiiim sa 🙌🏻
Chcela som urobit citronovy kolac.
Malo sa vyslahat maslo s cukrom , potom pridat citronova sta a a vajicka. Ja som tam dala naraz stavu aj 3vajicka a stalo sa mi toto. Teraz uz viem ze som mala postupne pridavat a striedat to , no co stymto pokazenym ? Je mi luto vyhodit tolko surovin 😏 da sa to nejako zachranit este?
Zabudla , prave som pridala 🙌🏻
Skus zahriať a riadne premixovat
Skús normálne upiecť, vypadá to ako tvaroh so žĺtkami 😁. Možno nakoniec vymysliš nový typ koláča, ktorý bude chutiť 😄
Nad parou to skús miešať, malo by sa to spojiť. Do hrnca vriacu vodu, na to polož tú misku, pomaly ohrievaj a miešaj. Chvíľu to potrvá. A neprežeň to s tým ohrievaním, nesmie to byť zas úplne tekuté, mohli by sa ti potom zgrcnúť zas tie vajíčka a s tým už potom nič nespravíš.
Múka tam nejde?
Niečo podobné sa mi raz stalo pridala som múku a normálne upiekla a bolo v pohode keďže to maslo sa v tej rúre aj tak roztopí
@dixitka miesat mixerom ci len vareškou? 🙏🏻
@zuzanita1609 Ak to nespojim tak urcite skusim , dam potom echo 🤭😃 ci z toho nieco bolo , ale ci uz to vyhodim surove, alebo upecene 🤷🏼♀️😃
@mili2016 ano ide, len som este nechcela davat reku sa najskor opytam ak sa to da zachranit 🙈
@mili2016 a nebolo to take tuhe? Bojim sa ze bude taky ubity ten kolac 🤔
pridaj múku do toho magmajzu a upeč... nič tomu nebude.
Môjmu nebolo nič a veru nikto ani len netušil že to cesto sa mi zgrclo 😁 uvidíš daj potom vedieť ako dopadol koláčik
Môžeš ručne alebo mixérom na malých otáčkach, ako ti je lepšie.
Nabuduce pridaj lyzicu muky pred vajickom, postupne vajcia s mukou, nakoniec citronovu stavu a potom uz len premiesaj zvysok muky, akonahle sa spoji vypni slahac aby si to nepreslahala a nenapucal lepok v muke
A ked sa ti zgrcne cesto, staci ho preslahat s lyzicou muky a potom dokoncit zvysok
Domiesaj vsetko ostatne, riadne vymiesaj. Nebude to ono uplne, ale jedle to bude 🙂
Tak som to urobila najskor nad parou ako ste mi radili a potom som tam vymixovala aj muku a je supeer ten kolacik 💪🏼 dakujem vam za rady 🙏🏻
Nezabudla si pridať foto?