Ako opraviť zrazené cesto na citrónový koláč?

24. okt 2024

Prosiiiim poradte, učiiim sa 🙌🏻
Chcela som urobit citronovy kolac.
Malo sa vyslahat maslo s cukrom , potom pridat citronova sta a a vajicka. Ja som tam dala naraz stavu aj 3vajicka a stalo sa mi toto. Teraz uz viem ze som mala postupne pridavat a striedat to , no co stymto pokazenym ? Je mi luto vyhodit tolko surovin 😏 da sa to nejako zachranit este?

ssimusska
24. okt 2024

Nezabudla si pridať foto?

autor
24. okt 2024
autor
24. okt 2024

Zabudla , prave som pridala 🙌🏻

13uzivatelka11
24. okt 2024

Skus zahriať a riadne premixovat

zuzanita1609
24. okt 2024

Skús normálne upiecť, vypadá to ako tvaroh so žĺtkami 😁. Možno nakoniec vymysliš nový typ koláča, ktorý bude chutiť 😄

dixitka
24. okt 2024

Nad parou to skús miešať, malo by sa to spojiť. Do hrnca vriacu vodu, na to polož tú misku, pomaly ohrievaj a miešaj. Chvíľu to potrvá. A neprežeň to s tým ohrievaním, nesmie to byť zas úplne tekuté, mohli by sa ti potom zgrcnúť zas tie vajíčka a s tým už potom nič nespravíš.

mili2016
24. okt 2024

Múka tam nejde?

mili2016
24. okt 2024

Niečo podobné sa mi raz stalo pridala som múku a normálne upiekla a bolo v pohode keďže to maslo sa v tej rúre aj tak roztopí

autor
24. okt 2024

@dixitka miesat mixerom ci len vareškou? 🙏🏻

@zuzanita1609 Ak to nespojim tak urcite skusim , dam potom echo 🤭😃 ci z toho nieco bolo , ale ci uz to vyhodim surove, alebo upecene 🤷🏼‍♀️😃

@mili2016 ano ide, len som este nechcela davat reku sa najskor opytam ak sa to da zachranit 🙈

autor
24. okt 2024

@mili2016 a nebolo to take tuhe? Bojim sa ze bude taky ubity ten kolac 🤔

deti95060810
24. okt 2024

pridaj múku do toho magmajzu a upeč... nič tomu nebude.

mili2016
24. okt 2024

Môjmu nebolo nič a veru nikto ani len netušil že to cesto sa mi zgrclo 😁 uvidíš daj potom vedieť ako dopadol koláčik

dixitka
24. okt 2024

Môžeš ručne alebo mixérom na malých otáčkach, ako ti je lepšie.

viestta
24. okt 2024

Nabuduce pridaj lyzicu muky pred vajickom, postupne vajcia s mukou, nakoniec citronovu stavu a potom uz len premiesaj zvysok muky, akonahle sa spoji vypni slahac aby si to nepreslahala a nenapucal lepok v muke
A ked sa ti zgrcne cesto, staci ho preslahat s lyzicou muky a potom dokoncit zvysok

ratira
24. okt 2024

Domiesaj vsetko ostatne, riadne vymiesaj. Nebude to ono uplne, ale jedle to bude 🙂

autor
25. okt 2024

Tak som to urobila najskor nad parou ako ste mi radili a potom som tam vymixovala aj muku a je supeer ten kolacik 💪🏼 dakujem vam za rady 🙏🏻