Ahojte mamičky, idem si k vám po radu 🙈 Snažím sa nájsť si s 2r synom nový režim, hlavne teraz v lete, keď máme inak rozdelené prechádzky v rámci dňa. Začala som variť obed po tom, čo mi malý zaspí (20:30). Príprava a varenie/pečenie trvá tak do 22:00, lenže potom kým sa to ochladí, aby som to mohla dať do chladničky 🙄 miešam, prelievam, chladím v dreze so stud.vodou... a chodím spať o polnoci 🙄 (okej, trochu preháňam 🙂) ale teda pointa ostáva rovnaká... máte nejaké finty? Alebo to vymyslieť tak, aby som varila inokedy? Ďakujem
a prečo to potrebuješ ochladiť? Veď to dáš do chladničky až ráno. Teda pokiaľ nevstávaš až o 12tej.
@vamajka pokial viem, jedlo by nemalo stat po dovareni mimo chladnicky viac ako 2 hodiny.. a noc je cca 8 hodin..
Prvý x toto počujem že by nemalo byť po dovarení 2 hodiny vonku mimo chladničky 😆 moja zlatá snáď nemáš teraz vnútri 28 C°. Tak daj to do kúpeľne nabok a ráno popraceš alebo toľko nastav budík a popraceš keď teda neba byť viac ako 2 hodiny mimo chldničky.... Ja dávam takto na terasu ináč chladiť keď mi treba len teda zväčša až ráno ho dám do chladničky a teda som stále tu živá a zdravá aj môj manžel aj deti
@evelynka86 keď potrebujem, chladím jedlo v dreze so studenou vodou.
No ja by som v tychto horucavach nenechala ani cez noc jedlo mimo chladnicku. Mozno by sa jedlo nepokazilo ihned, no urcite by bol ten proces zacaty a zrejme by ani v chladnicke dlhsie nevydrzalo. A take jedlo by som malemu dietatu nedala. Ja to riesim tak, ze riskujem vacsiu spotrebu el.en., ale ked navarim, tak po miernom ochladeni v studenej vode kludne este velmi teple to do chladnicky dam.
@mariska1989
@abdn16 baby ja som v pond varila guláš, o 10 som ho vypla a zaspala bohužiaľ, ráno o 5.30 bol pokazený. Teraz v týchto horúčavách je to možné.
Jedlo "vystri" na plytky tanier, ochladne trocha. Daj si zatial sprchu a nasledne to daj normalne na noc do chladničky.
@adamndndjdj prečo toto vyzerá ako odpoveď vygenerovaná botom GPT?
@adamndndjdj AI? :D
Mne sa ešte jedlo nikdy nepokazilo. Síce nevarím večer, že až ráno odkladám, ale bežne navarím doobedu a odkladám až poobede alebo ku večeru do chladničky. Normálne navar večer a keď sa ti zdá byť dlho do rána, nastav si budík, ale iste nie po 2h, to počujem prvýkrát. Ja mám jedlo ochladené za cca 4-5h, podľa hrnca/pekáča v ktorom a čo varím a až tak odkladám do chlaničky.
Jasne, ze to treba do chladnicky, to by som ani ja nejedla celu noc jedlo vonku, a ano autorka ma pravdu do 2 hodin sa ma jedlo dat do chladu, mnozi sa tam to co nema, ja robim tak, ze teply hrniec namocim v umyvadle do studenej vody a je, a kludne jemne teple dam do chladnicky
@evelynka86 Ahoj, ja síce tiež varievam večer, ale na tvojom mieste by som to nerobila. Ak máš večer čas, tak si nachystaj suroviny, očisti a nakrájaj zeleninu, mäso atď a všetko si priprav tak, aby si na druhý deň mala obed uvarený raz dva. Čerstvé väčšinou aj tak chutí lepšie.
@buberova asi sa niekto bavi, alebo testuje.
Poprekladaj navarene do mensich doziciek. Teple jedlo do chladnicky moze.
@evelynka86 nechávam aj na okne alebo na balkóne do rána.. Potom odložím do chladnicky
@elizabet173 ja som sa len pytala ako ochladit jedlo 🙂 ale dakujem za vysvetlenie, moj syn mi casto pomaha s jedlom, aj vidi, ze na to treba usilie. Ale v tychto teplach odchadzame o 7:30 von a sme tam do 10-10:30, to uz potom bohuzial navarit nestihnem, kedze o 11:30 obeduje... Preto to riesim vecer, aby som si cez jeho spanok obedny mohla porobit "svoje" veci, na ktore uz vecer nemam silu a chut... preto mi na vecer ostalo prave varenie... samozrejme ze varim na 2-3 dni, takze sa nejedena o kazdy "zabity" vecer.. len som riesila to chladenie....
@h2 toto je super napad, dakujem! to mi nenapadlo..ano, casovo najdlhsie je vzdy ta priprava... ked uz sa to vari, uz mozem riesit ine veci 🙂
@evelynka86 A preco to do chladnicky nedas az rano? Ved ked varis doobeda tiez to nedavas hned do chladnicky